АВГУСТовските слънца,чакат ЛЪЧКО у дома!

• 11 739
  • 312
  •   1
Отговори
# 60
  • варненка от София

anni78, ти си на челно място в сънищата ми, на ред с Бойко Борисов (не се смейте, ей! и него сънувах...)

За Бойко ще си дърпаме сутиените, онази вечер бяхме гаджета с него, внимавай един вид  Laughing!

# 61

anni78, ти си на челно място в сънищата ми, на ред с Бойко Борисов (не се смейте, ей! и него сънувах...)

За Бойко ще си дърпаме сутиените, онази вечер бяхме гаджета с него, внимавай един вид  Laughing!

Един вид ша внимавам... и ша си сваля сутиена Simple Smile

# 62
 Честити месечинки на Димитър, на мама  Venelina, Мараяна мама ivkapifka,Йоан на мама mamajeni,много здраве и щастливо детство !
Честит рожден ден на Vera 25 много щастие и любов !

# 63
  • Sofia, Bulgaria
Ей момичета-кокичета Grinning
Някой може ли да ме светне какво трябва да направя, за това прословуто майчинство. Къде да отида, какви документи....  Чета, чета и с тия нови закони нищо не схващам. А и всеки различно ми казва....

# 64
Мн. е хубаво това за Лъчко, дано от тук нататък само хубави неща да й се случват на Иги. Praynig
   bouquet  Честити месечинки на вс. празнуващи бебоци
Елен, таткото ни е турчин и трябва да спазваме традицията.  Grinning
Емел, то вярно, че преди в по-късна възраст са я вършели тази работа /някъде около 3г/, но тогава е било в джамията, или в къщи от ходжата по време на сунета. Тя и свекърва ми искаш към третата година, но  Naughty аз искам да е колкото ми е по-малко момчето, та да не си спомня процедурата. А празнуването ще го направим сигурно по-късно,но там не се меся, че не съм наясно.
Още докато бях бременна проучих въпроса за пасаторите в, „на пазар”, к` мамите споделяха опит. Повечето бяха доволни от този на Браун и затова и аз съм се насочила към него.
Айла, вашата педиатърка да не чете форума, Joy че се е стреснала и ви е направила по-обстоен преглед. При нас БЦЖ, нито е забирало, нито има точица, док. проверява винаги. Доколкото знам  Thinking, в периода 7-10 м. трябва да има реакция на организма към ваксината. Относно рождените дни, моят е на 28 декември  Mr. Green и винаги ме е яд, като тръгна да си купувам подарък, че вс. е обрано вече,  Close  нали се пада между Коледа и НГ, но пък ме радва цялото празнично настроение, край нас. Мн. ми стана приятно, че си козирогче  Heart Eyes
Още преди да решим да имаме дете, си бях избрала имена и за момче, и за момиче. На майка и татко. Случи се момче и така на баща ми Красимир, но и на мъжа ми Кадир, така вс. са доволни. На малкия сигурно ще му писне да обяснява, че е Кристиан с „А”, дори в родилното въпреки натъртването от моя страна бяха объркали с Я  #2gunfire. Ама аз все се бъзикъм, че то котарака ми е Мърсиан  hahaha, та камо ли детето ми.
Рози, честита придобивка,да си я карате по живо и здраво.
Бубче, не се притеснявай от антибиотика важното е Ина да е добре  Praynig, но не е лошо да получиш и второ мнение.
Дани, мерси за настроението  Joy
Относно музиката, в последният месец на бременността Крис го бях побъркала със слушане на Нирвана, явно нещо носталгията ме беше обхванала.
Обърквация     Heart Eyes
Айде стига вече, че стана мн. дълго, ама  не е и нужно да четете вс. Mr. Green

