Тренировки в домашни условия - 116

• 44 774
  • 767
  •   1
Отговори
# 210
  • Някъде по Дунава
Весели Великденски празници!
Днес и в петък почивка, вчера ден 11 от Съмъртайм 3  - цяло тяло https://youtu.be/KdSiiYegl1o

# 211
Христос Воскресе!

За днес Ден 5 от mbfa - Full body burn advanced.
Harmonie, дано намериш скоро читав доктор и бързо да се възстановиш след това.

# 212
Дух, благодаря, но аз не съм в София.
Ще мина наистина и през физиотерапевт, както каза Дез.

# 213
Честит ни Великден!

(тази година ги боядисахме за рекордно кратко време докато бъбрехме с бабите и дядовците по Скайп)

Дух, ако може и на мен координатите на ортопеда!

И на въпроса ти:
https://momichetata.com/momicheshki-taini/trenirovki-s-tezhesti- … a-da-znaem?page=2
"Напомпване на краката и задържане на вода
Това е тема, която плаши повечето дами. Нормално е краката ви да се напомпват и да изглеждат по-големи след тренировка. Този мускул е работил и голяма част от кръвта е там, за да го възстановява и да го снабдява с необходимите хранителни вещества. За да се убедите в това, което казвам, спрете тренировките за крака за 1 седмица и ще видите, че тялото се е върнало към нормалното състояние.

По-големият проблем идва тогава, когато претренирате. Тогава има задържана вода и самите мускулни влакна започват да сълзят. Това се получава при тренировки над 60-70-90 минути и нисък прием на калории. Хем искате да тренирате, хем не давате необходимите вещества, за да се възстанови тялото. При подобен проблем е хубаво да се спрат самите тренировки до пълно възстановяване и да се размишлява върху храненето. Балансът трябва да бъде между двете: добра храна и оптимално ефективни тренировки. В противен случай вместо да извайвате тялото, то ще става все по-отпуснато и все по-обемно откъм вода. Друг сериозен проблем е, когато това стане хронично. Започвате да получавате първите симптоми и си мислите, че калориите са много и увеличавате тренировките и намаляте калориите. Тялото започва да синтезира повече кортизол и влизате в порочен кръг. В един момент възпаленията на мускулите са доста по-сериозни и трябва да се замислите за лечение."

https://proekt.muskulnamasa.com/%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D1%80%D0%B0% … 1%82%D0%B5%D0%B6/

Та така - микроразкъсванията в мускулите, които се случват по време на тренировка и които са необходима предпоставка за тонус и растеж на тези мускули имат нужда от екстра вода и гликоген за да се възстанови тъканта. Страхил добре го е описал. При някои жени е много очевадно подуването на краката и качването, при други не. Зависи и колко си напреднал и колко време тренираш и дали сменяш типа натоварване. Между другото доста жени подценяват какъв стимул е редовното включване на нетипични фитнес тренировки за за огранизма. И да, дори ветеран в залата може да получи сериозна мускулна треска на краката, ако го опънете на един хубав 20-25 км преход. Но тялото се адаптира към всяко физ натоварване, затова е добра идея да се въртят различни или към едно основно да се включват разнообразни допълнения.

PS Не само мускулите на краката реагират така, разбира се, но това е огромна и силна мускулна група, затова при тях е най-очевидно, а и относително малко жени правят брутална тренировка за гръб (а тренировките за дупе удрят и краката)

Яденето на прости въглехидрати също води до задържане на сериозно количество вода и вариране в кг.

Последна редакция: нд, 24 апр 2022, 13:56 от Agent Provocateur

# 214
Здравейте,Христос Воскресе!

За изминалата седмица отчитам:
Понеделник - 20 Minute Dumbbell Full Body Workout - No Repeat и 15 Min STANDING ABS WORKOUT | Arms + Core with Dumbbells плюс 20 минути каране на велоергометър.
Сряда - Dumbbell Legs Workout w/ Abs - 20 Minute Dumbbell Home Workout и 12 min STANDING ARM WORKOUT | With Dumbbells.
Четвъртък - 20 минути каране на велоергометър и 15 каране на кростренажор.Добавих и малко мои си хрумвания за корем.
Петък -  15 Minute NO REPEAT Mini Resistance Band Upper Body Workout!.
Събота - 25 min. GREAT FULL BODY Resistance Band Workout.
Днес - Chest Workout at Home - Dumbbells OR Resistance Bands (аз използвах дъмбели) и малко корем.

# 215
  • София
Христос Воскресе! Днес отново няколко упражнения за цяло тяло на Каролайн и достатъчно упражнения за корем.

# 216
От мен 26км на пътека (герой излязох). Дотегна ми и спрях.
После разтягане, а в къщи търкаляне с фоумролерите и масажни топки за ходилата.

# 217
Агент, писах ти във фейсбук.
Вчера отчитам Енерджи ден 17

# 218
Дух, може ли и на мен да споделиш името на ортопеда?

Светли празници!

# 219
  • Някъде по Дунава
Здравейте. Започвам трета седмица от Съмъртайм 3 - ден 15 цяло тяло https://youtu.be/z3GsKcuoEt0

# 220
Момичета, ако трябв сами да си правите програма как бихте комбинирали различните групи мускули?

# 221
За днес ден 6 от mbfa - Power Ignite. Най-кратката тренировка досега. Доста почивки имаше и затова ми се стори лесна Въпреки това вдигна пулса и здраво се изпотих.

# 222
  • Бургас/Пз
Момичета, ако трябв сами да си правите програма как бихте комбинирали различните групи мускули?
За фитнес или домашни тренировки? Колко тренировъчни дни и какви почивки? 2:1? 3:1?

# 223
Aни, познат, който се занимава с фитнес от 10-15 години ми предложи да ми наприви програма безплатно. Даде ми някакви предложения за различните мускулни групи, които според него ще са подходящи за това, което искам - да сваля 5-6кг. Любопитно ми е да пробвам, но май не искам да се ангажирам с него. Иначе идеята ми е да се върна към 4-5 тренировки седмично, дори и 30 мин да са.

# 224
Пон. - глутеус, гръб (задна верига)
Вт. - рамо + бицепс + корем
Ср- краци
Чт- горна + трицепс +корем (ако няма време във вторник или по желание)
Петък - долна
Събота корем и кардио, може да смениш с петъка според възстановяването
Нед - йога

Това правя, + тичане.
Според Брет Контрерас, и още народ е схемата. Не съм си я измислила аз. Само нагаждам според възможностите ми.

Последна редакция: вт, 26 апр 2022, 11:52 от Dez

Общи условия

Активация на акаунт