Работа, CV-та, HR-и, съвети - 78

• 43 631
  • 1 377
  •   1
Отговори
# 1 125
  • в сърцата на децата <3
А, това съвсем по друг начин звучи и е напълно ок според мен. Понеже не съм наясно с фирмите в сектора - българска ли е тази?

# 1 126
Butterfly3, крайно невъзпитано и арогантно е да влезеш тук и да се "забавляваш" по този начин.
Първо, това изречение е абсурдно
..... реално и си нямам понятие от закони и прочее , само съм учила счетоводство.  
Не може да си учила счетоводство, но да не си запозната със законите, освен ако това счетоводство не си го учила в Ютюб или на някой неадекватен курс.
Самата ти твърдиш, че законите са част от обучението. Иначе щеше да си поръчаш самите закони, а не учебници:

Поръчала съм си иначе няколко учебника , за да съм в час със сегашните закони все пак.
За мен това е груб и грозен опит за пързалка и е абсолютна измислица. Само не разбирам хората, на които нещо подобно им се струва забавно.

# 1 127
Не смятам, че съм невъзпитана. И не , това изобщо не е измислица , не знам защо си мислите така Simple Smile
За мен си е учебник книгата "Данъчно облагане 2022 година " , която е с над 1 000 страници .
Счетоводство съм учила стабилно , имам 10 години. Банково дело и завършено образование Финансист Simple Smile
Просто нито съм работила това , нито имам реален поглед на нещата , тъй като нямам стаж и практика в тази сфера !
До тук работих друга работа,  защото трябваше да намеря начин да съчетая работа с обучение ! И въпреки всичко успях,  тъй като завърших миналата година бакалавър , а тази продължавам в SoftUni Simple Smile
Закони не чета , тъй като не съм работила до момента това.
И това не означава , че нямам желанието да се развивам и да вложа енергия и сили , за да се развивам в тази сфера Simple Smile

Ако и това смятате за лъжа и измама , спокойно мога да приложа всички мои дипломи и доказателства,  защото заставам зад думите си и не съм съгласна някой да ме нарича арогантен и да ми казва , че си нямам друга работа и пързалям хората !
Това ,че Вие сте по-големи хора и сте над 30 г , и имате повече опит, не означава   че не сте тръгнали на 20 г по своя кариерен път с знания за цял свят Simple Smile Всеки тръгва и почва от някъде! Всеки почва от нулата ! Никой не се е родил научен.  Съжалявам ,че Ви пречат млади и амбициозни хора .
Аз точно затова се обърнах тук, защото споменах, че съм млада и зелена и имах нужда от съвети определено от по-опитни хора от мен , който със сигурност живота ги е поблъскал малко !

Но явно нямаме право младите хора да питаме и да се съветваме Simple Smile явно трябва да се оправяме сами и накъдето ни отвее живота .. Wink

Съжалявам , че съм Ви занимаела тогава с "моите глупости " . Няма да Ви притеснявам повече , щом това е Вашето желание.

# 1 128
Добре, как си млада и зелена, пък имаш 10 г опит?

Понеже ако броиш 5 години икономическа гимназия и 5 години университет, да ти кажа... това не е баш 10 г опит. Grinning

Попринцип грам не ни пречат амбициозни хора, а по-скоро профили, влезли да натролят.

И без това сме за нова тема от около 25 страници насам. Grinning

# 1 129
Да , така ги броя.
5 години Банково дело в Търговска гимназия и 5 години Финанси в Икономически университет - Варна Simple Smile

И аз не смятам , че троля , просто не знам защо ме нападат , това е.

# 1 130
И какво толкова ще се развиваш в счетоводството?С това наивно мислене най- много да те впрегнат да станеш главен счетоводител, да подписваш нагласени и неверни документи и накрая да опереш пешкира.Изкарай една магистратура счетоводство.

# 1 131
Супер, че си учила, ама не знам какво не си доучила. Счетоводител да не знае основни неща, като твоите питанки ни навежда на мисълта, че тролиш.

Другото не знам как да го коментирам. По твоята логика тука имам 5 години опит в сферата на чуждите езици, понеже съм с езикова гимназия. Направо половин филолог! 😂😂😂

Не го казвай това с 10те години опит, да не се излагаш, не за друго.

# 1 132
То зависи и къде е учила.Ако е в някой от частните или някой филиал на УНСС е нормално нищо да не знае.

# 1 133
Написала е, ИУ Варна

# 1 134
  • в сърцата на децата <3
Образованието не е опит. Нито курсовете, без значение какви. Баш по тая причина има практика на края на всеки образователен етап - практиката вече Е опит.

Между другото в счетоводните специалности се учат закони. Зълвата изкара такава магистратура преди няколко години и само от това се оплакваше. Другите дисциплини ѝ бяха лесни, но тя е инженер по образование и математиката ѝ е сила.

# 1 135
Образованието не е опит. Нито курсовете, без значение какви. Баш по тая причина има практика на края на всеки образователен етап - практиката вече Е опит.

Между другото в счетоводните специалности се учат закони. Зълвата изкара такава магистратура преди няколко години и само от това се оплакваше. Другите дисциплини ѝ бяха лесни, но тя е инженер по образование и математиката ѝ е сила.

Благодаря за уточнението,  това не го знаех. То излиза , че само където съм учила , щом не се признава от никъде и не се брои за опит .

А относно законите ,при нас не е имало такова. Ние учихме как се осчетоводяват сметките и коя сметка за какво е и как се заприхождава.  Казуси като цяло. И видовете счетоводство.  Или аз съм проспала момента и не съм разбрала ,че е имало закони в часовете ни или просто ,защото не сме специалност "Счетоводство" , затова сме гледали на нещата по-повърхнотно , колкото да знаем какво представлява и как се правят сметки , но до там.

Нашите специални предмети бяха в съвсем друга сфера. Предимно за банки , министерство , статистика и т.н.
Така или иначе утре ще е при мен книгата със законите , която съм поръчала и ще погледна за какво става въпрос. Тепърва ще разбера дали и счетоводството е за мен като цяло . Ако не е , поне ще съм опитала Simple Smile

# 1 136
10-те години са учене, доколкото разбирам, не е опит. И да, знанията се натрупват с работа. Дори и най-печеният счетоводител не може да знае всичко и всички закони и нормативни документи с измененията им. Всеки се специализира в неговата сфера и, ако му трябва нещо друго, то си го търси.
Не мисля, че тук е мястото за набиване на канчета и порицаване кой колко знае или не знае......

# 1 137
Счетоводство съм учила стабилно , имам 10 години.

или

Или аз съм проспала момента и не съм разбрала ,че е имало закони в часовете ни или просто ,защото не сме специалност &quot;Счетоводство&quot; , затова сме гледали на нещата по-повърхнотно , колкото да знаем какво представлява и как се правят сметки , но до там.

Моят съвет - потърси нещо друго с финанси. Счетоводството е много специфично и надали ще ти допадне, при така поднесената информация.

# 1 138
  • sofia
На нищо не се учудвам... лятото работих с един младеж, който беше 4ти курс счетоводство в УНСС.... грешно смяташе данъчната основа, която да впише във фактура, при налична сума с вече включено ДДС.
Нещо от сорта: сумата с ДДС е 170 лв и сметката му беше 170-20% от 170....два пъти му обяснявах що не му е вярна сметката, докато ме разбере.

# 1 139
Може да е спял... Като мене сега. Чета те иза малко да питам защо пък не му е вярна сметката.

Общи условия

Активация на акаунт