Любители на котки - Тема 172

• 34 850
  • 763
  •   1
Отговори
# 405
Благодаря за идеята.Те до скоро бяха с успокояващи каишки.Може би,противопаразотните миришат неприятно.Ще пробвам От няколко минути Сакура е без нищо на вратлето.Видях как Зак я захапа и извъртя по гръб.Не ми хареса изобщо Сега Закари е наказан,а Сакура без каишки на вратлето.
Закари си е селянин и това е.

# 406
  • Бургас
Това поведение съм го виждала при селския ми котарак когато беше на година и половина, качваше се на гърба на малкия котарак около 7-8месечен и така го захапваше за врата и го завърташе. Яко бошуваха хормоните, чак очите му кървясваха от желание, но двете женски не му даваха, а милия Коцьо беше малък и не знаеше какво става. Много пъти съм гонела натрапника като съм на село, както и майка ми. Дори женските в един момент прогониха мераклията или той зачеза другаде да търси дами, но го нямаше повече от 3-4месеца. После се прибра окьощавял на пролет.
Детелина с такава антипаразитна верижка си пазя орхидеите на перваза 😂 . На писана хич не и хареса аромата и. С верижката беше не повече от час и мъжа ми реши, че на животинчето не му харесва прецени, че повече сме я стегнали и я отряза. Сега ми пази цветята, месец след махането още като я душне котката и бяга поне засега.

# 407
Знаете ли колко време след раждане може да се ваксинира котка?
 И още един въпрос.Манди е родила някъде,не знам къде, беше изчезнала за 2 дни и е решила да роди другаде.Бях много притеснена,но днес се появи добре е, хапна си, порадва ми се малко и изчезна.Дано си гледа бебета и са живи и това ми е питането дали ще си ги донесе у нас и кога?Тя ще се върне ли ?

# 408
Ще се върне за храна със сигурност. Най-вероятно ще доведе и котетата. Ваксиниране май след като ги отбие. Но май по-спешна е кастрацията, защото може да се разгони отново още докато кърми.

# 409
  • Бургас
На баба котката си води с голяма гордост котетата.Ще ги доведе.
Кастрирай я,ваксинирай я,а дребните опитай да задомиш...
Някак по-лесно се задомяват прибрани вече и обезпаразитени котета с хигиенни навици.
Коте от улицата малко трудно намира дом.
Исках да задомя разни котета,интерес 0.

# 410
Когато мечтите ти изведнъж се материализират,без да имаш време да се подготвиш за тях..
https://www.facebook.com/reel/1918902231628506?fs=e&s=cl

# 411
Маймунката пак го направи сложно.Тя е на село, там няма ветеринар и затова много исках да роди в нашата къща, за да я наблюдаваме, а тя друг план си измисли. Дано по-бързо се завърне,за да можем и ние да действаме.Така нито мога да я кастрирам, нито да търся дом за бебета.

# 412
Може ли линк към тези нашийници?

# 413
  • София
Morkovelka99, може би ще донесе котетата.
Селската котка винаги раждаше някъде по съседските градини и после пренасяше котетата в сайванта на дядо ми.
На открито им е трудно да ги гледат.

# 414
  • Бургас
Може ли линк към тези нашийници?

https://www.emag.bg/antiparazitna-kaishka-za-kotki-pilou-35-sm-3 … tm_medium=android тази взех, но пак казвам, не е ползвана по предназначение. Сега пак я пробвах поднесох пред нослето и реакцията беше като ударена от ток. От месец и малко е отворена и още мирише силно.

# 415
  • София
Аш и съседското куче. Съседката ги снима, а днес набързо ми метнаха по вайбър 20 снимки Joy

На Арес (шпица) много му се играеше. Явно се надушват през вратите, знаят си миризмите и не се нападат. Аш посегна с лапа когато кучето се беше приближило доста.
Лежат един срещу друг и се дебнат, поне Аш.

Лошотията (приятелската котка) ни беше на гости за 1/2 час. Стопаните ѝ отидоха на пазар и я връчиха на дъщеря ми. Стоя си в раницата.
И Оникс и Аш ѝ ръмжаха и съскаха. Набързо се съюзиха срещу натрапничката. Тя добре, че беше "вързана" иначе щеше да им стопи лагерите.

# 416
Здравейте! Отдавна не съм писала, но с котан сме добре. Надявам се и при вас всичко да е наред!
Пиша този пост по-специално за Пандорина, във връзка с нейните терзания, които изпитвах и аз преди около година. Също живеем на първия етаж и котарака бяга на няколко пъти. Търсихме го, гонихме го, първия ден не иска да се прибира, но след 24 часа сам си търси хората и мяука уплашен. Пробвахме с каишка, на балкона така го извеждахме, преграждахме, какво ли не, но пак си се бореше и намираше начин да излиза. Накрая говорих с близка ветеринарка - тя ми каза - може да го пускаш, но непременно да е кастриран. Няма да е по-малко адаптивен, напротив. Няма да се бие, и да си лепне болести по кръвен път. Освен това няма и да се изкушава да скита на голямо разстояние. Тъй че моя котарак е редовно обезпаразитяван, кастриран, ваксиниран с голямата ваксина и му адаптирахме как да може да се качва на балкона и да се прибира сам като излезе. Така си живеем - зимата си е на практика само вътре, сам не иска да излиза, пролет, лято, есен в зависимост от времето е навън за кратко. Уточнявам, че е като вътрешен двор между блокове, възможно най-безопасно. Пак го мисля, че винаги има риск, но той просто се мъчеше вътре и дори кастриран беше постоянна борба да излиза, мяукане, дивеене. Сега е щастлив и спокоен(освен зимата дето се побърква затворен). Имах много терзания по темата и знам, че от много от вас няма да се приеме за добро това решение, но аз като го гледам как излиза да си потича по тревичката и ходи и души цветята, мисля че постъпвам правилно. Надявам се да си е жив и здрав дълги години, без инциденти, засега за щастие всичко е наред.
Тъй че преценете си вие, можете ли да поемете риска за вас да ви донесе някакви паразити отвън, за него да се притеснявате като излиза или да водите борба, докато се пречупи и се откаже от бягствата. Истината е обаче, че ако е поживял с вас поне 6 месеца, се е привързал и ще иска да се връща дори да бяга. А вие няма да може да го оставите, понеже и вие го обичате и така. Тъй че това да го пуснем и да нямаме грижа вече е илюзия. Моя съвет е каквото и да решите, непременно да го кастрирате и ваксинирате.
На мнение съм, че са най-щастливи дворните котки, които живеят в къща. Една приятелка в Драгалевци има 2 - райски си живеят. И въпреки това, пак излизат и извън двора и има улица и риск. Няма как съвсем да се елиминира.
Другият вариант да е по-щастлив вкъщи е да има компания от друга котка, ако се харесат и ако вие имате възможност да гледате 2.

# 417
Не всички котки са щастливи,когато получат другарче.
Закари видимо е нещастен от факта,че Сакура е тук.
Той също е от котките,които биха живяли добре "вътре-вън".
На нашата улица има един оранжев Томи,който 15 год.живее така.Лошото е че той понякога върви след хора и се опитва да влезе в къщи.Тук едва ли някой ще го прибере знаейки че е на друг,но в България е възможно.

# 418
Може ли да се дава адаптирано мляко за бебета на малки котенца?

# 419
  • Бургас
Може ли да се дава адаптирано мляко за бебета на малки котенца?
Имате ли ДМ наблизо?
Има евтино мляко за котенца в кутийки...

ДМ ми е наблизо,ще купувам на мамин златен супички...

Общи условия

Активация на акаунт