# 65
Здравейте на всички!
Ние бяхме тези дни извън града и без нет ,затова нямах възможност да ви чета,но като гледам може би е за добро.Прочетох старата заключена тема,стана ми много неприятно често казано.Прочетох и какво сте писали до тук и за жалост не виждам голяма промяна.
И понеже съм от майките ,които смятат ,че всеки месец с децата ни е празник, искам да честитя на всички които са имали месечинки тези дни:
Бъдете живи и здрави мили дечица!Да радвате много мама и тати!
  bouquet
Аз съм също и от майките ,които се обръщат поименно и считам че този знак на внимание изразява уважение и на мен лично винаги ми е било приятно ,когато някой се обърне лично към мен,и искам да благодаря на всички които са го правили!Вашето "Съжалявам!","Браво" и т.н са ми дали подкрепата от която точно тогава съм имала нужда.
И понеже не съм само консуматор,който само пита без да дава сам отговори,или който само чете без да споделя ,мога да помогна на някои майки.
gecumka ако работиш по трудово правни взаимоотношения отиваш в службата си и подаваш молба за отпуск за отглеждане на дете до 3г,в която декларираш че детето не е на държавна издръжка и не посещава държавно детско заведение(т.е ясла).Парите ти се превеждат на фирмата а тя ти ги плаща на етб както заплатата досега. Ако нямаш трудов договор отиваш в социалната си служба по постоянен адрес,където си ходила и за еднократната помощ.
Мама Иги надявам се утре да прочета че сте се прибрали и вече сте заедно с бате Мишо и тати!Дано успееш да се разпишеш и тук,защото всички те подкрепяме и обичаме! Hug
Бубче ,какво си преживяла само!Съжалявам наистина,дано Ина скоро се оправи и да се видим лично да я нацелувам! Hug Heart Eyes
Кабив,не се тревожи всичко ще е наред утре ,ще видиш!Да нацелуваш малкия Ники от мен!Браво за "Агуто",ние експериментираме с гласа си и издаваме много силни викове!
Айла ние май нямаме БЦЖ ,това възможно ли е? newsm78 Кога са им слагали тази ваксина.Как понесе Инфанрикс-а на мадамите,ние сме със същата ваксина както знаеш и ми е много притеснено за 2рия прием?
Блу надявам се кръвното ти да се нормализира ,а анемията да отшуми!Аз също взимах желязо почти през цялата бременност и месец след това защото загубих много кръв при и след раждането.Но след този интензивен прием сега съм добре.А кръвното ще се нормализира и като започнеш да топиш килата.
Като казах кила, аз вече си обувам повечето панталони от преди бременността дори  на някои слагам колан вече.Не правя нищо особено,просто съм си такава, бързо качвам ,но и бързо свалям,останаха още 5-6 за красота Mr. GreenНай се кефя ,че нямам почти никакви стрии,за сметка на това си имам разширени вени,ама това е и по друга линия WinkА с гърдите винаги съм била добре ,нито много големи ,нито много малки,въпреки че кърмех Ники 11 месеца и сега Ели не са мръднали и сантиметър надолу,но и аз си ги мажа с кремчета и правя гимнастика за тях,та така,поне с такива неща грижи нямам,а и съм 178см,е не съм руса ,но и никога не съм искала да бъда.Похвалих се ,досадих на някои,значи вече спокойно мога да си лягам .Не сънувам нищо особено , защото нямам време,наслаждавам се на всяка минута сън!Пожелавам здрав сън и на вас!

# 66

Да ви питам нещо - наложи ли ви се да подписвате декларация, че не сте оставили детето си в детски дом? Извикаха ме в работата по тази причина и ми се видя абсурдно. #Crazy Във връзка с майчинството е.

Ето какво казват хората в КТ:
"Отпуск за отглеждане на дете до 2-годишна възраст (Загл. изм. - ДВ, бр. 25 от 2001 г., в сила от 31.03.2001 г.)
Чл. 164. (1) След използуване на отпуска поради бременност, раждане или осиновяване, ако детето не е настанено в детско заведение, работничката или служителката има право на допълнителен отпуск за отглеждане на първо, второ и трето дете до навършване на 2-годишната му възраст и 6 месеца за всяко следващо дете.

(4) (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) През време на отпуск по предходните алинеи на майката (осиновителката) или на лицето, което е поело отглеждането на детето, се заплаща парично обезщетение при условия и в размери, определени в отделен закон. Времето, през което се ползува отпускът, се признава за трудов стаж.

