Съпругът скъперник, брака ни се разпада

• 16 122
  • 225
  •   1
Отговори
# 90
Моята идея е , че като си влюбен, не е нужно и да си прост. Наблюдения и опит - хората рядко са чисти душици и особено такива индивиди като мъжа. За мене той крои шапка на авторката, просто това е в кръвта на такива хора. Интересното е, че понякога самите те не осъзнават какви измекяри са всъщност.

# 91
Моята идея е , че като си влюбен, не е нужно и да си прост.

😂 много добре казано

# 92
  • Варна
Страшно ми е подозрителна и нелицеприятна цялата ситуация около въпросния селски (във всякакъв смисъл на думата) бек. Няма да се хабя да пиша, но личното ми мнение е, че авторката се е наковала яко с въпросния "мъж" и ще тегли много.

# 93
На гол тумбак чифте пищови е тая работа с оправянето на селската къща. Че и нерви ще си образувате заради това. На теб, авторке, какво ти е мнението за ремонта, съгласна ли си, че си струва? Той на теб се кара, че си му харчила цялата заплата с години, а в същото време харчи твоята за собствения му имот, в който ти вероятно нямаш участие.

Казвала ли си му как те кара да се чувстваш с тези непрестанни обиди и скандали? Не да се карате кой крив и кой прав, просто ей така да разбере, че не е само да си говори във въздуха, има и последствия.
А може да го оставиш за известно време да пазарува с тия 40 евро продукти по негова преценка. През деня например готвиш за себе си и детето както би искала, пък за него - каквото и ако изобщо остане. Да види реално докъде стигат, пък дано му просветне. Е, ако не му пречи да живее мизерно, не знам дали би помогнало.

Но в общи линии и аз мисля, че много ще теглиш, изглежда неприятен човек. Щом си е позволил до обиди да стига, не вървят на добре нещата и едва ли ще има положителна промяна. Гледай да си оплиташ кошницата, за да имаш някакви резерви и спокойствие, че не си напълно зависима.

# 94
  • out of space
Той не те уважава.

# 95
  • Paris, France
Моята идея е , че като си влюбен, не е нужно и да си прост.

Не е нужно и да се влюбваме в прост, но се случва 🌞.

Където и да е къщата, те няма да се върнат там. Тя писа, че са живяли с родителите му и брат му в Германия и плащали 2/3 от разходите. Мъжът явно е привързан към семейство, род, родна, селска къща, но родителите му и брат му живеят в Германия. В България няма при кого да се върне. И да се върне, скоро ще му домъчнее за селската рода и хайде, обратно на село ..... в Германия.

Сега, повечето от немските села са уредени, чисти, приятни, но не са идеалното място за чужденка с дете. Без дете няма проблем и в гората да живеят.

# 96
Какво имаш предвид, не са идеалното място за чужденка с дете?

# 97
Селата никъде по света не са идеалното място за гледане на кое да е дете от коя да е майка.

# 98
Села близо до и с добра транспортна връзка до големи градове биха могли да са супер, според мен. Частта с чужденката ми беше особено интересна.

# 99
Колкото и да са близо, ти би ли пуснала 6-10-13 годишно самичко да пътува с този транспорт? Или да киснете половината семейство до тъмно в града, защото детето е на кефче като гости, кафене или кино и трябва да го приберете на село? Ама честно?

# 100
Дете на тази възраст няма защо да пътува само до училище, защото в немските села такива често има за разлика от някои български. Трудно е да се говори по-общо без да се знае конкретика. Но мислейки за градовете, в които аз съм живяла в Германия и околни села с добра транспортна връзка, въобще нямам притесненията, които бих имала в България. Тийнейджърите си ползват градски транспорт и въобще в много случаи не са зависими от родителите си.

Обикновено с близостта до голям град идва и близостта до по-добро здравеопазване, което не е за подценяване така или иначе. А иначе аз бих предпочела детето ми да расте в къща около града, ако има добър транспорт и не трябва да го играя шофьор. Всъщност и за мене си бих го предпочела. Но това е въпрос на лични предпочитания.

Но темата не е за моите предпочитания, де 😄

# 101
То цялата работа супер, ама .. аз така и не разбрах защо приоритет е селската къща в България. Аз ли нещо съм прекалено глупава и не схващам защо едно семейство ще живее мизерно, на ръба на оцеляването, за да направи ремонт на къща, в която няма да живее ? 🙄
Иначе и аз не мисля, че селото е най- удачното място за отглеждане на дете. Авторката спомена, че дори няма магазин наблизо .. миии според мен е нормално хората да се нуждаят от все повече удобства и възможности, които едно село просто не предлага. Ама то това им е последния проблем в момента 😅

# 102
  • София
как да няма магазин наблизо? 3 км. не са на другия край на света.
Живея в центъра на София и нямам голям магазин на съседната улица.
Чудо голямо, че някой ще походи 30-40 минути в посока.

# 103
Е, ако трябва да влачиш много и тежки покупки, че и с малко дете, си е проблем. Но авторката се притеснява по-скоро от поведението на мъжа си, ние изместихме темата.

# 104
И накрая да се прибереш и да видиш, че си забравила да вземеш хляб 😂
Така де, да се върна по темата.. в момента времената са си вълчи, трудно е да се спестява, особено големи суми. Определено имат нужда от по- реалистична представа за бюджета. Авторката щом се примирява вече толкова време си е нейна работа, те с мъжа ѝ, ако искат голи и боси да ходят и да не ядат, че да ремонтират тая приоритетна къща. Не ѝ е кеф хич, ама не се и опъва много май. Поне да не лишават детето, то не им е виновно за простотиите.

Общи условия

Активация на акаунт