Бързи здравословни въпроси и отговори – 34

• 40 203
  • 743
  •   1
Отговори
# 135
Ако все още не е късно(и все още са подути) направи една снимка  на очите на детето, за да я покажеш на лекарката, че до понеделник може и да са поспаднали от противоалергичното.

# 136
С поредния проблем .. имам мравучкане на пръстите на ръцете и устните,когато съм на студено е силно изразено ,а когато съм на топло ме пари 🤐.Помня че преди няколко години ми се беше случвало у правих изследвания, бяха си ок ,но ето сега пак..Обадих се на ЛЛ и тя ми каза ,че било на нервна почва и ми изписа милгама Н ,но се сетих ,че баща ми има полиневропатия на краката и се притесних дали имам и аз

Последна редакция: пт, 15 апр 2022, 19:05 от Happy mom😊

# 137
Момичета,кога при „раничка” на шийката на матката поведението е изчакване и наблюдение? До колкото знам веднага трябва,да се изгори било то с ел.коагулатор или с медикамент.

# 138
Аз бих направила консултация с онкогинеколог, в зависимост и от резултата от цитонамазката ще се доверя на неговата преценка. При мен се изчака около две години, профилактика на всеки шест месеца, винаги 2 група ЦН, без забележки. Чак тогава се пристъпи към обгаряне с електрокоагулация. Но на всеки шест месеца ме гледаха и на колпоскоп. Това не може да се направи при стандартен АГ преглед и лекар без квалификацията.

# 139
  • пустинята Гоби
С лазер е най-щадящо махането на раничка. При мен се махна веднага, въпреки че нямах изменения, защото беше проводник на инфекции. Лекар е добре да прецени, както Clo е казала, най-добре онкогинеколог.

# 140
Благодаря ви! Ще отида на втори колпоскоп при друг АГ, но това е чак след 2 месеца. Много странно, но когато го питах АГ дали има нещо на колпоскопията той каза че всичко е наред, и чак след луголовия разтвор каза че има раничка. Възможно ли е той да ми е направил раничката с разтвора или си е била там?

# 141
Към жената, която попита за ингвинална херния - с две ръце препоръчвам доц. Теодор Атанасов от Софиямед, истински професионалист в точно тази сфера, а именно - лапароскопските операции. Целият му екип е страхотен. Нивото в болницата не е уау, но за херния се стои само 1 вечер след операцията, може и 1 вечер преди, но тогава пускат да не си там, а да дойдеш директно на другия ден.

Имах 2 стари хернии от дете, оперирани чрез разрез, след това 1 секцио, всички искаха и 3тата ми херния да я оперират чрез разрез, заради срастъванията, той дори не го и спомена и ме оперира лапароскопски. Още след събуждането не усещах болка, на същия ден се разхождах без проблеми. Кофти е, че си с интубация, но си залсужава, предвид бързото възстановяване. Оперира чрез 1 разрез, под пъпа, малък е доста, нищо фатално, наистина.

Желая ти успех!

# 142
А при кои пълни упойки има интубация? Конкретно за хистероскопия питам.

# 143
А при кои пълни упойки има интубация? Конкретно за хистероскопия питам.
При Хистероскопия се използва спинална анестезия в гърба. Обездвижват те от кръста надолу. Не се интубира. Ако по време на Хистероскопията се наложи може да поставят допълнително венозна анестезия и така ще заспиш.

# 144
Може да има противопоказания за поставяне на специална упойка. Тогава ще се интубира. Зависи много и от анестезиолога. Решението е негово.

# 145
Не, няма да е със спинална упойка. Мислех, че при по- леки упойки не се интубира, та се надявах да ме успокоите.

# 146
Не, няма да е със спинална упойка. Мислех, че при по- леки упойки не се интубира, та се надявах да ме успокоите.

Хистероскопията не  е тежка манипулация. Няма нужда от интубация. Това е по-скоро вътрешен оглед и евентуално ако има полипи се отстраняват. Всичко ще бъде наред.

# 147
Благодаря, знам какво е. Вече ми е правена, но и тогава не разбрах дали съм била интубирана. Сега пак предстои, обаче ще ми е 6 упойка и вече се спичам.

# 148
Благодаря, знам какво е. Вече ми е правена, но и тогава не разбрах дали съм била интубирана. Сега пак предстои, обаче ще ми е 6 упойка и вече се спичам.

Под лекарско наблюдение, с техниката на съвременната медицина и възможности, трябва да се доверим на специалистите щом се налага.
Няма да бъде продължителна процедура, има наистина тежки анестезии, където операциите траят часове, но тук не е такава.
Всичко ще бъде наред  и после ще пишете тук, че притеснението е било излишно! Стискаме палци! Flowers Four Leaf Clover

# 149
Аз имам хистероскопия без упойка. Чак пък интубация, прекалено ми се струва.
Успех и да мине леко!

Общи условия

Активация на акаунт