🔥 Survivor: Скритият идол (Сезон 6: Филипините' 2022) - тема 8 (10.04 - 17.04) 🌴

• 41 635
  • 1 019
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Дори Драго каза на Мила, че Анелия няколко пъти била казала пред всички, че не иска да има Ани и Гани. Значи хич не се е крила, че се чувства потисната в този съюз. Директно си е казвала, че иска и нейното мнение да се чуе. Като не става от своите, Бо веднага се възползва. За мен са си подценили Анелия, точно, защото е най-малката.

При признаването за идола на Кари, Кари също каза, че я разбира и на нея ѝ било писнало да ѝ казват само за кого да гласува. Което е знак, че Драго и Гани са пренатегнали нещата, иначе поне тя щеше да им каже.

Като за мен Гани не е черна, затова, че не им е давала шанс толкова, но грешката е от тяхна страна, иначе щеше да им стигне до ушите, ако не от Ани, то от Кари.

На мен ходът от Анелия ми хареса като зрител, направи го интересно за нас, иначе щяха да ги изгонят един след друг и да е скучно.

# 286
  • София
Ох,стигне ли се до гонене на Алекс,винаги нещо се обърква -забелязали ли сте Simple Smile

Ха, има нещо такова. Връзки? 😃😉
Сериозно, аз ако съм в играта за нищо на света не бих исках да махна Алекс. Тя е идеална за финалист, защото само глупак би гласувал за нея. В този сезон с толкова силни ходове и обрати ще е скандално да спечели такъв. Не и при това жури, така че бих се опитал да изгоня Карин и Зоран - най-опасните съперници за финал. А не Алекс, която никой не бръсне за нищо. 😉

Ето един сложен сценарий от мен - въз основа на объркващото промо и думите на Пенев за сериозна грешка, която обръща играта.
Пуска се в пространството, че ще се гони някой (без значение кой). Това идва от Бо коалицията. Те в момента имат инициативата, защото арбитърът ще е техен. Ганка обаче е яла попарата и не им вярва. Ще мислят, че друга е целта. Ще намерят идола (Канко). Ще се опитат да са хитри и да спасят този човек, за когото си мислят, че ще гласуват наистина ДеЗоБо, а те ударят по някой техен човек. Но няма да им стигнат гласовете, защото някой ще обърка нещо (да кажем Алекс няма да гласува както трябва или просто ще объркат групово стратегията) и така ще изхвърчи някой от техния отбор. Най-вероятно Ганка.
Не знам дали го обясних добре. Сложно е. 😂

# 287
Аз като един истински Ганка хейтър също ще призная, че вчерашният епизод постави някои неща в по-голяма перспектива. Отбелязах и в друг пост, че се убедих, че тя е "истинска", но както казах и тогава - това не е задължително позитивно качество. Преди смятах, че тя напълно осъзнава лицемерното си държание, доза злобичка и други кофти неща, които показва, но ги използва да манипулира и респектира другите, но сега съм по-скоро на мнение, че тя има желание да е добър човек и не осъзнава напълно лошите неща в характера си. Пак казвам това не я оправдава и не я прави по-симпатична в моите очи, пак няма да я подкрепя и пак предпочитам скоро да си излезе, но за лично нейното ошлайфане на характера участието в "Сървайвър" може да се окаже много полезно. Да се види отстрани, сама да направи равносметка на поведението си и да коригира нещата, които не харесва като се гледа. Вярвам, че е достатъчно умна да осъзнае, че има неща за поправка.