(5) (Изм. и доп. - ДВ, бр. 25 от 2001 г., в сила от 31.03.2001 г., изм. - ДВ, бр. 1 от 2002 г., в сила от 01.01.2002 г.) В случаите, когато не се ползува отпуск по ал. 1 или лицето, което ползува такъв отпуск, прекъсне неговото ползуване, на майката (осиновителката), ако работи по трудово правоотношение, се изплаща парично обезщетение от Държавното обществено осигуряване."

Е поради тази причина се попълва въпросната декларация!
Е надявах се че съм била малко полезна  Simple Smile

Е тя и МамаМарго го е пояснила, ама го видях малко късно Peace

Да ама ако не работиш никъде, май че трябва при социалните да се ходи. Те там хорицата всичко си ти обясняват. Поне при нас беше така. Пита ме "а детски ще взимате ли". Е кой бяга от допълнителни парици, макар и малки.
Чао за сега и от нас и спокойна вечер!!!

Последна редакция: пн, 20 ное 2006, 01:20 от Мама Дидка на бебе Влади

# 67
  • софия
Добро утро,момичета!
Найа,ме изненада днес със събуждане в 5.20,та сега се кърмим пред компа естествено  Laughing!
Марги,не може да нямате БЦЖ  Thinking,ТЯ се слага на първия или на втория ден още в болницата.
Ще ставам да  се приспиваме,за да мога,ако имам късмет и аз да поспя още половин час  Rolling Eyes.
Лек ден на всички и мн. щастие на всички празнуващи днес   bouquet!

# 68
Ей- уплътнихте ми  1 час четене ooooh!.МНого оби4ам да си 4ета форума сутрин докато съм на работа Laughingизвинявам се 4е ще се полу4и дълъг поста ми ,но - трябва да наваксам 2 дни  отсъствие от форума Grinning.Та- сега по същество Peace.Ходихме до Плевен.Снощи се прибрахме.Дари спа  по път и на отиване и на връщане( 4е и аз дремнах по едно време с нея Blush).МНого се зарадваха майка ми и баща ми 4е я видяха.И свекър ми също- направо се просълзи...( виждал я е само след изписването веднъж).На мен ми се отрази много добре излизането извън София след няколкомесе4но закотвяне тук Crazy.За съжаление  времето не беше на наша страна и не можахме да се разходим там ,заради гадна мъгла Rolling Eyes.
Много се зарадвах на новината за Лъ4ко и Мама Иги Hug.Дано днес 4уем най-добрата новина 4е ве4е са си вкъщи Praynig( аз сега открих 4е имам телефона на Мама Иги Embarassed- ще взема да й звънна).Блу,много ме хвана яд 4е ни нямаше  и сме пропуснали да се засе4ем в парка в4ера.Коментирате пасатори- аз имам на Браун и съм много доволна Peace.За косопада- аз споделих и в предишната теми4ка 4е положението е ...ужасно Sad.Очаквам скоро да   smile3511 съвсем.Някой беше писал 4е от къдрава,косата  се е изправила.ами - аз да ви кажа се надявах тайни4ко да се слу4и 4удо и моята да се накъдри Joy.ами - кой каквото си няма- това си иска.Надеждата умира последна LaughingЗа силикона- ами  мъжо ми е обещал( ама след второто Shocked).На мен ми е твърде рано да мисля за това- дори мисълта ме плаши Sick.Ама- времето  ще покаже.
Сега да се похвалим- в4ера Дари се обърна от корем по гръб HugКато я видяхме  #Crazy.Абе- не е ли рани4ко за тези  "гимнастики" newsm78.тя и без друго  не е от най-кротките и спокойните,ами сега да не мога  да я оставя и за една минутка сами4ка.....не ми се мисли ooooh!.Май скоро ще регистрираме  първото й падане Sick ако не внимаваме.
Хайде- аз ще спирам до тук, 4е не може да ме из4етете Grinning.Желая ви хубав ден и успешна нова седми4ка Hug
Поздрави от нас  bouquet

