Бързи здравословни въпроси и отговори – 34

• 40 219
  • 743
  •   1
Отговори
# 150
  • Burgas, Bulgaria
От месец  съм на лечение с метформин  заради кр.захар на гладно 9,7 ; 8,6 ; 9,1.
На контролен профил след започнато лечение  беше 6,9 ; 7,6 ; 5,8
Диетата ми изключва хляб,картофи ,ориз ,сладки и т.н.
Започнах да се движа повече .Вече съм - 5кг.
Ендокринологът  каза ,че иска още да я  сваля тази КЗ , но ме предупреди, че може би ще се наложи да включи  още един препарат.
Днес след хапчето , три часа след храна - омлет от белтъци със салата краставици  беше 6,6 .
Колко трябва  да падне тази пущина ,за да е добре  , някой може ли да ме насочи ?  Толкова  бях обнадеждена ,че ще е под 5  .

# 151
  • Пловдив
С какво да третирам залющване и сухота на вътр.страна на дланта на едната ръка? Нещо кожно е, ама...
Скрит текст:
[\spoiler]

# 152
Прилича ми на реакция към честа употреба на дезинфектанти за ръце? Аз бих използвала Пантенол спрей.

# 153
  • Пловдив
М не...не ползвам дезинфектанти.

# 154
С какво да третирам залющване и сухота на вътр.страна на дланта на едната ръка? Нещо кожно е, ама...
Скрит текст:
[\spoiler]
За начало ползвайте този балсам https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010002631, защото показанията му са  за дерматити, кожни раздразнения, а и най-вече няма да навреди с нищо. Аз си поддържам винаги вкъщи една малка разфасовка за всякакви нужди.
Ще успокои и омекоти сухата кожа.

# 155
Мисте, ето с това . Винаги гледам да имам, но при мен е на периоди и засяга и двете ръце.

# 156
Скрит текст:
Да не би да си използвала някой козметичен продукт с киселини или от сорта напоследък? Нещо което нанасяш с тази ръка.
Аз се бях докарала така само че на дясната ръка преди години, бях си взела някакъв крем за акнетична кожа дето явно беше доста агресивен. Май Акне Аут или от сорта. Те хората си бяха написали да се измиват добре ръцете веднага, но кой да ти чете ситните букви. И се видях в чудо докато установя от какво е. Ако беше на двете ръце да си помислех че е от някой препарат вкъщи, път то само на едната, абе доста чудене падна.
Иначе мазни кремове ми помогнаха да укротя положението, то като отстраних причината вече се подобри бързо. Даже имам спомен че мажех начесто с крем Невен на Арома от тези най-простите в кутиите. Ти сухотата ще я бориш с кремове, но ако продължаваш да с в контакт с каквото го е причинило, все ще е така...

# 157
  • Пловдив
Благодаря ви!

# 158
Здравейте. Преди три седмици и половина бях на евокирани потенциали, като от там ме пращат на ЯМР през касата, със съмнения за множествена склероза. Но до този момент невроложката не се е свързала с нас Дали сме одобрени. Въпросът ми е има ли как да проверим дали изобщо е подала документите към касата, без да ѝ се обаждаме (не искам да нахалствам все още, т.к. знам, че става бавно, но все пак)? Стори ми се отвеяна, и някак несериозна. Благодаря!

# 159
Може да се обадите в районната здравноосигурителна каса и да попитате. Вината не е най-вероятно в лекарката, а в бюрокрацията в касата.

# 160
Може да се обадите в районната здравноосигурителна каса и да попитате. Вината не е най-вероятно в лекарката, а в бюрокрацията в касата.

Благодаря, утре ще се обадя да попитам.

# 161
В касата има определен  ден, в който се провежда комисия и тогава разрешават.Ще се обадят когато е готово да си вземете документа.Но все пак се обадете, три седмици са си доста..

# 162
  • вкъщи
Момичета, как да си издействам направление за ямр? Февруари правих и платих 560 лв, с рецидив на тумор съм. Май месец пак трябва да правя за да решат според растежа кога ще е евент. операция. Ако ида при личната и после с направление при гастроентеролог , той ще задвижи ли нещата ? Колко време се чака за одобрение? Наистина са много пари, за година три пъти ямр и скенер. Буквално хиляди...

# 163
В онкологията не те ли водят на диспансерно наблюдение след операцията. От там без проблем биха те насочили към ЯМР, след разрешение от НЗОК разбира се.

# 164
На мен са ми записвали час за ЯМР веднага, от ДЗО. Това също е вариант, ако ползваш. И ако се поема от ДЗО.

Общи условия

Активация на акаунт