Бързи здравословни въпроси и отговори – 34

• 41 499
  • 743
  •   4
Отговори
# 225
Намажете с мехлем от мас и невен или арника.

# 226
Здравейте, от работа ни предлагат профилактични прегледи на 27-29 този месец. На мен обаче трябва да ми дойде на 30-ти. Спред вас дали е удачно да отида на ехограф на млечни жлези?

# 227
  • пустинята Гоби
Ако се прави при читав лекар, не е проблем.

# 228
Mimi, би ли казала защо? Аз имам съмнения за моя резултат от мамографията. Тъкмо ми беше дошло тогава. Видя се нещо, но лекаря не знаеше какво е. Първо каза киста, после каза че не знае. Ако съм искала биопсия. Ама аз бях ходила на скоро на биоспия, та колко пъти да мина през това нещо. Нещо не серизно ми се стори такова предложение. Че аз ако бях отишла след месец пак на преглед, айде трета биопсия, за нещо което никой не знае има ли го, няма ли го. Чудя се това че ми беше дошло дали е повлияло.

# 229
Преди цикъл жлезистата тъкан набъбва и може да създаде заблуда за кисти.

# 230
  • пустинята Гоби
Защото лекарят би следвало да направи разлика между набъбване преди цикъл и киста. Аз ходих веднага след като отбих, защото напипвах нещо на гърдата си и се стресирах. Лекарят, който тогава ме гледа беше специалист по злокачествени образования и каза, че нещата са различни и че въпреки, че каналчетата ми са разширени и че се препоръчва да се изчака след кърмене, все пак може да се прецени, че няма нищо обезпокоително.

Ако човек има притеснения и съмнения е добре да се повтори прегледа. vici75, ти ако не бъркам си в Щатите и там това предполагам няма как да стане.

# 231
Сутринта се събудих и всичко беше наред. Два-три часа по-късно ме заболя главата, болката е отгоре, чувството сякаш имам камъни в нея. Не мога да стоя изправена. Колега ме посъветва да си измерят кръвното. Беше 108/74, моето стандартно е 120/70. Пих кафе, кола, ядох шоколад, два пъти мерих след това  в рамките на два часа, никаква промяна. Главоболието се засилва. Имам и една болка на едната бузка на дупето. Масажистът, който идва в офиса, каза че според него е възпален седалищен нерв. Прибрах се вкъщи, мислейки че като поспя, ще се оправя. С хиляди мъки заспах, може би 20 минути да съм спала. Никакво подобрение. Вкъщи нямам апарат за кръвно и не мога да го измеря. Не мога да стана от леглото, главоболието е толкова силно, че в изправено състояние имам чувството, че ще припадна. Много ми се пие вода, ако е от значение. Така съм се чувствала само, когато имах херпес зостер. Ако и утре съм така, ще ходя на лекар. Обаче на какъв нямам никаква идея. Ако може някой да ми подскаже. Невролог? И някакво предложение за лекарство за главоболието. Аспирин, аналгин, парацетамол, не ми действат болкоуспокояващо.

# 232
Да, препоръчително е гърдите трябва да са "спокойни" . При мамографа при който ходя има препоръка за преглед при жени с цикъл от 3 до 10 ден от цикъла. Аз съм с по-къс цикъл и на 9-10 вече отивам към овулация и пак леко са болезнени. Та ходя веднага след като ми свърши.

# 233
Здравейте, от малка имам някаква непоносимост към определени материи на дрехите. Само като ги докосна или си представям, че ги докосвам и настръхвам навсякъде. Нямам проблем докато ги нося,а по-скоро като ги докосна с ръката. Има ли хора като мен и трябва ли да се притеснявам?

# 234
  • София
Сутринта се събудих и всичко беше наред. Два-три часа по-късно ме заболя главата, болката е отгоре, чувството сякаш имам камъни в нея. Не мога да стоя изправена. Колега ме посъветва да си измерят кръвното. Беше 108/74, моето стандартно е 120/70. Пих кафе, кола, ядох шоколад, два пъти мерих след това  в рамките на два часа, никаква промяна. Главоболието се засилва. Имам и една болка на едната бузка на дупето. Масажистът, който идва в офиса, каза че според него е възпален седалищен нерв. Прибрах се вкъщи, мислейки че като поспя, ще се оправя. С хиляди мъки заспах, може би 20 минути да съм спала. Никакво подобрение. Вкъщи нямам апарат за кръвно и не мога да го измеря. Не мога да стана от леглото, главоболието е толкова силно, че в изправено състояние имам чувството, че ще припадна. Много ми се пие вода, ако е от значение. Така съм се чувствала само, когато имах херпес зостер. Ако и утре съм така, ще ходя на лекар. Обаче на какъв нямам никаква идея. Ако може някой да ми подскаже. Невролог? И някакво предложение за лекарство за главоболието. Аспирин, аналгин, парацетамол, не ми действат болкоуспокояващо.
Пробвай с Нимезил или Аулин. Ако се чудиш при какъв лекар трябва да отидеш, най-добре първо се консултирай с ЛЛ.

# 235
Нерядко съм с главоболие и много не ми помагаха посочените лекарства. Скоро пробвах дексинал - действа ми в рамките на 10-15 мин.

# 236
  • София
Привет, има ли ползвали тампони за спиране на кръвотечение от носа Сърджиспон? Може ли да ми обясните подробно как ги ползвате? Мокри с физиологичен разтвор ли ги поставяте в носа? Ако са сухи като се извадят там където е действало, при изваждането се отлепя и слоят, който е образувал филм да спре кръвта. След колко време ги вадите от носа? И когато се отвори и в опаковката вече не са стерилни, ползвате ли и останалите парчета (аз мисля, че няма проблем когато става дума за нос)?

# 237
Благодаря за предложенията! Може би ще пробвам дексинал. Аулин и нимезил мисля са с рецепта.
Все едно нямам личен лекар. За това питам тук за насоки. Ще пробвам с консултанта от здравната застраховка, но беше подвел една колежка, та се подготвям предварително.

# 238
Наскоро си купих ново бельо, изпрах го на бяла пералня както си му е реда, сложих го и след 2 часа започна да ме сърби покрай входа на влагалището бая... а преди това си бях много добре, никакви проблеми и оплаквания. Ще ходя другия месец на гинеколог но се чудя какво прихванах от това бельо, че първо не се е повлияло от изпирането и второ ме засърбя толкова бързо? Аз веднага го махнах и го сложих пак за пералня но оплакванията си остават сега. Същите са като при някаква инфекция от партньор след секс, но не знам точно каква. Яд ме е че го купих сега, беше от магазин за бельо, но продава вътре една бабка и бельото е закачено като дреха и всеки може да го пипа. Надявах се че ще ми даде ново в плик, което не е от тези изложените ама точно тях ми даде... Не трябваше да го купувам. Сигурно и след още изпирания няма да се изчисти от каквото има по него.

# 239
Дексинал бяха предписали на баща ми за болки в кръста (при него са кажи-речи хронични в преходните сезони); четох листовката, в която въобще не пише, че е за главоболие, но при мен вече няколко пъти действа безотказно и много бързо.

Общи условия

Активация на акаунт