# 288
  • Другата България
Аз питах, благодаря за изчерпателния отговор. Обичам да чета аргументации Blush
Колкото повече мисля над ситуацията, толкова повече ми се струва, че няма крив/ прав, а и двете са прави от различна гледна точка. Аз също смятам, че Ганка се справя чудесно със стратегиите, но ми е трудно да се абстрахирам от емоционалните изблици. Убедена съм, че бих била също толкова възмутена, ако се беше случило на мен, но това е една от многото причини да не мечтая дори да се включа в състезанието.
Това, че Анелия каза на Кари го отчитам като основна грешка, която ѝ се размина на косъм.
Скрит текст:
Да кажа и за Ганка, снощи някой ме питаше - извинявам се, но не помня ник.
Защо оправдавам Ганка и реакцията ѝ след "предателството" на Анелия.
След Зоран и Бо, а и Йоана, Ганка е човека там, който е най-мислещ, най-добре подготвен стратегически, най-наясно как се играе точно тази игра. Не знам гледала ли е други и чужди сезони, но Гани /ако ги нямаше останалите/ щеше да диктува правилата, тя и го прави в своята коалиция и сред своите хора. Но го прави по различен начин от този на Зоран и Бо/Йо, което на мен също ми допада. Грешката ѝ е, че направи нещо, което Зоран не си позволи - да вкара емоции и да повярва докрай на друг участник. За Бо/Йо не съм съвсем сигурна дали нещата там бяха на 100%.
Знам, че много от вас не я харесват заради изказванията ѝ, аз вече писах - абстрахирам се от тях, от емоционалността, която пречи в такива случаи. Гледам само играта. И за мен тя е топ. До момента. Тя наистина вярваше на Анелия, не мога да съм сигурна дали наистина щеше да гласува за Драго както твърди - ако Ани ѝ беше казала за това, че ще гласува за него, но ѝ личеше, че е изненадана и обидена. И разбирам защо. Да, опита се да наложи на Анелия своето мнение, да, от това, което видяхме тя много искаше Драго да остане, защото ѝ е удобен за личните цели, но допускам и друго. Игра с монтажа и както вече чуваме от доста участници - тук ви чета вас, че много неща не са излъчени и показани. Така че допускам да са ни спестени моменти, разговори, емоции. Между тях двете. Чухме и видяхме разговори, от които стана ясно, че Ганка иска Драго да остане и да се гласува за Зоран, а Анелия не е съгласна. Обаче, нито чухме, нито видяхме Анелия да стане директно пред Ганка и да каже - "Аз ще гласувам за Драго, не за Зоран". Което направи пред Кари - каза го на Кари, не на Ганка. Дали осъзнаваше, че Кари може във всеки момент да каже именно на Ганка, дали го очакваше всъщност - , факт е, че през цялото време повтаряше "няма Ани и Гани", но пред другите, пред нас, на самата Ганка така и не се осмели да го каже.
И аз щях да съм обидена и разочарована, вероятно. Да, това е игра, и е важно собственото оцеляване, но в отношенията Ганка - Анелия за мен и според мен Ганка даде повече от Анерия, вложи повече лични чувства и емоции, което е грешка. И вероятно това ще ѝ коства излизането преди Анелия, която си оплете кошницата, поне до момента.
И горното го пиша след като поне сигурно 100 пъти съм писала, че Анелия е моя фаворит във формата.
Да, извини ме, че не помня. Ама много ми се спеше, а и от телефона съм като къртица...Joy
Аз също ги разбирам и двете, но вероятно защото аз съм такава - когато има нещо към или с някого, предпочитам и отивам "право куме, в очи", без увъртания и заобикалки, и разкази и преразкази. Анелия пред всеки поотделно казала и казваше, че "няма Ани и Гани", но на самата Ганка така и не се осмели да го каже. А имаше възможност, определено имаше.
Скрит текст:
Ох,стигне ли се до гонене на Алекс,винаги нещо се обърква -забелязали ли сте Simple Smile

Ха, има нещо такова. Връзки? 😃😉
Сериозно, аз ако съм в играта за нищо на света не бих исках да махна Алекс. Тя е идеална за финалист, защото само глупак би гласувал за нея. В този сезон с толкова силни ходове и обрати ще е скандално да спечели такъв. Не и при това жури, така че бих се опитал да изгоня Карин и Зоран - най-опасните съперници за финал. А не Алекс, която никой не бръсне за нищо. 😉

