Съпругът скъперник, брака ни се разпада

• 16 117
  • 225
  •   1
Отговори
# 60
И ако изведнъж започне да изкарва 10к ще стане мил, грижовен и щедър Thinking Тогава ще се появи нещо друго, което тя прави/не прави, за което да я обижда и тормози. Темерутите са си темерути, независимо с пари или без. Просто формата на тормоз е на различно ниво. Този явно е тъп и беден и толкова си може.

# 61
Не е бил такъв преди, нещо се е променило през последните години. Не го защитавам, защото и аз съм с широки пръсти и не бих живяла с подобен индивид, но монетата има повече от една страна.

# 62
В то е ясно какво се е променило. Авторката е   спряла да работи, защото е забременяла и родила и сега гледа бебето. Преди сигурно е изкарвала повече и той спокойно си е спестявал неговата част. Т е. Ползвал я е да му плаща ежедневните разходи и да може да си пести неговите си пари за неговата си къща в неговото си село при неговите си мама и тати. Ама сега нейния доход е паднал и не стига /плюс малкото бебе, което си е напрягащо/ и хоп истинското лице лъсва като картинка.

# 63
40 Евро на седмица? За Германия? Вие бъзикате ли се? Ако не искат да ядат само от промоции и нискокачествена храна, поне 120 евра на седмица трябват.... Ако не и повече.
А това с трите рамки по 5 евро звучи толкова нелепо, чак не знам какво да напиша, за да не бъда супер цинична.

# 64
Честно казано, и аз съм на горното мнение. 40€ си е бюджет за един човек, и то не висок. Детето е малко, не знам дали трябва да го броим изцяло в бюджета, но някак пак под 100€ трудно си го представям.

# 65
Недейте си мислете,че ако са в социално жилище всичко ще е песен. Наем на социално жилище е 1000 евро, държавата помага с 300. С тази сума се подпомага семейство,в което мъжа е на държавна работа. Така,че това тук на авторката си е чиста мизерия. И от алди и от Лидъл да пазарува 2 блузи са 6 евро,долници 8 евро. Ама това бебе няма да е все на кърма. И от работодател да е квартирата същото е. Минимум 800 евро наем. Някъде е скрит ключа от палатката,ама дано се включи авторката.

# 66
Минимум 800€ наем може да е валидно за големите градове. Изобщо не е навсякъде така, а ние не знаем къде са. В по-малките радчета и по-бедните части има по-евтини жилища, освен това ако преди 6г са го взели и не им е вдиган наемът сигурно е по-нисък от актуалните цени. Познати в малки градчета в Западна Германия, които са се преместили преди 2-3 години плащат за 4 стайно жилище около 650€ със сметките (младо семейство с 3 деца, без социални помощи).

Но не е в това въпросът така или иначе, а в това, че това поведение е абсолютно неприемливо, ако няма наистина основателна причина да се спестят 5€ за рамките за снимки, и според мен ремонт на някакъв имот в България такава не е. Ако живееха на ръба и нищо не им оставаше и така, по- бих разбрала.

# 67
Постоянно повтарям, че доходът е функция на личността (и характера и поведението), а не обратното. Такъв като мъжа в темата няма да си вдигне самостоятелно дохода никога.
Това, че този е беден, е точно причина за скандалите, доколкото - първо - бедността му също е следствие на кофти личност и - второ - няма капацитет за по-съществени проблеми. Такива не осмислят например, че детето няма какво да облече или че майчинството е наполовина на заплатата на майката - това е твърде абстрактно за тях.

# 68
А детето на кърма ли е ? Извинявам се, ако аз съм пропуснала, но не видях да е написано някъде. Иначе определено трябва да го броим изцяло в бюджета, не съм видяла дали е написано точно колко е голямо ( само на мляко или се и храни ), но моето дете например още е само на АМ и на седмица изяжда около кутия и половина, една кутия е 40 лв. А и да е на пюрета или твърда храна пак не мисля, че е кой знае колко по- евтино, все пак трябва да яде пълноценна храна, която не е безплатна 🤔 Айде ние живеем в България, нещата са различни, ама все пак 40€ на седмица не ги виждам достатъчни дори за нуждите на детето, пък какво остава за още два човека. А и както е написано, че мъжа не е съгласен да се купува нищо друго за детето освен храна и памперси….. без коментар за какъв баща говорим.

# 69
На 1г било детенцето.

И в България не е никак евтина храната, доста неща са по-скъпи или на същата цена. Та не си далече от истината.

# 70
Да, това исках да кажа, че дори тука да е малко по- скъпо, в Германия също не го подаряват. То това си е пълен глад и пълна мизерия. Дори по най- простата и груба сметка 40€ на седмица за 3 човека са няма и 14€ на човек, за 7 дни това е по- малко от 2€ на ден за храна на човек. Нереално е и чак е жестоко. С извинение, ама да му пикая на икономиите на тоя.. баси и спестяването и ремонта.

# 71
Не е бил такъв преди, нещо се е променило през последните години.

Пандемията? Много народ изтрещя от стреса, сега с войната съвсем.
Обсъжданият мъж или е за зарязване заради егоизъм и лош характер, или за лечение, ако неща са му са се разместили чивиите.

# 72
Виждам, че имате доста въпроси. Преди да забременея работех, живеехме на квартира заедно с майка му баща му и брат му. Не ме ограничаваше толкова може би защото работех и аз, а и в населеното място, в което бяхме си имаше всякакви магазини и като ми се дояде нещо например отивах и си взимах, тогава не успявахме да спестим никакви пари, защото за това време смени 3 коли, и то все старички с доста чести посещавания на сервизи, и ние плащахме 2/3 от битовите разходи за 5 души. След това забременях и можете да си представите колко големи са разходите за едно бебе, особено ако е пътво дете и трябва да купиш абсолютно всичко. От както се роди детето се преместихме в друго селце и най-близкият хранителен магазин е на 3 км и съм изцяло зависима от неговият транспорт за каквото и да е и точно от тогава се започна всичко.

# 73
Благодаря, че се включи. Все пак не каза за ремонта - колко още имате да събирате? Като затова е целият стрес?

# 74
  • София
Т.е. ти си работила и заслужено получаваш нещо като майчинство, с което трябва да гледаш САМО себе си и детето. Нищо не му дължиш!

Общи условия

Активация на акаунт