Любители на котки - Тема 172

• 34 882
  • 763
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Да е честита Мъри и много по толкова да празнува.

# 271
Здравейте,
пиша с молба за помощ - някой в темата дали може да даде препоръка за ветеринарна клиника в Пловдив за котка? Имам възрастен котарак, който това лято се надявам да навърши 14 години. Но от известно време не е добре - повръщане и разстройство, много е отслабнал. От 2 години си е особен с храненето. По принцип ходим в Заравет в "Тракия" - там му правят само кръвни изследвания и въпреки, че не са идеални, ми казват, че не виждат особен проблем и току му правят вливки. Сега ми казаха да давам вит Б12 за повече апетит. Но аз продължих да се притеснявам, защото няма смисъл от повече апетит, ако той продължава да дриска и повръща. Консултирах се с Петя Коева от ул. Данаил Николаев - според нея е бъбречна недостатъчност с диабетно състояние и го минах на такава специализирана храна. Първата седмица като че ли се подобриха нещата, но втората пак се върна към влошеното състояние - недобро изхождане и повръщане. И той не иска да яде тази храна Sad
Не е увеличил приемът на вода.
Притеснявам се от хиперфункция на щитовидната жлеза, защото го виждам, че след всяко ядене ходи до тоалетна и слабее (имала съм лично такова заболяване и виждам абсолютно същите признаци). Но кого да питам, лекарите се отнасят пренебрежително към моите въпроси и притеснения и не ми дават ефективно решение.
Миналата година го водих в Провет в Тракия за второ мнение, но отново ми казаха, че нищо му нямало и даже бил с прекрасни зъби за възрастта.
Ще съм много  благодарна за ветеринарна препоръка или ако ме насочите към по-тематична група тук, аз не успях да намеря, а съм много притеснена. С малко дете съм, а и котаракът ми се стресира, като излизаме - нямам много възможност да обикалям и да пробвам лекарите, затова разчитам на препоръчан лекар. Благодаря ви!

# 272
Недоволна, Честита да е Мъри.
Жива и здравичка да е и още много години да ви радва.
От нас с Мая подарък - мишленца:

# 273
  • Пловдив
Дано успея да помогна за ветеринар - знам че д-р Коко Боянов е доста добър, може да пробвате при него, аз моята я водих в Карагьозов, но има доста разнопосочни мнения, а и зависи при кой лекар ще попадне, аз лично съм доволна от д-р Личев.

https://m.facebook.com/profile.php?id=100054567995397

# 274
Понеже искам да извеждам нашето домашно коте в градината, докато си върша дворната работа, а в съседство имаме през оградата куче, което убива котките, дали покупката на такава тента ще е удачна. Кучето не може да прескочи, но котето може. Здрави ли са тентите? Котето е Регдол и много мяука като остава само.
Чудя се дали не мога да я ползвам и при почивки, за да може да се чисти стаята, докато ние сме на плаж или навън също. Струва 40 лева в Алиекспрес и е 73 см диаметър. Има и по-големи. Сгъваеми са.

Последна редакция: вт, 26 апр 2022, 16:21 от silvi_7878

# 275
Frekoko, пиша на лична.
С часове стои пред аквариума и гледа акулката.

Я да я видим и ние таз акула? Joy

# 276
Силви, не е здраво. Имаме го. Ще му види сметката много бързо.

# 277
Тази мрежичка е по-скоро за закрила на котила или отделяне на болно коте.

# 278
За регдола и градината. Ако сте сръчни, може да направите котешко патио (catio). Някаква конструкция със здраво закрепена метална мрежа. Снимки в мрежата има достатъчно.

# 279
# 280
Не е ли опасно котка да се разхожда само на каишка, без нагръдник? Да не вземе да се удуши, ако реши да се дърпа, или каишката да се отвори?

# 281
Рожденничката само чака да стана от стола, за да се излегне на него. Винаги го е правила, но от няколко дни е много досадна - при опит да я махна, размахва лапи с извадени нокти. А има куп места, на които да се изтяга.

# 282
Ех колко е тежко да си на 6 години:)
Сетих се, че Джуджи е родена Април, решихме, че е 22ри:)

# 283
Честит рожден ден на прекрасната Мъри!
Честит рожден ден на прекрасната Джуджи!

Да са живи и здрави и много да ги слушате Balloon

# 284
  • София
Не е ли опасно котка да се разхожда само на каишка, без нагръдник?
Аз не бих посмяла. Котето трябва да е мега спокойно, да ходи до стопанина си, да не се дърпа. А моят не е такъв. Измъквал ми се е от нагръдник. Ама добре, че е глупавичък... започна да подскача и да лови мухи и го хванах бързо.

Общи условия

Активация на акаунт