Любители на котки - Тема 172

• 34 397
  • 763
  •   1
Отговори
# 720
Когато се наложи да изследвам урината на моята сениорка, дори имаше частици от бентонит в контейнерчето като утайка и се наложи да пресипя в ново контейнерче урината. Ами, посявката излезе чиста от бактерии, въпреки, че пробата ми беше "замърсена". Левкоцити имаше в урината. Урината се взима на жадно, за да няма отклонения в относителното тегло.  
Пробвах с леща аз (минала за дезинфекция през фурната). Цяла нощ мъчение и за двете! Не пожела да чишне в лещата. Влиза, рови, души, не харесва и излиза. Стиска цяла нощ и накрая си казах няма да стане така. Върнах си ѝ бентонита, и още като си го видя веднага клекна да чишка, някакси успях набързо да напъхам контейнерчето в ямичката под дупето и се оказа, че тя няма нищо против. Чишна си в контейнерчето. Напразно цяла нощ я бях вардила кога ще чишне в лещата, да събера урината. Sweat Smile

Noragami, за Питипо ветката не можа да помогне, дефакто и за Жълтура нямаше какво да направи. Само да споделя, как успяхме да оправим коремчето. Предната вечер дадох симбиотика (гъста паста, която разредих с малко вода). Ами, веднага го изака като вода. Не стана със симбиотика. И почнах да изключвам какво съм му давала да яде. Ами, спрях муса Recovery, преди това спрях паучовете от ДМ, дадох му само сварено пилешко месце, той доброволно си хапна по няколко парчета и на следващия ден се запече. Явно преди това, където беше оформил два пъти е било от пуешкото слайс. Вчера следобяд отказа да яде пилешко и отворих муса Gastrointestinal Kitten и го храних няколко пъти с него. Харесваше го, хапеше даже спринцовката и като се нахрани (изяжда 8-9 спринцовки) самичък казваше стоп. Не е бил дехидратиран, тъй-като козинката му беше мекичка, и през цялото време съм го хранила с мус. Мусът е 80-90% вода. Те и вода не пият още. Водата си я набавят сучейки. Просто тази сутрин яде и няколко часа по-късно беше целия в секрет от носа, ускорено дишане и невъзможност да шавне, вирусът беше стигнал до неврологично ниво.
За такива малки душички ветовете малко могат да направят. Спре ли да суче, шансовете са малко.

Последна редакция: нд, 22 май 2022, 01:20 от amy_nka

# 721
  • Бургас
amy_nka,ти правиш всичко възможно.
Поне сестричките дано са добре.
Явно мой Харко има голям късмет,някак се справи с калицивируса.Бях чела,че при голяма част от мъниците е смъртоносен,което е кофти.

Ще видим на бялата гад какво му е,че трябва да се закрепи и да се ваксинира.Не е спрял да си гони играчките и да ми ги носи,дано не е нещо сериозно.
За калицивирус има естествен имунитет+две ваксини,но за другите кофти неща ни трябва защита, реимунизация.

# 722
Една година вече с нас - Майкъл Ф.А. 😜

И една прозявка

# 723
  • Бургас
.

Последна редакция: нд, 22 май 2022, 23:02 от Ябълкова

# 724
За дебитна Виза трябва да имате разрешено 3D security. Това става с посещение на банков офис и попълване на формуляр. Активира се след 24 часа. Прави се еднократно.
По някое време въведоха и e-pin. Него си въведох от мобилното приложение на банката. Изисква се при първо ползване на даден сайт. Това за пина не знам дали е за всички банки.

# 725
  • на островче
Здравейте мила група. Обожавам котки, но живея в чужбина, и не мога да си взема. Но, имам въпрос. Дъщеря ми, и тя като мен, обича котки, и си има един образ на 6 години. Обаче онзи ден, в едни храсти намерила едно бездомниче, момиченце на около 30 дена, завела го на ветеринар, обезпаразитили го, и го прибрала. Но, тя е бременна, дълго чакано бебе, и му търсят дом, на котенцето. Ама, не могат да намерят. И, се чудя, дали би било проблем, с две котки и бебе да съжителстват без проблем. Бъдете здрави, вие и вашите любимци!

# 726
Пример за бебе, две котки и куче - Барби. Дано се включи скоро.

# 727
  • София
кардиά, да направи изследване на котето за токсоплазмоза. Изследването се прави с фекална проба. Контейнер може да си купи от аптека.

Аз когато забременях със сина ми котаракът беше на 5г. Никога не беше излизал от нас. Взехме го на 45 дена.
Изследвах и двама ни. Чисти бяхме.
Единствено тоалетната не почиствах.

# 728
  • Бургас
кардиа,ако котетата се обезпаразитяват редовно(ако не излизат,през зимата не е толкова необходимо),аз не виждам проблем.Моята алерголожка твърди,че дете,израснало с животни е по-щастливо,има по-силен имунитет и е много по-малко вероятно да развие алергии.

Да е жив и здрав Майкъл, много да мърка и дълги години да се радвате един на друг!

# 729
Ще допълня, че Барби е не просто дама с опит (в отглеждане на бебе и животни), но е ветеринарен лекар - т.е. по-наясно от нас с рисковете и ползите. Да са здрави дъщерята и детенцето й!

# 730
Една година вече с нас - Майкъл Ф.А. 😜

И една прозявка

Стра-хо-тен! Heart Да е жив и здрав Майки!

# 731
  • София
Момичета, има ли аналог на постеля за тоалетна Weelitter, който да е по-евтин и със същото качество? Моля, споделете!

Аз поръчах Cat's Best smart pellets или нещо такова, но още не съм ги отворила. Искам да продължа с Weelitter или Stefo, но напоследък не мога да намеря голям пакет на каквато и да е цена, а той ѝ стига за 3-4 месеца. Малките са крайно неизгодни на новите цени.

# 732
И аз съм гледала бебе с коте. Без проблем.
Като бях бременна котката спеше до мен, опъната като салам покрай корема ми Simple Smile

# 733
Здравейте
Имаме две мъжки,станаха на годинка.
Кастрирахме ги преди седмица, защото започнаха да маркират.
В момента са на храна за малки котета на n&d
Но като свърши пакета ще сменя.
Въпросът ми е дали трябва да е за кастрирани котки или може да е само за големи.Кога се дава за кастрирани и какви са преимуществата

# 734
  • на брега на морето
И, се чудя, дали би било проблем, с две котки и бебе да съжителстват без проблем.

Общи условия

Активация на акаунт