Бързи здравословни въпроси и отговори – 34

• 41 437
  • 743
  •   1
Отговори
# 195
Не е било грип, ковид е било, след него всичко променя вкуса си. Месото е като мърша, кафето като пръст, всичко мирише на бензин и химия. Ще мине, да пие витамини Б и милгама.

# 196
При мен след ковидно плодовете биеха на бутер, шоколада ми беше отврат, пържени картофи не можех да погледна, както и месо. Обаче пък проядох риба. Най-омразното ми нещо цял живот. В момента ям риба всяка вечер.

Майката как знае че е била от грип, а не от ковид?

# 197
Ти пък какъв въпрос задаваш. Simple Smile
Ами то у нас всеки вирус е грип. Открай време.

# 198
Майка ми след едно боледуване от грип, преди около месец, започна да усеща лош вкус към всичко, което яде и пие - казва че е като вкус на мухъл.

Лекувала ли се е с антибиотици?
Може да е гъбична инфекция в устната кухина, при спад в имунитета също се получава.
Може да доведе до промяна във вкуса, нека да си огледа хубаво езика, обиикновено при такава инфекция става бял, образуват се като налепи по повърхността му.

# 199
Сега се сещам ако ползва спрейове за астма. Те също може да причинят промяна във вкуса, както и гъбички ако не се жабури старателно след тях.

# 200
  • В страната на мечтите.
Ами знаем, че не е ковид или поне предполагаме, защото няколко теста в лаборатория бяха отрицателни. Но може и това да е било и тестовете да не са показали - не изключвам и този вариант. Тя от доста години има проблеми с киселини в стомаха и аз предполагам също, че може там нещо да се е влошило, както някой по-нагоре отбеляза.

# 201
На какво може да се дължи нарушено кръвоснабдяване или слабост/ изтръпналост на ръцете и краката, в легнало положение основно нощем? След ставане и раздвижване, се подобрява.

# 202
На ръцете може да е от стеснен Карпален канал. За краката нямам идея.

# 203
А би ли могло всъщност да е неврологично? Губя чувствителност на прасците и имам слабост на ръцете основно нощем… започна с мравучкане в пръстите

# 204
Може да бъде и от недостиг на витамин В 12. Най-добре е да посетиш невролог, вместо да се чудиш и търсиш съвет в интернет.

# 205
Благодаря, да ще посетя, просто много лекари ми дойдоха за седмица, нещо съм цъфнала.

# 206
Може ли да ми кажете начини за детоксикация на организма? Без хранителни режими. Имам предвид чайове, видях таблетки Детокси файв в аптеката, някакви процедури тип онези рибки или ваничките за крака и тн? Не държа да е в домашни условия, може и места на които правят да препоръчате.
Имам мутация на mthfr генът и според лекарите той е свързан с невъзможност да се прочиства организма и в резултат имам постоянни екземи и пъпки. Благодаря!

# 207
За прочистване на черния дроб моята ЛЛ ми каза да пия чай от глухарче. Не разбрах дали корен или стрък и си взех и двете; горчи, но го правя по разреден.

# 208
Здравейте, според вас дали силния стрес стреса и нервното напрежение в деня и тези преди него биха повлияли по някакъв начин на изследвания на кръвната захар?

# 209
Здравейте, според вас дали силния стрес стреса и нервното напрежение в деня и тези преди него биха повлияли по някакъв начин на изследвания на кръвната захар?
Видях, че задавате същият въпрос и в друга тема. Пуснете си Гликиран хемоглобин, той показва средното ниво на кръвната захар за 3 месеца назад (усреднено) така донякъде ще получите представа. Другият вариант е да изследвате Хормона Пролактин ако е завишен и то много например е със стойност 1000,  значи организма ви наистина е под силен стрес.

Общи условия

Активация на акаунт