Бързи здравословни въпроси и отговори – 34

• 41 464
  • 743
  •   1
Отговори
# 210
Според мен стрес не може да повлияе на кръвна захар. Тя се повишава при прекомерна консумация на въглехидрати, а ако не спада до необходимите стойности, говори до системна прекомерна консумация на такива храни т.е. многогодишен процес. Не е нещо което се повлиява за месец преяждане да речем.

# 211
Има си връзка и със състояние на стрес, не че това изключва и от неправилно хранене или друг проблем да е висока. Гликиран хемоглобин заедно със захарта на гладно наистина дава по-добра представа. Макар че пък ако има ИР пада и ниско в някакви моменти и това сваля средната стойност...
Боледуване (което пак си е стрес), както и някои медикаменти също могат да я повишат и то доста по-бързо от неправилна диета.

# 212
Според мен стрес не може да повлияе на кръвна захар. Тя се повишава при прекомерна консумация на въглехидрати, а ако не спада до необходимите стойности, говори до системна прекомерна консумация на такива храни т.е. многогодишен процес. Не е нещо което се повлиява за месец преяждане да речем.
Подкрепям +1, освен ако стреса не е бил многогодишен. Сега като добавим и Ковид след който също се повишава глюкозата.

# 213
Ето тук една статия. В началото пише че може, но после, по скоро че всички пътища водят до храната. Един вид от стрес може да вдигнеш кръвна захар, но тя се нормализира след това. Но ако нещата не се поправят в дългосрочен план, в комбинация с лоша диета, отива на диабет работата.

https://www.mila.bg/article/9471721 - Наистина ли съществува емоционален диабет?

# 214
  • Пловдив
Може ли нещо ефикасно за херпес? На устните е, мазах с кокосово...знам за паста, ама после трудно се маха.

# 215
Ацикловир. Крем съм си взела от БГ и поне на нас ни минава от него. Беше 10лв. Но в началото трябва да е хванато.

# 216
Половинката ползва Зовиракс дуо и по-бързо му минава.

# 217
  • Пеликания
На мен личната ми предписа Индекстол за херпеси, защото два месеца подред ми избива преди МЦ. За 3 дни мина.

# 218
Да ми препоръчате добър специалист за колене в София?
Благодаря предварително

# 219
Да ми препоръчате добър специалист за колене в София?
Благодаря предварително
Погледни тази и предишната тема (линк има в първия пост)
https://www.bg-mamma.com/?topic=1032713

# 220
  • Somewhere far away
Колко време се препоръчва да се ползват избелващите ленти за зъби на Crest ?
 Като че някъде четох пет дни, но сега не го намирам никъде като информация и не съм сигурна. Ще се радвам някой ако  знае , да  сподели.

# 221
Виж тук. Пише, използвайте всеки ден. Повече не намерих и аз.

# 222
  • Somewhere far away
Мерси, но това е паста-  аз питам за лентите.

# 223
Редактирах горния пост и смених линка. Много си бърза. Simple Smile

# 224
Здравейте група имам червени ,сърбящи и леко болезнени показалци само от вътрешната страна много гадно чувство ще приложа снимка

Общи условия

Активация на акаунт