Любители на котки - Тема 172

• 34 871
  • 763
  •   1
Отговори
# 240
Христос Воскресе! Весели и светли празници на всички! Аз съм малко разстроена - вчера исках да дам гранули на съседите, които хранят котката. Майката на жената стои сама в къщата, а другите идват на 2-3 месеца и тя е ядосана, че са я оставили сама. Те също имат две котки и се оказа, че са донесли бълхи и бабата я е полазил кърлеж. Отказа ми да вземе храната и се е затворила в стаята да плаче. Говорих с дъщеря й - не ги искала вече котките, вървяли след нея, съседите правели проблеми. Давала храна на моята, но тя тръгвала след нея. На мен ми каза първо може да е грях. Но отказвам, а после - колкото мога ще давам. Чудя се дали сърце ще й даде да не й дава храна като се появи... Мисля си и аз да ходя през седмицата да я храня. Много я мисля. През почивните дни постоянно беше при мен и се гушкаше, иска да е сред хора. Хем ми е гадно за бабата. Хем ме е яд на нея. Една сметка - възрастна е, над 80, рускиня.... в началото всеки ден ми звънеше да ми казва как Мая е при нея и се гушкат и изведнъж се промени.😥

# 241
  • Бургас
Ако капете със Стронгхолд и подобни всеки месец котката,няма да има кърлежи и бълхи(надявам се).
Харко беше целият в бълхи,със Стронгхолд всички измряха за 48 часа

# 242
  • Бургас
Христос Воскресе!
Днес деня можеше и да не е много добър за Мишона. Сутринта докато спортувам идва при мен и нещо яростно дъвче, нещо остро се подава от устата и. Гледам не е зелено, котешката трева поникна за Великден. Тръгвам да я гоня, тя бяга и се крие и продължава да млящи нещото в устата. Успях да я прилъжа и какво да видя, шивашка игла с конец. Вчера с нея бодох торбичката за печене с агнешкото и бях вдигнала на високо където не съм я виждала да се качва 😕. Вече всичко остро прибирам в шкаф!
От Джъмбо и купих верижка със звънче. Много смешна беше, не може да разбере от къде звъни, но определено за времето с което беше не и хареса. Опитва се да гризе, дращи с лапите, уплаших се да не се обеси с нея и я махнах. Явно вратлето още е слабо и на последна дупка имаше към два пръста луфт. Иначе се фотнахме за протокола 😄

# 243
Alice, наистина много си приличат Бони и Маца, даже и двете имат петънце отстрани на нослето.

# 244
Христос Воскресе!
Днес деня можеше и да не е много добър за Мишона. Сутринта докато спортувам идва при мен и нещо яростно дъвче, нещо остро се подава от устата и. Гледам не е зелено, котешката трева поникна за Великден. Тръгвам да я гоня, тя бяга и се крие и продължава да млящи нещото в устата. Успях да я прилъжа и какво да видя, шивашка игла с конец. Вчера с нея бодох торбичката за печене с агнешкото и бях вдигнала на високо където не съм я виждала да се качва 😕. Вече всичко остро прибирам в шкаф!
От Джъмбо и купих верижка със звънче. Много смешна беше, не може да разбере от къде звъни, но определено за времето с което беше не и хареса. Опитва се да гризе, дращи с лапите, уплаших се да не се обеси с нея и я махнах. Явно вратлето още е слабо и на последна дупка имаше към два пръста луфт. Иначе се фотнахме за протокола 😄

Много си е опасно това с верижките. Може и скачайки и катерейки се да се закачи някъде На нашия котарак му бях вързала мартеничка преди години. Два дена никаква реакция. На третия го заварих как мъчейки се да я махне и да я прегризе, така се е впрегнал в нея, минава му през езика, който почти беше посинял, текат му лиги и ни напред ни назад. Добре, че го видях навреме. Оттогава никакви експерименти с верижки и мартеници.

Последна редакция: пн, 25 апр 2022, 14:56 от Tortilla Flat

# 245
  • Sofia
Здравейте, извинявам се, ако е дискутирано вече, но ми е малко трудно с търсенето из сайта. Възползвали ли сте се от гледачи на котки, докато сте в отпуска? Имам две котки, едната от които с лимфома и задължително трябва да пие лекарства сутрин и вечер, затова не мога да разчитам на който и да е да ги гледа. Дали знаете за такива услуги? Хич не ми се иска да се налага да го оставям във ветеринарната клиника, докато ни няма :/

# 246
Четох преди няколко години в нета за Силвия Стойчева, че има хотел за котки. Мисля, че май и такава услуга имаше за гледане вкъщи. Да не Ви подведа все пак, че беше отдавна, проверете.

Последна редакция: пн, 25 апр 2022, 16:55 от Tortilla Flat

# 247
  • на брега на морето
Много смешна беше, не може да разбере от къде звъни, но определено за времето с което беше не и хареса.
Не искам да съм груба, но Вие представяте ли си нещо да дрънчи до ухото Ви при всяко движение?

# 248
  • Бургас
Много смешна беше, не може да разбере от къде звъни, но определено за времето с което беше не и хареса.
Не искам да съм груба, но Вие представяте ли си нещо да дрънчи до ухото Ви при всяко движение?
Обици(които дрънчат),носят някои жени и нямат проблем.
Аз обаче не бих сложила на котка звънец.
Знам,че май в някои държави е прието това,не знам как котките свикват.
И не знам доколко има ефект,дали наистина това звънче предупреждава птиците.

# 249
  • на брега на морето
Питай кравите и овцете с хлопките как се чувстват. Женските обици са свободен избор.

# 250
Звънчето е много тихичко - аз не го чувам. Котетата свикват с нашийниците. Ако се води някъде и има опасност да се паникьоса и побегне, най лесно и сигурно се улавя за нашийника (нагръдника). Вкъщи, за да й е свободно, махаме всичко, но при пребиваване извън дома - безусловно с каишки, а към тях - тайбелка с телефон. Хайванчета - не може да им се вярва.

# 251
  • Бургас
Питай кравите и овцете с хлопките как се чувстват. Женските обици са свободен избор.
Абе аз и прасетата съжалявам,че живеят в тесни кочини,но...
Това е друг въпрос.

За съжаление котките и кучетата имат много по-силно развит слух.
За тях може би е силно.

# 252
maniuni, https://www.facebook.com/kchpets/services/?ref=page_internal, не съм ползвала услугите все още

# 253
  • Бургас
Аз лично харесвам да ми дрънчат обиците на ушите. Но както писах разбрах, че на котката не и харесва, а и не е безопасна верижката и я махнах.

# 254
  • Пловдив
Alice, наистина много си приличат Бони и Маца, даже и двете имат петънце отстрани на нослето.

Все едно гледам моята прелест, наистина и рижото петънце е на същото място. Прекрасна е Маца, не знам дали е гальовна като нашата, надявам се, толкова е хубаво! Снощи Бони я бяха хванали бесовете, тича, събира пътеката, докато не стана 10 сутринта не се кротна т.е. не не остави да спим и после като ангел заспа. Котешка му работа, днес ще я изморя с лазера, за да спинка по-спокойно.

Общи условия

Активация на акаунт