# 69
Сега да се оплача- в събота с мъжо решихме да отдъхнем малко на вилата и натоварихме багажериите(повечето на малкия) и хайде в гората Simple Smile В момента, в който пристигнахме обаче се сетих, че май съм оставила котлона в къщи включен и съм забравила памперсите на Ники.... Sick
Да не ви описвам какво настана fight Мъжо трябваше да пропътува 100км.обратно към София....
Иначе ние с малкия сме добре...и на мен ми писва еднообразието на тричасовия режим smile3504 Misc Baby Bottle. Все пак съм свикнала по цял ден да тичам в различни посоки в работата и сега ми е скучно, депресирано и тъпо.....  smile3507 . Добре, че все пак се виждам отвреме-навреме с някой, че щях съвсем да откача.

# 70
  • София
   Добро утро от нас  Simple Smile
   Много поздрави на всички месечинки днес  Simple Smile
   Бързам да драсна няколко реда докато още спят малките. Да видим за колко ще ми остане време
   Вчера отскочихме до Технополис, но тъй като бяхме с таткото нямах време хубаво да разгледам пасаторите, но си взехме нова клавиатура и сега ми е трудно да пиша, още не съм свикнала с нея Simple Smile Харесахме си и нов монитор и следващия път ще се купува. Забелязах че има положителни отзиви за пасатора така че ще е той явно  Simple Smile
   emelle мерси за отговора за БЦЖ-то. Името на малкия определено е запомнящо  Simple Smile
   Добре дошла на МамаМарго и мисля че бях писала някъде назад. Прегледа този път мина без проблеми, лекарката беше в настроение и усмихната дори. Малко по подробно ни прегледа този път, а с ваксините нямахме никакъв проблем. След годинка ще си сложим менингитната само веднъж и това е  Simple Smile
   ROZI24 честита нова кола  Simple Smile
   bubcheto15 чакаме с нетърпение добри новини от прегледа вчера!
   При нас имената ги избрахме лесно, всеки по едно и реално на двамата дядовци  Simple Smile
   Обърквация и ние искаме такива черни бодита, той и нашия татко е като вашия та дори е с дълга коса. Успокоявам се че поне малките не скубят само мен  Grinning Браво за преобръщането на малката!!!!
   gecumka и аз не бях разгадала ника  Simple Smile Дано нямате проблеми с ваксинацията във вторник. Между другото не е много хубаво да си роден на Бъдни вечер защото е семеен празник и няма как да го празнуваш тогава, а и като малка подаръците ставаха един за рожден ден и Коледа  Sad
   Аз пък нямам нищо от Панадол, може би тъй като пощата е без вратичка някой си го е харесал..
   dani777k браво че си се решила на уголемяване на бюста. Аз освен че толко пари не мисля че ще отделя да си призная честно малко ме е и страх. Ако ще си правя скоро някаква операция ще е по-скоро на очите. В момента съм с лещи и около 10 диоптера късогледство. За размера на гърдите ми пък няма да коментирам. В момента се забелязват и то защото кърмя. Мамите от квартала могат да потвърдят че съм много зле в това отношение за размера на бюста Wink Толко се бях напрашила в началото че с тези малки гърди няма да мога изобщо да кърмя, добре че излезе вярно че размера няма значение  Grinning
   Относно увисването на гърдите съм чела че по-скоро става заради увеличаването на бюста по време на бременността, а не специално заради кърменето. Дори като кърмиш и постепенно отбиваш я няма рязката промяна и е по-малко забележимо увисването. При мен поне няма какво да увисне  Simple Smile . Ето ползата от малките гърди  Wink
    Kabiv успешен първи работен ден. Дано таткото и свекървата се справят успешно и да не им се налага да ти звънят да питат за какво реве малкия Ники  Wink
    anni78 ние с теб имаме доста общи неща. Родени спе почти на една и съща дата, а и снимката която си сложила на бебчо в слинга много ме изкефи  Simple Smile Вчера и аз разнасях по същия начин Ваня в слинга вкъщи, но това става само ако другата спи. Въпреки че си уших два слинга и съм виждала да се носят близнаци аз така и не успях да навра и двете в слинговете едновременно  Simple Smile
    bebun много неприятно се е получило това с котлона, но и аз напоследък често забравям. А отностно режима е гадно, но ние всъщност си нямаме режим и може би затова не го усещам толко явно. 
    Въпреки че наистина почва да ми омръзва само с бебчетата по цял ден колкото и да си ги обичам. Добре че във връзка с майчинството ще отскоча до офиса тази седмица.

