Любители на котки - Тема 172

• 34 422
  • 763
  •   2
Отговори
# 615
Ани, защо ли си мисля, че Мацонка като се приберете от Турция, ще си намери дом и ще са дружки с Блеки? И че няма да е вече служебна маца.

# 616
  • София
pantuffy, за съжаление не мога да те посъветвам нищо, но много стискам палци да намерите начин и лечение!!

# 617
# 618
Малкия Жълтур ме притеснява. Уж живна, почна да се храни, позаформи изпражненията и днес хоп отново връща всичко из под опашката, докато си лежи. Какъв е тоя вирус, да му се...! Confused
Обезпаеазитихме при вет с Витиминте в събота, защото забелязах, че е опаразитен. После му олекна, дойде му апетит, почна да иска паучове даяде с другите, вчера видях е акал оформено меко и днеска пак тече кашаво от дупето... Почнах го пак със спринцовка и мус Рикавъри. Идеите ни се изчерпват какво да го правим. Спряхме антибиотика за очите, вече не сълзи, но това коремче защо е така е мистерия... Чакам да ми пратят гастроинтестинален мус за котета, че гастроинтестиналния пауч намачкан го плюе... Гълта по 8-9 спринцовки от х3 мл мус и после връща от дупето същия мус. Rolling Eyes

# 619
  • Бургас
С Роял Канин гастроинтестинал спасих Харко.Той можеше да яде гранули,но и пауч му бях взела.С този пауч и пробиотик пробвахте ли?
На Пюрина знам,че има пастет гастроинтестинал.Малко яде моят,не го хареса,хвърлих по-голямата част и не купувах повече.

Ще се моля за Жълтура,дано успеете да го спасите.Смекта?Помага уж.
Супа от моркови...истински...Оризова вода..
Гаден е калицивирусът,явно колкото е по-малко котето,по-зле го кара.След вируса Харко направи и гъбичната инфекция или я хвана от вет клиника,не знам точно,но после и гъбичките лекувахме.Срив на имунитета имаше.

# 620
  • До морето...
Здравейте🙂Ще бъда много благодарна, ако ми дадете съвет относно храненето на 1-месечно коте,което остана без майка и сега разчита на моите грижи.Засега е на мляко.На 20 дни е.Но след около 10 дни ще навърши месец.Разглеждах подходящи за него храни,но ме интересува и вашето мнение. Мога ли заедно с мляко да съчетава м и тези ,които пише ,че са за котета ,навършили месец?По- специално се интересувам за сухата гранулирана храна.Не е ли малко котето все още за такава?Благодаря предварително на всички,които ще ми отговорят 😊

# 621
Рокс, нямам опит, нашето коте го взехме на 2 м. Чела съм, че след млякото се захранват първо с бебешки паучове - мека храна за бебета и гранулите се въвеждат, накиснати във вода/мляко. По-късно несъмнено ще се включи тежката артилерия от темата - дамите с опит. Успех с бебока.

# 622
Здравейте всички, пиша тук с много надежда. Имам една прекрасна бяла персийска котана, която за съжаление днес и беше поставена диагноза фип. Най-вероятно сухата форма, тъй като няма течност в коремната кухина. Въпросът ми е дали някой тук от вас е имал опит с успешно приложена терапия за това заболяване или изхода наистина е летален. Много ми е мъчно и наистина искам да направя всичко възможно за да я спася.
Искрено съчувствам!
Лично нямам опит, но по-късно ще Ви изпратя контакти на две дами, за които знам, че спасиха не едно коте с ФИП.

# 623
Rox, моите момичета ги намерихме, когато бяха  на около 20 дни.  Момента за въвеждане на различна от мляко храна е когато започне да се ядосва на шишето, да го дъвче, бие, няма как да го пропуснеш-яденето става екшън. Аз започнах захранването с пастет-първо съвсем малко на пръста, за да го оближат. Моите се оказаха с много чувствителни стомаси и всяка промяна в храната водеше до разстройство, което е много опасно при малки котета.
Паралелно с пастета започнах да им разкисвам бебешки гранули на каша и пак по същия начин-първо съвсем малко и постепенно увеличавах количеството. Може в началото да правиш каша от гранули и мляко.
Захранването е като при човешките деца-бавно и внимателно. Аз допуснах много грешки. Захраних с Гурме и до ден днешен получават разстройство ако им дам различна марка мокра храна.