Ето един сложен сценарий от мен - въз основа на объркващото промо и думите на Пенев за сериозна грешка, която обръща играта.
Пуска се в пространството, че ще се гони някой (без значение кой). Това идва от Бо коалицията. Те в момента имат инициативата, защото арбитърът ще е техен. Ганка обаче е яла попарата и не им вярва. Ще мислят, че друга е целта. Ще намерят идола (Канко). Ще се опитат да са хитри и да спасят този човек, за когото си мислят, че ще гласуват наистина ДеЗоБо, а те ударят по някой техен човек. Но няма да им стигнат гласовете, защото някой ще обърка нещо (да кажем Алекс няма да гласува както трябва или просто ще объркат групово стратегията) и така ще изхвърчи някой от техния отбор. Най-вероятно Ганка.
Не знам дали го обясних добре. Сложно е. 😂
Аз те разбрах.
Това и за мен е варианта Ганка да се прецака.
Тоест, друг да я прецака.

Последна редакция: вт, 12 апр 2022, 14:22 от Merri_An

# 289
Не знам как си мислите, че е трябвало Ани да каже на Ганка какъв е планът за Драго, за мен това е безумие. Ганка само си говори, че щяла да гласува с нея, напротив, щеше да осуети плановете.

И един страничен въпрос, защо постоянно казвате Владо Пенев? Искате да кажете Карамазов или Пенев също е давал интервю някъде?

# 290
  • София
Да кажа и за Ганка, снощи някой ме питаше - извинявам се, но не помня ник.
Защо оправдавам Ганка и реакцията ѝ след "предателството" на Анелия.
След Зоран и Бо, а и Йоана, Ганка е човека там, който е най-мислещ, най-добре подготвен стратегически, най-наясно как се играе точно тази игра. Не знам гледала ли е други и чужди сезони, но Гани /ако ги нямаше останалите/ щеше да диктува правилата, тя и го прави в своята коалиция и сред своите хора. Но го прави по различен начин от този на Зоран и Бо/Йо, което на мен също ми допада. Грешката ѝ е, че направи нещо, което Зоран не си позволи - да вкара емоции и да повярва докрай на друг участник. За Бо/Йо не съм съвсем сигурна дали нещата там бяха на 100%.
Знам, че много от вас не я харесват заради изказванията ѝ, аз вече писах - абстрахирам се от тях, от емоционалността, която пречи в такива случаи. Гледам само играта. И за мен тя е топ. До момента. Тя наистина вярваше на Анелия, не мога да съм сигурна дали наистина щеше да гласува за Драго както твърди - ако Ани ѝ беше казала за това, че ще гласува за него, но ѝ личеше, че е изненадана и обидена. И разбирам защо. Да, опита се да наложи на Анелия своето мнение, да, от това, което видяхме тя много искаше Драго да остане, защото ѝ е удобен за личните цели, но допускам и друго. Игра с монтажа и както вече чуваме от доста участници - тук ви чета вас, че много неща не са излъчени и показани. Така че допускам да са ни спестени моменти, разговори, емоции. Между тях двете. Чухме и видяхме разговори, от които стана ясно, че Ганка иска Драго да остане и да се гласува за Зоран, а Анелия не е съгласна. Обаче, нито чухме, нито видяхме Анелия да стане директно пред Ганка и да каже - "Аз ще гласувам за Драго, не за Зоран". Което направи пред Кари - каза го на Кари, не на Ганка. Дали осъзнаваше, че Кари може във всеки момент да каже именно на Ганка, дали го очакваше всъщност - , факт е, че през цялото време повтаряше "няма Ани и Гани", но пред другите, пред нас, на самата Ганка така и не се осмели да го каже.
И аз щях да съм обидена и разочарована, вероятно. Да, това е игра, и е важно собственото оцеляване, но в отношенията Ганка - Анелия за мен и според мен Ганка даде повече от Анерия, вложи повече лични чувства и емоции, което е грешка. И вероятно това ще ѝ коства излизането преди Анелия, която си оплете кошницата, поне до момента.
И горното го пиша след като поне сигурно 100 пъти съм писала, че Анелия е моя фаворит във формата.
Аз обаче, ще уточня няколко неща.
Първото е, че това "няма Ани и Гани" всъщност го е казвала пред Ганка, защото самата Ганка го цитира докато бяха на бараката от наградата на Анелия.... Каза нещо от рода на - да, знам че ти се дразниш от това "Ани и Гани", но въпреки това.... и т.н. и т.н.
Също така, във връзка с коментара за различните монтажи и че има много неща, които не сме видели. Точно така се разбра, че всъщност е имало много случаи, в които Анелия и Ганка са имали спорове на тема "кой да изгоним сега" и Ганка винаги се е налагала.
Иначе аз също съм на мнение, че Анелия не иска директно да се конфронтира с Ганка и не застава с твърда позиция пред нея.
Но пък според мен, Ганка прекрачи границата с това заповядване. Ето, Анелия снощи каза, че какво е това приятелство, след като я ползват само за глас. Пак пред камерата, а не на Ганка...
В крайна сметка, самата Ганка си признава тази грешка в лайфа от неделя, доколкото чета тук (не съм го гледала).
Моето мнение е, че взаимоотношенията между тези две момичета са много по-сложни отколкото ние можем да гадаем. И със сигурност и двете прекрачиха границата.

