Бързи здравословни въпроси и отговори – 34

• 40 257
  • 743
  •   1
Отговори
# 180
  • Г. О.
Да, казаха ми, че тези бактерии трудно се махат..Каква е тази боровинка? Чай, предполагам? Или някакви хапчета? Ще пробвам и аз, пък знам ли, може и на мен да помогне.

# 181
Тя е конкретно за Ешерихия. Капсули.

# 182
Здравейте. Пуснах стерилна урина и показа бактерия klebsiella pneumoniae. Излезе антибиограмата и личният лекар ми изписа антибиотик. Пих го, но без резултат, тъй като симптомите продължават. Въпросът ми е - към какъв специалист трябва да се обърна? Уролог или нефролог?

Аз бях с такава преди 2-3г, ЛЛ ме предупреди да се подготвя за дълга борба, и поне 2-3 АБ, че много трудно минава. Изпих един АБ по антибиограма и веднага след него без почивка ми изписаха Неолицин един курс. След това изчаках 10 дни, правих контрола и всичко беше наред.

# 183
Клебсиела е вътреболнична инфекция. Поне при мен така се получи. Но моята излезе във ваг. секрет. Махна се бързо, с Амоксиклав. Но с Ешерихията голям зор беше. Повече от 2 години.

# 184
  • Г. О.
mibobo, помните ли дали пихте антибиотика дълго време? Казаха ми 10дни, даже може и 14?!
Ред.: Сега прочетох, че Нолицин също е антибиотик, та явно да - и Вие сте пила АБ дълго време.
DeVa, аз също мисля, че е инфекция от болничния ми престой. За първи път срещам такава бактерия.

Последна редакция: вт, 19 апр 2022, 14:56 от НефертитиЯ

# 185
Е.Коли се лекува и със антибиотик Аугментин. При микробиологията се вижда на кой антибиотик е чувствителна бактерията. За профилактика и подпомагане на лечението се взима Червена боровинка. Има различни например е Уринал, Цистиклиин, и т.н.

# 186
mibobo, помните ли дали пихте антибиотика дълго време? Казаха ми 10дни, даже може и 14?!
Ред.: Сега прочетох, че Нолицин също е антибиотик, та явно да - и Вие сте пила АБ дълго време.
DeVa, аз също мисля, че е инфекция от болничния ми престой. За първи път срещам такава бактерия.

Първия АБ по спомен пих 7 дни и Нолицин и него мисля толкова, но да общо около 2 седмици.

DeVa® да и ЛЛ каза, че е вътреболнична и даже това се чудехме от къде се взе, защото аз не бях стъпвала в болница от раждането, което към тогавашния момент беше преди 10г . И моя АБ беше Амоксиклав.

# 187
Добавете и д-маноза срещу бактерията.

# 188
  • Г. О.
Сега пия Аугментин. Ще се консултирам с лекар и предполагам, че ще продължа лечението с друг антибиотик, евентуално и някаква добавка(ще питам за Боровинката, както и за д-маноза).
Благодаря от сърце на всички за споделените мнения! Дано скоро махна Клебсиела-та. Бъдете здрави!

# 189
Д маноза и Боровинка са за Ешерихия, пак да уточня.
Успех, Нефертити! Hug

# 190
Аз след ковида имах тая бактерия. И аз не знам от къде се взе. Пих nitrofurantoin mono/mac 100мг. И се оправих за 10 дена.

# 191
  • Г. О.
Момичета, лекарят ми изписа като свърша Аугментина, да продължа с втори антибиотик, също така да пия Уроцист + Флора 10 (симбиотик).

# 192
Кой е вторият АБ?
На мен Уроцист, както и споменатата по-горе Боровинка, страшно ми раздразниха червата. Бях се подула, като в 5 месец, а после сума ти време оправях щетите.

# 193
  • В страната на мечтите.
Майка ми след едно боледуване от грип, преди около месец, започна да усеща лош вкус към всичко, което яде и пие - казва че е като вкус на мухъл. Дори и кафето твърди, че й мирише много гадно, а вчера е повръщала след като е яла пипер, защото пак е имал гаден, според нея, вкус. Мислите ли, че е заради боледуването или нещо хормонално заради менопаузата?
Не мога да я накарам да отиде на лекар, въпреки че постоянно се оплаква от това нещо.

# 194
Какво е това боледуване от грип? Да не е ковид? От друго различен вкус трудно има. Не е от менопаузата и хормоните определено. Явно има стомашен проблем, нещо със жлъчка евентулно (ако не е ковид). Трябва да отиде да лекар.

Общи условия

Активация на акаунт