Работа, CV-та, HR-и, съвети - 78

• 43 627
  • 1 377
  •   1
Отговори
# 165
Що за фирма иска отговори на подобни въпроси?

Като един познат на този тип "тестове" - отговарял, както си му дойде и то нарочно. Накрая го изкарали с профил на сериен убиец. Grin

# 166
Охоо, щом е при кандидатстване, защо изобщо се занимаваш…

Вече се отказах…

Става въпрос за Бюти сферата.

# 167
Явно се очакват много отдадени и отчаяни кандидати, готови да прекарват часове да попълват километрични въпросници за всяка позиция, за която кандидатстват, на които после да се организират по 3-4 панелни интервюта и да им се подхвърлят минимални заплати Wink заслужаваш повече от това Simple Smile

# 168
Явно се очакват много отдадени и отчаяни кандидати, готови да прекарват часове да попълват километрични въпросници за всяка позиция, за която кандидатстват, на които после да се организират по 3-4 панелни интервюта и да им се подхвърлят минимални заплати Wink заслужаваш повече от това Simple Smile

Много мило 🌸 Благодаря

# 169
Какво ти пречи да ги излъжеш и да пишеш каквото очакват?Ако мислиш,че ти харесва тази работа,попълни го както прецениш и ако те наемат и не ти хареса винаги можеш да напуснеш.

# 170
Не ми пречи, но не искам. Съмнявам се в добрите намерения на работодател, който задължително изисква такава информация. Още повече при положение, че такава информация няма нищо общо с работната позиция.

# 171
  • София
Именно, не е въпрос, че можеш да си нагласиш отговорите. Проблем е същността на работодател, който изисква такова нещо. Не е окей категорично.

# 172
Щом още от самото начало действа на ръба на закона, какво ли ще е по-нататък? Не си струва да се губи времето, кой знае какво още ще излезе после - минимални осигуровки, нерегламентирано работно време, фасони при пускане на отпуска...

# 173
То дето не е окей, ами и не съм убедена че е законно...
И пак го правят много фирми. Разпит все едно че свекърва ще ми стават и искат да ми знаят зестрата и здравословния статус, нещо страшно е. И това преди дори да е станало дума за заплащането. Щото нали се очаква да съм над нещата и то да не ми е важно чааак пък толкова Grinning
И говорим на устно интервю, после няма нищо черно на бяло че са се отнесли така с кандидата.

# 174
Унизително ми стана, не знам….
Недопустими са тези въпроси

# 175
То дето не е окей, ами и не съм убедена че е законно...
И пак го правят много фирми. Разпит все едно че свекърва ще ми стават и искат да ми знаят зестрата и здравословния статус, нещо страшно е. И това преди дори да е станало дума за заплащането. Щото нали се очаква да съм над нещата и то да не ми е важно чааак пък толкова Grinning
И говорим на устно интервю, после няма нищо черно на бяло че са се отнесли така с кандидата.

Един път бях на зъболекар и сестрата постоянно ме разпитваше какви ли не глупости - откъде съм, какво работя, на колко години съм, женена ли съм, деца имам ли и тъкмо се почудих какъв е тоя интерес към моята светла личност и накрая се оказа, че е майка на зъболекаря.

# 176
Може да та а аресала за снаха Wink

# 177
Един път бях на зъболекар и сестрата постоянно ме разпитваше какви ли не глупости - откъде съм, какво работя, на колко години съм, женена ли съм, деца имам ли и тъкмо се почудих какъв е тоя интерес към моята светла личност и накрая се оказа, че е майка на зъболекаря.
Ха-ха Joy
Да не би да ходим при един и същ? На моя майка му му е сестра и е точно същата. Един път при отсъствието й в някакво откровение, човекът въздъхна и каза , че без нея ще му е доста по-лесно да работи Simple Smile .

# 178
Веднъж да ожени сина си и ще се пенсионира тази жена 😂

# 179
Може да та а аресала за снаха Wink

И аз това си помислих! 😁

Общи условия

Активация на акаунт