# 71
Мами, здравейте!

dani777k, струва ми се. че вкупом ще се втурнем да се уголемяваме...и ако наистина не ти уредим една липосукция. #2gunfire hahaha

bebun , и аз бях почти изпаднала в такова състояние и затова реших да поработвам малко...сега вече се чувствам по-добре, докато не започна да се изнервям от работата.

Хайде да ви се похваля с първото ну падане днес -- докато закусваме го бяхме сложили с кошчето за кола на земята, свекърва ми го взе, после не вдигнала хубавото дръжката и когато го вдигнах с кошчето, той просто се изсипа на земята по коремче. За щзстие нищо му няма само челцето му е малко зачервено.

# 72

Обърквация и ние искаме такива черни бодита, той и нашия татко е като вашия та дори е с дълга коса. Успокоявам се че поне малките не скубят само мен  Grinning Браво за преобръщането на малката!!!!

Е това не е честно!!! Моя мъж също е с дълга коса, даже по дълга от моята , но Дари никога не го скубе, а мен като ме хване....пищя от болка. Прави са си хората..момиченцата са на татко.

И мен ме тресе една скука, но за съжаление не мога да работя от вкъщи, така че вариант да се върна скоро на работа няма. Пък и не мога да си представя как ще я оставя на бабите или на детегледачка само и само аз да гоня кариера или да се развеселявам. Не знам.. Мисля си че бих приела връщане на работа само, ако е финансово обосновано, но за сега слава Богу не ни се налага.

Анди, честито ви падане. Simple Smile Няма страшно, бебетата не са толкова крехки , колкото изглеждат.
Сега отивам да се гушкам с беборана Simple Smile

# 73
  • софия
Второ добро утро за днес това ми е по-добро,поспахме двете до 8.30 !Велмар,блазе ти за разходката до Плевен  smile3516,а аз не съм мърдала от осмия месец  Weary.Много ми се ходи някъде,но като се сетя за една разходка в парка колко неща влача-термоси,шишета,млякото....и си представям да тръгнем за някъде с преспиване,какво чудо,ще бъде докато вкарам в колата целия катун  Joy.
За името на бебка,беше такова мислене от началото на бременността ми почити до началото на деветия месец.Много го мъдрувах,само се ровех в нета  #Crazy..Таткото искаше да е еврейско името,но тези които разгледах нещо не ми харесаха,а някой друго бяха толкова извъртяни,че не можех да си представя как,ще я викам след време примерно в парка:"Керън,ела веднага  hahaha" и разни такива.Той искаше Керън,Естер,Сара...На мен мин харесваше Неда,Яница бях си харесала и едно арабско Mr. Green Самира,но той не та не.Харесваше ми и Малена ,но не мога да казвам Л и пак щеше да пада голям смях,когато я викам.Накрая се спрях на Найа означава цъфнало дърво,отрупано със цвят на пролет  Heart Eyes  и няколко дни след това ми хареса и Криста  newsm78.Даже пуснах и анкета,ама отговорите бяха на 50%.
Знам,че и аз като някой други мами цял живот,ще имаме да спелуваме имената-дали е с А или с Я  и т.н,но няма значение.

# 74
Като стана въпрос за работа....аз от март-април ще трябва да се върна, та се чудя какво да правя с малкия Whistling
Баби имаме, но и двете още работят, а не ми се иска да го оставям на моята баба...все пак е на 77 години  #Crazy
Та да питам за съвет работещите вече мами и онези, които като мен ще трябва да прекратят майчинството как ще се оправят с бебчовците

Общи условия

Активация на акаунт