Edit: Сега виждам, че докато съм писала, са ме поизпреварили. Но пък не ми се ще да се трия или редактирам JoyJoyJoy

Последна редакция: вт, 12 апр 2022, 14:52 от Каlista

# 291
Владо Пенев е гласът зад кадър. Той води приомотата и когато се говори за промо, говорим за него.
Не знам как си мислите, че е трябвало Ани да каже на Ганка какъв е планът за Драго, за мен това е безумие. Ганка само си говори, че щяла да гласува с нея, напротив, щеше да осуети плановете.

И един страничен въпрос, защо постоянно казвате Владо Пенев? Искате да кажете Карамазов или Пенев също е давал интервю някъде?

# 292
с риск да си навредя, че много искам идол споделям тук за играта на Сървайвър и Би Ти Ви - ''Спечелете скрития идол'' И аз кат Зоран 😉
Мисля, че всеки би има сериозен шанс, защото се гласува три пъти, а и формата не е толкова популярен, така че шансът за всеки е по-голям.
Първо трябва да харесате страницата във фейсбук и после гласувате за избраните снимки и се регистрирате.
Аз вече гласувах.
Има страхотни снимки. 🙂

==>> ИГРА - СКРИТИТЕ ФИЛИПИНИ <<==
Някой има ли представа каква е наградата, тъй като нещо не разбирам или не откривам точно?

# 293
Не смея да правя прогнози за довечера, от думите в промото още по-малко. Още помня миналата седмица как крайно рисковия ход се оказа да изгонят Драго.
За мен истински обрат в момента би бил да изгонят Анелия или Бо. А ако Ванко така е злорадствал в лайфа не вярвам те с Ганка да са прецаканите. По-скоро в някакъв момент Бо ще зареже Анелия и тя ще си изпати. Ама да видим.
Тя Ганка прекали с командите, обаче стратегически действаше по-правилно от Анелия. Драго не беше заплаха, която може да обърне играта. А Бо беше и е.

# 294
  • Другата България
Вероятно е така, но това, че някой се налага над друг се случва, защото другия позволява това да се случи.
Ако не си съгласен с нещо, го заявяваш и се държиш по начина, по който искаш ти лично.
За да има толкова време Ани и Гани то е И защото това до един определен момент беше удобно за Анелия, ако играеше сама или с Мила, само с нея, а не с Ганка, вече вероятно щеше да е навън - не знам, така мисля.
До момента, на всяко гласуване, двете са гласували по един и същи начин. Всеки път ли Ганка е казвала на Анелия как да гласува? Ако това не е било удобно и за нея, значи тя просто се е подчинявала? Цъ, не го вярвам. Ако е истина, че Ганка "всеки път се е налагала", което отново казвам, че не вярвам, то значи Анелия няма никакво основание точно сега, когато вече има с кого другиго да играе, да се сети, че това не ѝ харесва.
Докато е удобно - се "примиряваш", като вече стане по-скоро индивидуална игра - "това не ти изнася". За Сървайвър е ок, но Анелия засяга морална страна и все повтаря, че не се е обърнала срещу нея и не я е предала, което също е много относитено понятие точно в Сървайвър.
Тук прибавям и факта, че отношенията Бо-Анелия, на този етап, никога няма да са като тези Бо-Йо, или Ани-Гани, в първоначалния етап на играта. За мен и според мен Бо просто използва Анелия, и в първия удобен момент не би се поколебала да я "жертва". Което Ганка нямаше да направи, така мисля, дори и заради Ванко.