# 624
За бебето коте - трябва да е специално котешко млякото, не за човешки бебета. Продават се по вет клиники и някои зоомагазини. Котетата сучат до три месеца, така че трябва постепенно да се захранват. Дано да се включи Aila, тя миналата година отгледа еднодневно коте, вече е красива госпожица с рунтава опашка.

# 625
Здравейте всички, пиша тук с много надежда. Имам една прекрасна бяла персийска котана, която за съжаление днес и беше поставена диагноза фип. Най-вероятно сухата форма, тъй като няма течност в коремната кухина. Въпросът ми е дали някой тук от вас е имал опит с успешно приложена терапия за това заболяване или изхода наистина е летален. Много ми е мъчно и наистина искам да направя всичко възможно за да я спася.
Искрено съчувствам!
Лично нямам опит, но по-късно ще Ви изпратя контакти на две дами, за които знам, че спасиха не едно коте с ФИП.

При нас вчерашния ден ни донесе надежда, че това може би не е фип- посетихме друга клиника и препоръчана лекарка, която има опит с фип и лечението му- доста обстоен преглед и изследвания направиха, и тя на 99% отхвърля тази диагноза. Открихме голяма киста в черния дроб, и отделно признаци на цистит, които да са най-вероятната причина за температурата. Показателите в кръвта, албумин и глобулин, които се гледат при фип са в много добри стойности и съотношение, поне за момента. Започнахме антибиотик от вчера и днес видимо има промяна в поведението и състоянието на пухената ни топка. Все още ми е свито и се притеснявам, че сухата форма на фип трудно се диагностицира и я гледам под лупа за всяко движение и поведение, но много силно се надяваме и молим, тази диагноза да е просто сгрешена. ❤

# 626
pantuffy, прекрасни новини!
Желая бързо да се намери причината за страданието на котчицата и тя лесно да се справи с болестта!

# 627
  • Бургас
Идвам да се оплача. За няколко дни откак сме с второ коте, ни се съсипа къщата. Пердетата са като висящи дрипи, надърпани. У вас така ли е? Пълна с щастие душа, но съсипан дом, дето да те е срам да поканиш някого.

# 628
  • София
Моите не са се катерили по пердета.
Аш в началото се катереше по комарника в спалнята. Оникс пък май беше успял да разкове комарника в детската стая.
Висини им дай да покоряват. Купихме нов хладилник и го поставихме в коридора. Постоянно са отгоре. Даже на ММ му е трудно да ги свали, щот хладилника е с височина над 2м.

Вчера ходих до залата, в която тренира сина ми. Разходихме и Аш. Минахме през всички кучета в градинката, ама бързахме. Бях гушнала Аш.
Сещам се, че синът ми е бе ключове и рекох да сляза до залата. Оставих Аш вързан за пейката. Беше успял да се измъкне от повода, безгрижно се разхождаше в началото на стълбите и ме чакаше. Ама ако някой беше отворил вратата на залата не знам дали нямаше да излезе навън.

# 629
  • Бургас
Идвам да се оплача. За няколко дни откак сме с второ коте, ни се съсипа къщата. Пердетата са като висящи дрипи, надърпани. У вас така ли е? Пълна с щастие душа, но съсипан дом, дето да те е срам да поканиш някого.
Тапетите са ми дрипи.
Все ми е едно,до пердета много не го допускаме,а тапетите не бяха нови,макар в моята стая да бяха красиви и съвсем запазени.
И все пак предпочитам котка.
Тапети и мебели нито те гушкат,нито мъркат,нито те чакат с любов в погледа да се прибереш от работа...
Ето затова по прякор е бялата гад:

Общи условия

Активация на акаунт