Любители на котки - Тема 172

• 34 871
  • 763
  •   1
Отговори
# 255
Чела съм, че играчката лазер е много вредна за котките - те трябва да могат да хващат и убиват плячката, я лазерът не позволява това. Следват психични и неврологични проблеми.
Същата работа вършат котешки те въдички, но при тях по някое време се оставя котката да я "убие" и след това може да продължи играта. Вече въдички има навсякъде, в Джъмбо например са много евтини, както и в Зооплюс.

# 256
Единствената реакция на трите ми котки след игра с лазер и въдица,е да престанат да се интересуват от тях,след време.

# 257
  • София
И при нашия мачон интересът към лазера и въдицата беше много краткотраен. Виж стикита са друго нещо, вече 2 години си ги гони като мишки

# 258
  • Бургас
Не съм авторитет по отглеждането на котки, но май всичко им омръзва бързо. Сега верижката беше много забавна за игра със звъненето, но не и на вратлето - точно за десетина минути
Най забавна е играта с кака на "ти гониш" и няколко меки топчета.

# 259
Alice, много е гальовна, за съжаление само с мен, от всички други бяга или ги съска зловещо. Иначе не прави много бели, засега най-сериозната е, че превърна дивана в личен салон за маникюр. Понякога е доста проклета, което май е нормално за трицветните пухли-те са мацки с характер. Бони на колко години е? Маца скоро ще стане на 9, но засега си е същото диваче-търчи из къщи, обожава да играе футбол с хартиени топчета или пък да ги хвърлям и тя да ги носи.
Единствените купени играчки, които имат някакъв успех са въдиците, които са яли толкова бой и лов, че вече на нищо не приличат и едно антистрес топче, с което играе футбол из къщи. Любимите са й сухи листенца, хартиени и станиолени топчета и лешници или бадеми Grinning

# 260
С часове стои пред аквариума и гледа акулката.

# 261
  • София
Страх отдавна е с каишка ,на която има написан моят номер. Закопчалката се откопчава сама при по-рязко дърпане или просто дърпане. Имаше звънче, но падна. Поръчах същата на Шепа, но още и е голяма, затова я смених на Страх и сега си дрънчи като ходи. Не виждам да му пречи по никакъв начин.
В сряда миналата намерих немска овчарка, която тръгна с мен. Личеше си, че е домашна. Водихме я до ветерина, но нямаше чип, нито телефон на каишката. Много бързо намерих публикация за търсене и я върнахме на собстваника, но го посъветвах или да и сложи чип или поне на каишката да има телефонен номер, ако пак се случи да изчезне.

# 262
  • Пловдив
Флори, Бони навърши 5 години (при нас дойде на 4 г.), доста е игрива, както описваш и ти твоята трицветка, има енергия за три котки. Лазерът й е любим, не омръзва, но не прекаляваме с него, свикнала е от мястото от което я взехме, не виждам негативни последици чисто поведенчески, но не бях попадала на такава информация, ще го имам предвид. Но тя намира с какво друго да играе - ластици, хартийки, всякакви предмети се превръщат в играчка. Имаме тунел, който обича и една играчка с топчета, въдицата не й е интересна за съжаление. За бели не мога да се оплача, Бони е послушна като за котка, остри нокти върху едно конкретно място на дивана, но това е простимо, сега ще видим новия диван как ще бъде посрещнат. Не маркира, не отмъщава, дружелюбна е, ние сме двама с ММ, така че ни обича, гуши се и в двамата. Но си има характер като всяко коте.

# 263
С часове стои пред аквариума и гледа акулката.

Ооо, оборудвали сте Сина с персонален цветен телевизор за котки, а?! Joy Wink
Аз показвам една Мая вторачена в нещо, което само тя виждаше и чуваше:

# 264
Това е аквариумът на свекърите. Като хипнотизиран е от акулата. У дома имаме малко аквариум с бета и един 300 литров, който още е на фаза подготовка.

# 265
Любими играчки на Блеки са въдиците и една точно определена плюшена мишка. Понякога гони топчета, като си ги подава бързо от едната на другата лапа, тичайки. Веднъж-два пъти съм пробвала с лазера, но той не ходи да го гони, а се вторачва в светлината Grinning

# 266
  • София
maya_76, не е хубав този нашийник. И ние имаме такъв. Купен под давление на дъщеря ми... заради цвета (зелен, с камъчетата), но катарамата не е хубава, т.е. не е за котка.

Аш преоткри рибата

(скача, хапе, рита...)

Преправях една спортна тениска на сина ми и Аш ми помага Simple Smile

(Явно не съм успяла да го хвана когато си беше наврял муцката в машината)

# 267
Днес Мъри навърши 8 години.

За разлика от други трицветки, за които писахте, е невероятен мързел. И в момента мърка върху мен с не съвсем прибрани нокти. Целите ми крака са в червени точки...
Черпи всичките си виртуални приятелчета за празника.

# 268
Честит рожден ден на Мъри! Страхотна торта Heart Eyes

# 269
  • Пловдив
Честит рожден ден на Мъри, гушлива и мъркащ сладур!

Общи условия

Активация на акаунт