Любители на котки - Тема 172

• 34 889
  • 763
  •   1
Отговори
# 300
♥ Димяни ♥,  има храна за кастрирани, но малки по възраст котки. Аз взимам на Хилс ( имат разнообразие от вкусове) и на Вирбак ( няма избор на вкусове и се намира трудно).

# 301
3+ кг за 1+ възраст на мен ми се струва приемливо. Ако започне да заформя коремче, аз бих намалила дажбата. На дължина как е? Лапите ѝ дълги/къси/фини/едри? Simple Smile Има ли потенциал да стане едра котка?

# 302
  • София
amy_nka, дългокрака е Simple Smile с дълго тяло и много дълга опашка Simple Smile Няма още коремче ,но от като знам каква беше ...сега ми се вижда дебела Blush

# 303
  • София
Щом е свалила килограми най-вероятно сега наваксва.
Повечето препоръчват преминаване на храна за кастрирани ако се забележи покачване на теглото, т.е. наднормено тегло.

Моите скоро няма да стигнат максималното тегло и си ги храня с нормална храна (китен и адулт). Оникс обаче упорито яде адулт храната (суха).

# 304
А кое е максималното тегло за една котка? Предполагам, че е според възрастта. Блеки утре ще го водя на преглед. Много си чеше ушите и да проверят има ли нещо там. Та ще поискам и да го претеглят. Като го водих за кастрацията беше 4.200 кг. или 4.500 кг. Не помня точно. Трябва да почна да пия добавки за памет Grinning

# 305
  • София
А кое е максималното тегло за една котка?
В предният си пост не съм се изразила много правилно. Не знам дали има максимално тегло, по-скоро оптимално.
Много зависи от породата, родителите,...

За моите най-вероятно е 6, т.е. могат да достигнат до 6 кг. Ако минат 6 ще са шишковци Simple Smile
Леко за заслабнали диванетата (с грамове), но го отдавам на смяната на сезоните, т.е. нормално. Не искам да се хлъзна по наклонената повърхност и няма да го мисля.

Но май пак ще поръчам Н§Д. Но ще изчакам и ще поръчам адулт.

# 306
Арчи е с цистит. Нашия вет не беше днес на робота . Бях до друг той има ветеринарна аптека но не преглежда питах го какво да правя даде само храна уринарна, насипна е мисля на Роял Канин е но незнам кой точно вид и паучове Urinary S/O. Каза, че след 2-3дни ако не е ок да мина пак. Утре ще отида до нашия ако е на работа да видя какво ще каже и той. Дали само с храна ще мине? Този днес му казах да даде хапчета или капки, каквото трябва той не не ще се оправи само с храната 🙄

# 307
  • София
Цистита боли.
С храна може и да се оправи, но няма да е бързо.
Мини и през вашият вет да му бодне дупето.

# 308
Не дава признак да го боли , ходи често рови ,пишка по-малко. Одеве като се прибрах веднага  отидох да видя имаше малки бучки в пясъка. Но сутринта го гледах по капка пускаше,сега е повечко. Дадох му лечебния пауч почти половината изяде.

# 309
Да не е запушен? Дано се появи ветът ти.

# 310
Ако е запушен няма да пишка съвсем а има малки бучки,ще го следя тази нощ и утре сутринта ще видя как е положението и ще отскоча до вет. Чудя се дали да поръчам РК Urinary гранули и паучове ,аз му давам за стерилни и мислех,че е ок а тази уринари че е лечебна а явно мога и нея да я давам постоянно,така ли е?

# 311
  • София
Ако е запушен няма да пишка съвсем а има малки бучки,ще го следя тази нощ и утре сутринта ще видя как е положението и ще отскоча до вет. Чудя се дали да поръчам РК Urinary гранули и паучове ,аз му давам за стерилни и мислех,че е ок а тази уринари че е лечебна а явно мога и нея да я давам постоянно,така ли е?
При запушване първо пишкат малко и постепенно се запушват съвсем. При цистита ги пари и боли и започват да пишкат по дивани и други необичайни места с надеждата, че ще ги боли по-малко, а и един вид ни казват, че има проблем. Но храната наистина ги оправя, ако се даде навреме.

Храната за кастрирани е по-малко калорична. Ако има нещо против образуване на кристали, то е съвсем малко. За уринарните храни нашата ветеринарка казва, че не са за постоянно даване, защото натоварвали бъбреците. След като оздравее пробвай да даваш мокри храни.

# 312
  • Бургас
Доколкото разбрах,на лечебните храни си пише,че са лечебни.
Бялата гад яде понякога РК Гастроинтестинал,там си пише да се спазва диета от поне две седмици,но пише и че не е за постоянна или дори продължителна употреба без лекарски контрол.И на нея пише,че не позволява образуване на камъни в бъбреците.
А на профилактичните храни си пише,че са с грижа за уринарния тракт,че са за котки с кожни алергии и чувствителни стомаси...
Брит много се харесва,не прави проблеми,купувам с чували.
РК всякаква яде.

Да,Таня67,не са.
Май само за диабет и за ХБН са за постоянно ползване храните,но пак с лекар трябва консултация.

CoCo Milk,стискам палци на котьо

# 313
Тaня67,аз давам паучове всеки ден не е само на гранули. Държа паучовете и гранулите на различни места в кухнята и Арчи сам застава пред някой от 2та шкафа да ми "каже" какво иска 😄.
Одеве чистих пясъка имаше бучка по-голяма. Не ходи толкова често като сутринта.
За храната на РК Urinary Care четох,че е с формула за поддържане здравето на пикочните пътища при здрави възрастни котки. С балансирана формула с минерали за намаляване нивото на pH в урината и възможността за развитие на камъни в бъбреците. Видях в един сайт,че е леко квадратна гранулата ,а тези днес който ми дадоха в аптеката са кръгли и май са лечебните както и лечебни паучове ,които са за определен период не за постоянно. А тези urinary care стават за продължително даване аз ще взема и такива паучове urinary care.

# 314
Само храната, не знам дали е достатъчно. Аз давах и капсулки на Ветексперт UrinoVet Cat и антибиотик. РК гранулите смених с Хилс c/d Multicare, за по-бърз ефект.

Общи условия

Активация на акаунт