Работа, CV-та, HR-и, съвети - 78

• 43 533
  • 1 377
  •   1
Отговори
# 1 275
  • Бургас
Извинявам се, не знаех, че познаваш всички шефове на света и в частност моя.
Не подскачам. Просто ми е смешно как някой споделя нещо и всички започват да правят свободни съчинения по картинка, без да знаят изобщо за какво става въпрос. Има хора всякакви, има ситуации всякакви, има гледни точки всякакви. Това, че някой възприема нещата по един начин, не значи, че всички ги възприемат така.
Да, моя шеф е уникум. Изпусна важни проекти и бизнес възможности именно от мързел и непукизъм. И продължава да затъва.

# 1 276
Няма нужда да го познава. Повечето си приличат и има не малко книги по темата.

Скрит текст:

# 1 277
И на мен са ми смешни много несъответствия, важното е, че негативите от ниска заплата и уникалния шеф-непукист са за конкретния служител. Не е като да не се четем от известно време и да не знаем кой от какво мрънка, обосновано или не.

# 1 278
  • Бургас
Какви несъответствия?
Негативите не са само от "конкретния" служител. Повечето ми колеги напуснаха (над 50%). Нали за това търсихме служител. Останахме само старите кучета, дето ни е трудно да си намерим нова работа поради напредналата възраст.

# 1 279
Имаше в тази или предната тема споделяне , че се ползва такси, защото на спирката било студено зимата. От човек, който се оплаква как не му стига заплатата.
Има хора, на които наистина не им стига заплатата.

# 1 280
  • Бургас
Нарциса, това беше временен вариант само за зимата, поради здравословни проблеми реших да се придвижвам така и да търпя финансови лишения за сметка на друго. Вече не е така. Намерих друг вариант и сега не ми струва почти нищо. Както писах още тогава, това беше ситуацията към онзи момент, ситуациите се променят и ние взимаме решения според тях. Надявам се вече да си доволна и да не се притесняваш за моите огромни разходи Simple Smile

# 1 281
Да, направи ми впечатление определено какви разходи имаш на фона на постоянното ти мрънкане за заплатата, само не знам защо тогава причините бяха глезотия, а сега внезапно се оказаха сериозни. Хайде няма нужда да злобееш и агресираш срещу другите, защото имаш проблеми в работата, с шефа, със заплатата.

# 1 282
  • Бургас
Не бяха глезотия. Ти си решила, че е глезотия, аз не съм длъжна да обяснявам подробно на всеки защо в онзи момент съм решила така.
Не злобея, обяснявам. Явно тука трябва човек да се обяснява най-подробно, защото започват да се вадят едни свободни съчинения.
Самия факт, че помниш такива незначителни неща отпреди половин година и ги вадиш като аргументи не е ли агресия?

# 1 283
  • в сърцата на децата <3
Момичета, да задам малко различен наклон на разговора:
Имам сериозни шансове за позиция, която на този етап ми е идеална - граждански договор, свободен обем свършена работа и часове, в които се работи... Обаче! Познавам само един човек, работещ това на хонорар и числата, които ми цитира са едностранчиви. Как мога да разбера какво е средното заплащане? Става въпрос за създаване на съдържание, често свързано и с превод на несложни текстове, обработка на текст и снимки. Преди половин година в друга фирма за редакторска работа, коректорско и стилистическо оформление на бизнес текстове 2 лева на стандартна страница им се видя много. За мен е минимумът... Аз ли криво разбирам работата или предишният работодател е бил кофти?

# 1 284
Просто ми е смешно как някой споделя нещо и всички започват да правят свободни съчинения по картинка, без да знаят изобщо за какво става въпрос. Има хора всякакви, има ситуации всякакви, има гледни точки всякакви. Това, че някой възприема нещата по един начин, не значи, че всички ги възприемат така.

Да, точно така се случва.. Така и аз се оказах простакела. А няколко теми по-назад ми се обясни как се дават заплати - първо ми се обясни, че не знам как. Само няколко страници по-назад съм разказала, че имам фирма от много години, а в момента търся И работа, защото съм решила да я съчетая с още една професия. Та, по темата със заплатите (нищо, че ми се обясни как се определят те) давала съм много такива. И не - не определям размера им от “търсенето на пазара и аля бала”. Аз виждам, че пред мен има човек. Тази човек го ангажирам за 9 часа на ден( има обедна почивка, но на практика целия ден е ангажиран), 5-6 дни в седмицата. Този човек с тази заплата трябва да живее. За позицията много други фирми дават минималната заплата, а ние даваме средната, защото искаме хората да си държат на работата и да работят качествено.
Така, че в тази тема е по-конструктивно да има диалог и да се пише , ако трябва по някой и друг въпрос, а не да се правят изводи и да се излива злоба. Това, ако искаме темата да е полезна, нали.

# 1 285
И не - не определям размера им от “търсенето на пазара и аля бала”.
......
За позицията много други фирми дават минималната заплата, а ние даваме средната,

И ако не се интересуваш от търсенето на пазара на труда как знаеш, че даваш средната???
Според мен и ти баш същото правиш - съобразяваш се с пазара и предлагаш средната стойност. Да, някои предлагат дъното, но други тавана, но все вземат предвид какво казва пазарът.

# 1 286
До там ли стигнахме, ползването на такси да е лукс… който ползва такси, явно няма кола… нещо логиката ми се губи…

# 1 287
Нарцùса, малко стигаш дъното. Отдавна ми прави впечатление, че се изказваш крайно и дори злобно.
Имаше в тази или предната тема споделяне , че се ползва такси, защото на спирката било студено зимата. От човек, който се оплаква как не му стига заплатата.
Има хора, на които наистина не им стига заплатата.
И за да не е спам, искам да споделя, че при нас отказаха да актуализират заплатите през тази календарна година и намекнаха, че трябва да сме благодарни, че няма съкращения поради ковид кризата. А то всъщност работа не е спирало да има, но явно ги устройва да всяват страх у хората...

# 1 288
Не  е само при вас, почти навсякъде е....

# 1 289
Имам сериозни шансове за позиция, която на този етап ми е идеална - граждански договор, свободен обем свършена работа и часове, в които се работи... Обаче! Познавам само един човек, работещ това на хонорар и числата, които ми цитира са едностранчиви. Как мога да разбера какво е средното заплащане? Става въпрос за създаване на съдържание, често свързано и с превод на несложни текстове, обработка на текст и снимки. Преди половин година в друга фирма за редакторска работа, коректорско и стилистическо оформление на бизнес текстове 2 лева на стандартна страница им се видя много. За мен е минимумът... Аз ли криво разбирам работата или предишният работодател е бил кофти?
Произволен резултат от гугъл: https://www.copywriter.bg/prices
Колко биха платили на теб обаче не знам.

Общи условия

Активация на акаунт