# 295
  • Варна
Аз затова много се ядосвам на това неориентираното Ани.
Тя не играе играта, просто иска никой да не й заповядва. То щото Бо не я командори.

# 296
Анелия реагира като тийн бунтар, който му е най-важното да не го подценяват и да не му казват какво да прави. Но няма опита и капацитета тя да води играта, затова сега пак е подчинена при Бо. Бо обаче хем е по-хитра от Ганка, хем и не и пука за Анелия. Според мен Бо само към Зоран има някакъв сантимент. И Денис би жертвала и Анелия без проблем.

# 297
  • София
Анелия е най-младият участник там. Доколкото помня, преди всички и се дразнеха, че само повтаряла това "Ани и Гани" пък нищо не правела. Сега пък е обвинявана, че е направила нещо.
То за зрителя угодия няма. Толкова ли не можем да приемем факта, че сега и е паднало. Намерила е съучастници и е решила най-накрая да "въстане". И кой, за бога, приема лесно да му заповядват. Има хора, които не позволяват никога това да им се случи, други търпят до последно, докато стане нетърпимо... И да, не се получи както на нея и се искаше или както драгия зрител е искал. Но пък и тя е човек, има си недостатъци. Всичко е човешко...
Според мен пък, въпреки всичко, се справи доста добре.

# 298
  • Варна
Много ясно, ама това малкото го удари на чест и след известно време ще духа супата.

# 299
И още нещо да напиша, като критика към продукцията. Пак да повторя предварително, че харесвам много настоящия сезон и той е най-доброто нещо, което се е случвало на българския ефир от много години насам.

Аз обаче съм така наречения суперфен на играта и гледам с една идея по-широко око на нещата.

1. Абсурдно е участието на Владо Карамазов при Цитиридис, в което той буквално спойлна, че един играч ще стигне много напред в играта и, че ще прави големи ходове на племенните съвети. Това е огромен, огромен гаф, който не знам как БТВ, Евтим Милошев и самият Владо Карамазов си позволиха.

2. Всяко промо за следващ епизод също обикновено е огромен спойлер. Не се прави така. Това, че някой е намерил идол или пък, че ще се играе идол на племенен съвет, трябва да бъде изненада за зрителя, а не обратното.

3. На сезона липсва голям и харизматичен образ, тип Бостън Роб/Ръсел Ханц/Тони Влачос или така наречения разказвач, който пред зрителите да обяснява от своя гледна точка ходовете, които прави в играта. Да, Зоран е ОК образ, но не е нещо невиждано. За да се зарибят повече хора по този тип стратегически Сървайвър, още един път ще повторя, че трябва подобен тип човек, какъвто описах по-горе. Образ с дар слово, харизматичен, забавен, даже може да бъде и огромен злодей, но зрителите да са зарибени по него, в една или друга посока.

4. Мисля, че кастингът беше фиктивен. Аз самият се опитах да участвам, попълних онлайн въпросника им и буквално след 1 седмица излезе новина, че участниците вече заминават за Филипините. Аз лично бих играл адски агресивно играта, щях да вляза с фалшива самоличност/професия, абе исках да направя едно класическо Сървайвър нещо, което не е правено в България. Би трябвало подобна заявка във въпросника да представлява някакъв интерес на продуцентите, нали!? Обаждане обаче изобщо не получих. Силно се надявам, че ако има следващ сезон, този път кастингът да е реален.

Общи условия

Активация на акаунт