Бързи здравословни въпроси и отговори – 34

• 40 223
  • 743
  •   1
Отговори
# 645
Каква киста би могло да бъде?Тези неща опасни ли са?На какъв специалист да отида?

# 646
На хирург. И забравете прашките за известно време.

# 647
Felicity King, еритроцити в урината

# 648
Каква киста би могло да бъде?Тези неща опасни ли са?На какъв специалист да отида?

https://hirurg.bg/%D0%BA%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D … 0%BB%D0%B5%D0%BC/

# 649
Здравейте!Имам някаква подутина на около 2 см.от ануса,където стои задната част на "прашките".Прилича на голяма пъпка,но на пипане сякаш е на дълбоко,не мога точно да го определя и да се изкажа правилно.Не е супер болезнено,но е неприятно на пипане.Какво може да е според вас?И какъв специалист да посетя?

Там много често излизат циреи и всъщност много трудно се махат. Минава доста време докато избие връх, ако изобщо избие. И като казвам доста време понякога две три седмици. Иначе винаги има вариант да се посети хирург, който да го цепне, понеже често просто не избива. Отделно, ако не се почисти добре, след не дълго пак ще се появи.

И не бих казала, че е опасно, нищо специално, просто е важно да не го възпалите.

# 650
Felicity King, еритроцити в урината
Това не е притеснително.Имаш ли пускана стерилна урина? Ако няма бактерия и ако няма песъчинки на ехографа при нефролога, не се притеснявай. Еритроцитите показват възпаление или на пикочния мехур или на пътищата. Най-често при бременни е от Е.коли. Пусни след няколко дни нова урина. Но ако нямаш стерилна урина я пусни още днес-утре първа сутрешна след тоалет и средна струя да бъде.

# 651
Колко са тези еритроцити? Ако са единични не е страшно.

# 652
Нещо съм притеснена доста. От 4-5 дни ту ме болеше възглавничката на ръката, ту пръстите. Сега имам усещането за затопляне и горене на една част от възглавничката.Няма зачервяване, просто е усещане. Притеснено ми е, какво може да е? Взимам Милгама Н и противовъзпалително. Лявата ръка е, възможно ли е да е нерв или нещо съдово ? На някого случвало ли се е?

# 653
Здравейте,
Езикът ми е блед, нямам вкус в устата, тя съхне често, нямам апетит.
Отделно умора, запек, понякога и лепкави изпражнения, трудно почистваеми.

Какво може да е и изследвания?
Прикачам и снимка.

# 654
Микробиология на изпражнения, гърлен секрет, за да се види дали има бактерия.Може да пиеш пробиотик, има и за устната кухина пробиотик.Но лекар ще прецени кои показатели да изследваш.

# 655
  • пустинята Гоби
Подобни снимки се слагат в скрит текст.

# 656
Някой да разчете?

# 657
Лекадол е последното, другото не разчитам добре, може би напроксен...

# 658
Най-вероятно ще ви се стори смешно ,но май глътнах щипалка .. опасно ли е?
Мисля ,че беше в чашата ми за вода и не погледнах преди това ,а в нас се навъдиха много

# 659
  • София
Моля, насочете ме към гастроентеролог във ВМА за преглед и след това за гастро и колоноскопия.
Благодаря Flowers Hibiscus

Едит - и още един въпрос, че в темата за операция на щитовидната нямам отговор:

ТСХ септември 2019 беше 1.54, гледам че вече е под 1. Това хиперфункция ли е и ще трябва ли нещо да се регулира преди операцията?

Последна редакция: чт, 02 юни 2022, 13:49 от miamim

Общи условия

Активация на акаунт