Абонаментни кутии в България - Тема 23

• 51 753
  • 742
  •   1
Отговори
# 195
След тази дискусия и аз поръчах Bgbox 😁

# 196
Момичета, може ли да споделите примери кои са тези продукти с които правите маслено почистване? От вас чувам, явно съм доста назад, но определено ще пробвам.

# 197
Момичета, може ли да споделите примери кои са тези продукти с които правите маслено почистване? От вас чувам, явно съм доста назад, но определено ще пробвам.

Bg Box сега имат абонаментна кутия и са разкрили маслен почистващ продукт на Saffre. Аз съм ползвала и на Lumibee- беше много приятно и със страхотен аромат.
Това са продукти на маслена основа- олиа или балсами, които се масажират на суха кожа и разтварят грим, себум, слънцезащита, замърсявания, натрупани през деня. Когато се отмиват, се превръщат в мляко и като втора стъпка този продукт се измива с гел или пяна на водна основа. Наистина лицето е преобразено, когато преминете към това двойно почистване.

Последна редакция: сб, 23 апр 2022, 20:37 от OliaMirchovska

# 198
От абонаменти кутии не съм попадала на продукт за маслено почистване. Този на Сафре няма да го поръчвам, защото този месец имам 3 кутии. Ползвала съм на МАС и на Боди шоп. Ще чакам Кибрит да пуснат нещо, защото от тях поръчвам най-често, всъщност съм на абонамент Simple Smile
Масленото почистване е много готина работа. Аз отдавна знам за него, но все не се пристрашавах заради акнеичната ми кожа. Но вече не бих се отказала от маслен продукт. Почиствам си така лицето независимо дали съм имала грим или слънцезащита. Вече ми е част от вечерната рутина Simple Smile

# 199
Здравейте момичета! Минавам само да кажа,че поръчах майския Кибрит,защото маската за лице много ме изкуши,другите разкрити продукти също няма да са ми излишни. Искам много да похваля нощния крем Skon ,от някоя от предните кутии на Кибрит- не съм очаквала,че ще съм толкова доволна, с удоволствие бих пробвала и друг продукт от тази марка. За първи път чувам от вас за масленото почистване,досега почиствах кожата си с мицеларна вода/ дегримьор и после с гел /пяна за лице,като вечерна рутина. Изкушухте ме да пробвам и поръчах и bg box, заради разкрито олио ,за което споделихте! Светли празници!

# 200
За това маслено почистване за първи път чувам и аз. С риск да поспамя, ама - когато се ползва след грим, след или вместо продукт за сваляне на грим е?

# 201
  • Стара Загора
Аз имам маалото за двойно почистване ( double cleansing) на Руми Илиева, на DM  олиото и на Uriage. Една дама беше писала че й мазнее кожата.
Моята е мазна, но е стъкло след двойното почистване. На суха кожа със сухи ръце се нанася, след това се намокрят ръцете и продукта се разпенва/втечнява и отново разтърквате по кожата. Вече след това се нанася продукта на водна основа.

Аз поръчах кибрит и отдавна не са ме впечатлявали така с готини продукти.

# 202
Използвам масленото почистване от преди година. Доволна съм. Използвала съм само продукт на The ordinary, който е със сквалан

# 203
За това маслено почистване за първи път чувам и аз. С риск да поспамя, ама - когато се ползва след грим, след или вместо продукт за сваляне на грим е?
Масленото почистване служи за премахване на грим/слънцезащита. Някои примери са олиото на Балеа, това на Нивея, както и доста корейски продукти.
Някои го ползват на чисто от грим лице за по-дълбоко почистване. В темата за азиатска козметика има споделен режим за премахване на черни точки с маслено почистване. Може да го потърсите с търсачката, ако ви е интересно.

# 204
Благодаря! Simple Smile
Масленото почистване служи за премахване на грим/слънцезащита. Някои примери са олиото на Балеа, това на Нивея, както и доста корейски продукти.
Някои хора го ползват на чисто от грим лице за по-дълбоко почистване. В темата за азиатска козметика има споделен режим за премахване на черни точки с маслено почистване. Може да го потърсите с търсачката, ако ви е интересно.

