Бързи здравословни въпроси и отговори – 34

• 40 211
  • 743
  •   1
Отговори
# 90
Ацикловир или негови производни, до пълно зарастване на раничката от херпеса. Ако се започне при първи симптоми, може и да се предотврати избиването му.
Да, Зовиракс ползвам, помага в първите часове и пресича... но идеята е като минат мехурите - и няма лезии - по бързото зарастване да го засиля.

# 91
  • В страната на мечтите.
Здравейте група имам интимен проблем 🙄
След цикъл ми излезе някаква голяма пъпка на срамната устна има бяло като връхче,но не е хубаво набрала ,червена ,болезнена и много голяма
Дразни при допир и не знам с какво да я мажа ,чудя се дали не е и обърнат косъм.

И на мен ми се е случвало, но ме дрезнеше и болеше толкова много, че на пожар звънях на гинеколожката ми и тя каза да слагам риванол на памуче и да слагам няколко пъти - по едно време започна да изтича малко по малко и накрая само от риванола се пукна и изтече всичко и повече проблем не съм имала. Изведнъж ме облекчи и повече не съм усещала болка. Обади се на твоя гинеколог обаче, за да питаш какво ще те посъветва и той.

# 92
Здравейте. Налага ми се тонзилектомия и се чудя стандартна или с лазер.

С лазер не би ли следвало да е далеч по-щадящо?

# 93
След цикъл ми излезе някаква голяма пъпка на срамната устна има бяло като връхче,но не е хубаво набрала ,червена ,болезнена и много голяма
Дразни при допир и не знам с какво да я мажа ,чудя се дали не е и обърнат косъм.

И на мен ми се е случвало, но ме дрезнеше и болеше толкова много, че на пожар звънях на гинеколожката ми и тя каза да слагам риванол на памуче и да слагам няколко пъти - по едно време започна да изтича малко по малко и накрая само от риванола се пукна и изтече всичко и повече проблем не съм имала. Изведнъж ме облекчи и повече не съм усещала болка. Обади се на твоя гинеколог обаче, за да питаш какво ще те посъветва и той.

А да попитам там ли оставаше памучето или само го мажеш мястото

# 94
  • В страната на мечтите.

Само го мажех и след 5-6 пъти мазане през няколко часа се спука и всичко изтече. Гинеколожката ми каза, че риванолът изтегля гнойта и не било вредно, но пак казвам - все пак се обади на твоя лекар да ти каже дали е подходящо за теб.

# 95
  • Dobrich, Bulgaria
Цитат на: Мария Николова_457366
link=topic=1430976.msg44598869#msg44598869 date=1649658644
Здравейте. Налага ми се тонзилектомия и се чудя стандартна или с лазер.

С лазер не би ли следвало да е далеч по-щадящо?

ами предполага се,но не знам и затова търся мнения от някой ,който си е правил като възрастен

# 96

Само го мажех и след 5-6 пъти мазане през няколко часа се спука и всичко изтече. Гинеколожката ми каза, че риванолът изтегля гнойта и не било вредно, но пак казвам - все пак се обади на твоя лекар да ти каже дали е подходящо за теб.

Да ще звънна ,но не виждам какво друго може да е ,като има бяло връхче леко,но все едно е дълбоко още

# 97
Аз като съм имала така просто съм го натискала да изтече гнойта и минава.

# 98
Момичета, пак съм с моите зеници. След разширяването на заниците миналата седмица, забелязвам че едната е по-голяма от другата. Не с много. Предполагам не е нормално. Преди това, нямам спомен да е имало такава разлика. И още имам чувствителност към светлина, а минаха 4дни.

# 99
  • Пловдив
Различни медикаменти са двете. Реверанца всъщност е комбинация от два, но нито един от тях не е това което е в Тритейс.
Но те с лекарствата за хипертония общо взето си имат някакви като протоколи при какъв случай с какво започват и изпробват докато видят от кое се повлияваш добре. Понякога се минава през няколко, докато се намерят такива дето хем да действат, хем да не дадат много странични ефекти, поне моите наблюдения са такива. От някои често се обриват, от други кашлят, от трети друго... май рядко уцелват от първия опит кое да е.
кардиоложката го смени с Максогамма. Да видим сега как ще е...

# 100
Здравейте, преди няколко дни ходих при личната, като по случайност намери подут лимфен възел. Прати ме на хематолог, който потвърди и ми пусна ПКК+ДКК на стъкло, също така CYE ми беше 16mm/h от 18. От резултатите на стъклото каза че имам някаква инфекция и ми предписа доксициклин 2x1 и след като изпълня схемата изопринозин 2x1 за 21 дни.  Малко ми се струва много всичкото това и се чудя дали да не се посъветвам с друг хематолог или като цяло с друг специалист за второ мнение. Спряла съм се на д-р Галя Кончева чрез Healeе . Какво мислите? На какъв друг специалист мога да ида?

# 101
Колко е подут лимфния възел - като грах, боб, орех?

# 102
Колко е подут лимфния възел - като грах, боб, орех?

В амбулаторния лист пише до 0,5см

# 103
Това е нищо, възможно е да е от някаква инфекция, както показва и утайката. Може да се консултирате и с друг хематолог. Чак аб за това, не знам

# 104
Здравейте вчера писах , че имам голяма пъпка на срамната устна (голяма и болезнена) после усетих ,че са ми се подули и лимфните възли на свивката между крака и интимните части.. обадих се на АГ и утре съм на преглед ,но все пак ме е страх.
Тя каза , че е възможно от пъпката да е ,но не знам ...

Общи условия

Активация на акаунт