Любители на котки - Тема 172

• 34 823
  • 763
  •   1
Отговори
# 495
Още дълги години да сте заедно с Хари и още много бели да измъдри Stuck Out Tongue Winking Eye

# 496
  • София
Ябълкова, аз съм с два котарака. Разликата им е 5м.
Вторият взехме след кастрацията на големия. В началото беше меко казано ад. Но големият се успокои и влезе в ролята на майка Simple Smile Луди глави са.
За пердето - вземете драскалка.

# 497
Аз все още се боря с напасването на моите.От февруари са заедно.Закари си беше по-добре сам.Сакура вече няма проблеми с него,но мисля че просто се примири,че това и е пътя.
Аз не исках втора котка.Просто се влюбих в Сакура и нямах избор.
Разходите не са се увеличили драстично.Както се казва"където е едно,там са и две"

# 498
Скрит текст:
Здравейте момичета!
Кастрацията е най-доброто, което може да се направи за здравето на животинката. Всяко разгонване, което не довежда до бременност, увеличава рисковете от онкологични заболявания. Обаче това със сковаването на крачетата за мен не е обичайно. Дано не е свързано с генетичните заболявания, характерни за породата. Sad  Непременно намерете доктор, който е наясно със спецификата на породата ѝ и опишете добре симптомите.

Колкото до самата кастрация - различните клиники и кабинети имат различни практики. Някои държат цяло денонощие, други връщат котето след няколко часа. За мен е добре да го оперират преди обяд и да се вземе в края на работния ден, за да е било под наблюдение докато излезе напълно от упойката. Нормално е разрезът да е до 1,5-2 см с вътрешни резорбируеми конци. Конци не се махат, а котето още на третия-четвъртия ден е същото като преди. При такъв шев обикновено не се слага яка. Не се съгласявайте на големи разрези с външни шевове.

Не съм от Варна и не мога да препоръчам ветеринар. В първи пост има списък с клиники, които са похвалени/критикувани в темата, но не знам доколко са актуални.

Много,много ти благодаря за съветите🌺🌼🤗Нямам идея къде в моя град има ветеринар,който оперира така щадящо🙁Нас ни предупредиха,че ще махат конци след 10ина дена.Значи ще е нещадяща интервенция,за съжаление...Ще се опитам да проуча.

# 499
  • Варна
Нашта маца я кастрира Жеков от Преси Вет януари тази година, оставих им я към 11,30, взех си я в 17,30 събудена, с шев около 1 см. и 2 стърчащи кончета, които паднаха след месец , с АБ и обезболяващи с отложено действие,не е повръщала, леко мина и струваше 130 лв.
Нашто е улично коте, не знам този вет дали има опит с породисти котки.

# 500
# 501
Нашта маца я кастрира Жеков от Преси Вет януари тази година, оставих им я към 11,30, взех си я в 17,30 събудена, с шев около 1 см. и 2 стърчащи кончета, които паднаха след месец , с АБ и обезболяващи с отложено действие,не е повръщала, леко мина и струваше 130 лв.
Нашто е улично коте, не знам този вет дали има опит с породисти котки.
Четох за този ветеринар добри отзиви.А написаното още повече ме убеждава да се видя с него.Много благодаря🙂🌻

# 502
Нашата чернюшка се подобрява, но явно й опъват конците от операцията и със сто премерени движения ляга и става. Иначе апетит има доволно и върви, даже бяга нормално. Днес я взех с мен на двора, което е рядкост. Много се радва на птичките и цветята. Утре ще си взема лаптопа да работя навън и ще стоя там с нея възможно най-много.

Имаме и друга котка, шест години по- млада. 10 годишна, но има вид и поведение на хлапе. Откакто голямата я оперираха, тази е много разтревожена и все се крие. Днес за първи път се появи смело и приятелски я одра. Добър знак. 😁

# 503
Дали знаете тези каква порода са
Скрит текст:
Прекрасни са.Влюбих се в тази порода🥰.

# 504
Аз обичам котки, не породи. Имам слабост към спасени улични.

# 505
  • Бургас
Този път имаме торта:

И даже я опитваме:

# 506

Здравейте, слагам снимка на този селски красавец. Не е градска прелест, нито порода, но е много щастлив там, където е. Обича хора, лови мишки, че и гущери, доколкото ми разказаха- седял и на раменете на една жена, докато копае.
,,прося” малко форумна любов за Пухи Simple Smile

# 507
Страхотен сладур Пухи. И важното е, че е щастлив.

# 508
Прекрасен Пухи. Изглежда страхотно. Много целувки

# 509
Имам малко бебе коте със сериозна анорексия, едва се държи на крака, вследствие на херпесвирусна инфекция. Храня го със спринцовка, но на секундата го изхвърля несмляно. Какво може да се направи? Идеи? Гълта и момрнтално го изаква. Кашаво. Давам мус, пробиотик и оризова вода и нищо. С какво да го подсиля, се чудя... Disappointed

Общи условия

Активация на акаунт