# 205
Намерих поста, слагам го в скрит текст за който му е интересно.
Скрит текст:
МЕТОД 1- подходящ за по- плътни и мазни кожи и по- високи концентрации bha:

На непочистено лице се нанася BHA продукт (може на цялото лице или само на дадени участъци). Под непочистено нямам предвид върху три пласта грим и слънцезащита, а например ако сте си били в къщи целия ден без да се измива вече нанесената върху лицето козметика.
Изчакват се 25-40 мин в зависимост от концентрацията и толеранса на кожата, и без да се отмива се нанася глинена маска. Изчаква се посоченото на маската време.
Отмивате с хладка вода, подсушавате  и  нанасяте почистващо олио. Оставя се да поседи поне 5 минути и започвате леко да масажирате като наблягате на зоните с точки/пори. Масажирате 2-3 минути, след което се продължава със стандартните стъпки: емулсифиране и изплакване на олиото, гел/пяна, тоник и тн. В същата рутина не се ползват активи или ексфолиращи съставки, набляга се на базова хидратация и успокояване.
На следващия ден може да се направи някакъв механичен пилинг с гел или почистване  с ензимна пудра

МЕТОД 2- подходящ за по-тънки и сухи кожи и по- ниски концентрации bha:

Започва се с по-продължително маслено почистване, поне няколко минути лек масаж, последвано от стандартно отмиване и почистване с гел/пяна с ниско ph.
Кожата се подсушава много добре и се нанася BHA продукт (може на цялото лице или само на дадени участъци).
Изчакват се 25-40 мин в зависимост от концентрацията и толеранса на кожата. Без да се отмива се пръска с хидратиращ мист или тоник и на влажно лице се  нанася глинена маска. Може да се нанесе на цялото лице или само на дадени участъци (аз обикновено прилагам мултимаскинг техника- на зоните с пори глинена маска, на бузи и шия хидратираща). Изчаква се посоченото на маската време и се отмива с хладка вода.
Следва стандартна грижа – тоник, серум  и тн. В същата рутина не се ползват активи или ексфолиращи съставки, набляга се на базова хидратация и успокояване.
На следващия ден може да се направи някакъв механичен пилинг с гел или почистване  с ензимна пудра.

# 206
Reddish Brown, Не можах да разбера 2та посочени метода, на какъв интервал от време се прилагат като грижа и ако може пример за BHA продукт с който се прави престой от 25-40 минути. Благодаря!

# 207
Reddish Brown, Не можах да разбера 2та посочени метода, на какъв интервал от време се прилагат като грижа и ако може пример за BHA продукт с който се прави престой от 25-40 минути. Благодаря!
Интервалът ти трябва да си го определиш според нуждите на кожата. Веднъж на месец ми се вижда добре.
Примери за BHA продукти, наскоро Балеа пуснаха това:
https://www.dm.de/balea-beauty-expert-liquid-peeling-2-prozent-b … 058172783098.html
 което имитира известния продукт на Paulas Choice
https://novakoja.com/products/skin-perfecting-%D0%B5%D0%BA%D1%81 … 077c451&_ss=r
това също е много известно
https://www.notino.bg/cosrx/bha-blackhead-power-liquid-eksfolira … iv-cherni-tochki/

# 208
Масленото почистване се използва вечер или и сутринта?

# 209
Интервалът ти трябва да си го определиш според нуждите на кожата. Веднъж на месец ми се вижда добре.
Примери за BHA продукти, наскоро Балеа пуснаха това:
https://www.dm.de/balea-beauty-expert-liquid-peeling-2-prozent-b … 058172783098.html
 което имитира известния продукт на Paulas Choice
https://novakoja.com/products/skin-perfecting-%D0%B5%D0%BA%D1%81 … 077c451&_ss=r
това също е много известно
https://www.notino.bg/cosrx/bha-blackhead-power-liquid-eksfolira … iv-cherni-tochki/

Много благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт