Бързи здравословни въпроси и отговори – 34

• 40 186
  • 743
  •   1
Отговори
# 120
ЕМГ не е болезнено. Лек ток ти пускат, потрепват крайниците.

# 121
Здрвейте, малко извън темата някой да е купувал скоро Макситрол капки за очи?
Искам да погледна производителя им. Преди бяха Алкон днес купих кутийка и на нея пише друг Новартис, че вече е тяхна търговска марка? Та съм в чудене?
Алкон си беше дъщерна на Новартис, вече мисля че не е под отделно име ами всичко е Новартис. Същият производител си е, просто вече не е с отделно негово си име.
Благодаря Ви!
И с други продукти на Алкон е така, които имам са смененени имената, но в нета са старите опаковки на, които очевадно стои Alcon. Иначе на визия едно към едно, опаковката без името, а вътре шишето е прозрачно не както преди плътно. Напоследък доста се смениха марки, производители и продуктови гами….
Същото трябва да е, не се притеснявайте. Производители рядко се сменят, по-скоро и фармацевтичните компании се обединяват, както във всеки друг бизнес отрасъл.
Едно от последните такива е Актавис и Тева, вече всичко е Тева и с нови опаковки с техния си дизайн. Убедена съм че дизайнерите им ги ругаят де що има фармацевти - сега опаковките са толкова еднотипни че човек трябва много да се вгледа за да различи отделните лекарства...

Благодаря!
За Актавис незнаех, полезно инфо!

# 122
  • София
Здравейте,
предстои ми приемам на противозачатъчни за първи път. Изписани са от лекар с цел възпрепрятстване образуването на ендометриозни кисти. Въпросът ми е дали оказват ефект ведна още на първия цикъл, тоест с първото хапче, което трябва да взема от първия ден на менструацията, ще окаже ли веднага някакво влияние върху цикъла?

# 123
Не. Това е още нормална менструация. Следващите кърветенета между приема на хапчета не са реална менструация, затова са и толкова кратки и леки.
Тази менструация би трябвало да си ви е нормална както преди.

# 124
Здравейте! Обикновено пролетно време си взимам растителни добавки за детокс и освобождаване на излишна вода. От сорта на ябълков пектин, цитрусови или билкови екстракти и тн. Имам от ранна възраст склонност за отичане на краката при топло време и седене по цял ден, затова. Но тази година сякаш се получава обратния ефект - откакто си взех ябълков пектин и ананас, коремът ми се издува. Има ли според вас някакъв здравословвн проблем, случвало ли ви се е? Ясно, че спирам да ги взимам…

Последна редакция: чт, 14 апр 2022, 21:47 от Анонимен

# 125
Здравейте,
Къде да отида за Ингвинална Херния? Доста спешно е вече.

# 126
И при мен пектинът издува.

# 127
При пектинът да не би проблем да е дозата? Пробвали ли сте с по- малко количество?

# 128
Уж следвам препоръчаната доза… доста стряскащо ми се изду коремът днес, чак помислих, че имам нещо под блузата. Значи явно той така си действа, благодаря!

# 129
А да пробваш с ябълков оцет на друга фирма с друга отбелязана дневна доза?

# 130
Не съм запозната… как действа оцетът, не е ли за горене на мазнини? Аз целя пролетно изчистване, детокс, освобождаване на излишни течности, защото имам склонност към лимфен застой. Нямам за отслабване мазнини да топя. Чела съм, че детоксът спомага за лимфен застой

# 131
Мазнини не се топят никак лесно, така че не се притеснявай от оцета. А и оцета не е нещото което ги топи, не и до степен да е видимо. Така че ако помага за нещо този оцет, може да си го ползваш спокойно.

# 132
Здравейте колко е нужно да спадне подутото на лимфните възли в слабините?
Вече 4ти ден пия антибиотик, вчера даже ме заболяха яйчниците и бъбреците притесних се да не е свързано нещо с лимфните възли

# 133
Бавно спадат.

# 134
  • пустинята Гоби
Вчера забелязах, че на детето очите са подути. Той се оплака, че го сърбят в неделя, но честно казано не обърнах внимание. Има сополи от 3 седмици, почнах да си мисля за алергия - подути очи, не минаващи секрети. Какво друго може да е? Дадох му сутринта Ериус, ще го водя в понеделник при личната.

Общи условия

Активация на акаунт