Държах се отвратително!

• 11 339
  • 159
  •   1
Отговори
# 30
Консултирай се с психоаналитик. Това, което описваш, не е нормално. Ако нещо сте се скарали, да си повишите тон, възможно е, но да му крещиш без повод и да късаш подаръци....че и да кълнеш.....?!?!  Какво пък има да кълнеш, странно ми е.....
Трябва да ти е ясно, че този човек няма да си го върнеш. Хората не са мазохисти и имат себеуважение. Рядко търпят  обиди..... Ти ще търпиш ли някой да се държи така с теб, както ти си се държала? Едва ли..... Тогава не се чуди защо си е тръгнал и няма да се върне.

Смятам, че хората в същността си не се променят коренно. Да, търпят промени и израстване, ако самите те са мъдри, но това, което са наистина в дълбочина на личността, не се променя. Така че едва ли ще се промениш и ти основно. Въпреки това може да работиш по въпроса, да овладееш чувствата си, да бъдеш над нещата. Едва на 18 години си, можеш да бъдеш различна и да овладееш емоциите си. Трябва обаче да  го искаш наистина.
Това поведение ще ти пречи не само в любовния живот, а и в работата и навсякъде....

# 31
  • Anywhere
Абе,че си млада, млада си. Но младостта не е оправдание за лошотията! Как така ще го мачкаш и обиждаш месеци наред, днес ще го кълнеш и тормозиш, а после ама "аз съжалявам"!
Това като прояви на ранна шизофрения ми звучи!
Не очаквай да прости, да забрави и всичко да си е "както преди"!
Сядаш, преосмисляш каква искаш да бъдеш, защото това не е нормално поведение в една връзка! После почваш да работиш върху себе си, дали сама или с помощ на терапевт, родител, приятел...ти ще решиш.
И в следващите си връзки НЕ мачкаш и не обиждаш партньора, защото ако попаднеш на някой кибритлия ще завършиш в спешното!
Успех и умната!

# 32
Моля ви, дайте ми съвет как да поправя счупеното!

Като хвърлиш чиния на земята и после ѝ кажеш 'извинявай' мислиш ли, че тя пак ще стане цяла? Друг път мисли преди да действаш. Да "доминират и мачкат" искат само хора с дефицити и комплексари. Остави човека намира, поработи над себе си и занапред се отнасяй с партньора така както искаш да се държат с теб.

# 33
  • Варна
Помня стари теми на авторката. Може би сега е вдянала каква е разликата межди 17 и 30 годишни

# 34
  • Бургас
Тя е почти дете, не я съдете строго! Самата тя е ужасена от постъпките си. Нека и́ дадем кураж, защото всички сме допускали грешки.
Авторке, дори да не си върнеш този мъж, ще срещнеш още любови. Основното правило във взаимоотношенията е: Държа се така, както искам да се държат с мен.

# 35
На колко е години? Тийн драма ли е някаква?

# 36
  • Бургас
На 18, кълняла приятеля си, много лоша била, късала подаръци - някви такива. Сега иска да се промени и да си го върне. Но аз мисля, че основно иска да се промени, вижда ми се уплашена от себе си.

# 37
Може да се промени, само ако потърси проблема в себе си и осъзнае грешките си. Дори и човекът да ѝ прости, едва ли ще е нещо различно. Може би момчето е слабохарактерно и тя използва това да го мачка. Но когато е засегнала семейството му, за него е преминала границата.
Здравословно би било да си намери някого, когото не може да мачка, за да спре да злоупотребява с добрината на хората.

18 не са 15. Има ли в тези скандали намесен алкохол?

# 38
  • Варна
Но когато е засегнала семейството му, за него е преминала границата.

+1.
Макар че в останалите си изводи си много по... любезна от мен

# 39
Авторке, цялото това държане може ли да е защото инстинктивно опитваш да провериш дали този човек ще остане с теб въпреки всичко? Понякога когато човек не се чувства спокоен и сигурен в себе си и му липсва емоционална подкрепа и среда в която да се чувства комфортно реагира така заради страха си от изоставяне. Ако е така, пътя да се справиш е да осъзнаеш, че си напълно способна да поемеш всички неща в живота си под твой контрол, дори ако на пръв поглед това ти изглежда невъзможно.
Извини се на човека и следващия път когато ти се прииска пак да се държиш истерично, напомни си че това не е нормално поведение и отсрещния не е длъжен да го търпи независимо колко те харесва или обича.

# 40
Не е малка, лигла без грам възпитание е, който иска да ме докладва.
то драма, то чудо, светът не се върти около нея.

# 41
  • Варна
Авторке, съжаляваш, разкайваш се и искаш да се промениш, но не си искрена. Казваш го, защото си видяла последствията от грозното си държание. Ако такива нямаше, ако този човек беше още до теб, грам нямаше да се замислиш как се държиш или да съжаляваш. Защо не съжали при предния скандал, при по-предния? Защо тогава не обеща, че ще се промениш и не започна да работиш над себе си? Защото ти минаваха номерата и онзи ти седеше до задните части, нали? Бъди искрена поне пред себе си, на нас не ни пука. Е, прекрачила си границата, край. Остави човека на мира, не го заслужаваш. Аз още при първото мачкане щях да ти отвъртя як шамар и да ти тръшна вратата, този пак много те е търпял.

# 42
Жертвата ти се е окопитила и сега драматизираш, защото няма кого да тормозиш. Остави човека на мира.

# 43
Авторке, цялото това държане може ли да е защото инстинктивно опитваш да провериш дали този човек ще остане с теб въпреки всичко? Понякога когато човек не се чувства спокоен и сигурен в себе си и му липсва емоционална подкрепа и среда в която да се чувства комфортно реагира така заради страха си от изоставяне. Ако е така, пътя да се справиш е да осъзнаеш, че си напълно способна да поемеш всички неща в живота си под твой контрол, дори ако на пръв поглед това ти изглежда невъзможно.
Извини се на човека и следващия път когато ти се прииска пак да се държиш истерично, напомни си че това не е нормално поведение и отсрещния не е длъжен да го търпи независимо колко те харесва или обича.

Напълно ,напълно възможно . Доста пъти съм се питала той на какво е готов за мен,дали съм специална за него и може би дали ще остане с мен въпреки всичко. Да,страх ме е да не ме изоставят,никой не иска да бъде изоставен ,както и аз. Ще се извиня ,но не знам дали има смисъл. Толкова пъти го разочаровах.....

Няма замесен алкохол .

Ябълкова,втрещена съм от себе си. Само при спомена какво направих и казах ми иде да потъна в дън земя . Всичко това ме накара да се замисля какъв човек съм .

# 44
Имате психически, а не емоционални проблеми.
Това е болест и не го приемайте като обида. Лекувайте се, защото няма как човек да съжителства с човек с подобно поведение. А и вие се измъчвате от това което чувствате и нечувствате.
Склонноста към самонараняване кога се появи?

Общи условия

Активация на акаунт