АВГУСТовските слънца,чакат ЛЪЧКО у дома!

• 11 780
  • 312
  •   1
Отговори
# 150
  • софия
Блу,много съжалявам за притесненията ти.Предполагам,колко ти е трудно да се разделиш и за ден с малката.Но,не унивай  Naughty,всичко ще бъде наред.
На мен са ми правили магнитен резонанс не е приятно и то заради обстановката отпред пред кабинета-повечето за възрастни хора.Доста се бях изплашила и се усещах как говоря без да спра и се държах като идиот-смея се,ама докато ми кажат резултата,защото след като те прегледат ти излизаш и чакаш отвън около 5мин.,ми се беше свила душичката.
Така,че знам как се чувстваш миличка,не че това ти помага,но бих искала ако имаш нужда от нещо да ми се обадиш  Peace.На лични ще ти изпратя телефона ми .

# 151
  • София
Здравейте момичета! Дълго време се колебах дали да напиша изобщо това, което си мисля за разправиите тук. Първо си мислех, че няма смисъл, защото едва ли някоя от препиращите се ще прочете това, което съм написала.
Но...след като изчетох последните две страници искам само да ви попитам защо продължавате да си мерите нещо, което нито една от нас няма? newsm78 hahaha
Разнообразието е нещо хубаво, личното мнение също. Форумът дава право и място на всеки да пише и отговаря както си иска, разбира се, запазвайки добрия тон. На мен лично ми е все едно дали Обърквация или Блу или Кабив ще прави темата, важното е да има къде да напиша какво ме вълнува - било то цици, килограми /болна тема Embarassed/ или сушилня/за което тайно завиждам, защото още дълго ще я мечтая само/.
Дори да имам предпочитания - аз лично много харесах темите на Обърквация - това в никакъв случай не означава, че не уважавам труда на Блу, когато тя отделя време и внимание, за да ни предостави възможността да пишем. Ох, май се олях...да словоблудствам. Мисля, че ме разбрахте.
Блу - не се притеснявай, важното е Ния да има здрава мама у дома, макар че много ще й липсваш. Hug
Ставам, защото големият мъж се дере като магаре от новия си шезлонг. Май няма и това да помогне в укротяването на опърничавия  Joy

Последна редакция: вт, 21 ное 2006, 16:02 от nana77

# 152
  • В ЛЮтеницата
Аз ли съм твоя среднощен кошмар Joy
Целодневен!!! Спрях и закуската и обяда! Laughing
Момичета, всички се вълнуваме от различни проблеми - здравословни, семейни, битови и е нормално да ги споделяме. Някои ще получат разбиране и съчувствие, а други не. Седенето в къщи с децата ни изнервя и май си го изкарваме тук. Нека запазим добрия тон и благоприличието. Някои имат пари за пл. операции и сушилня, а други нямат за такси и висят по спирките в големия студ. Всеки да пише това, което го вълнува и смята да ни направи съпричастен към болката или нещастието си.
Ама аз и с това съм абсолютно съгласна!!!

И аз, ама не съвсем!
"Всеки да пише това, което го вълнува и смята да ни направи съпричастен към болката или нещастието си"! И с щастието, и глупостите на ежедневието, и с кротката завист (имам предвид моята сушилня, дето не съм я купила Twisted Evil Grinning) и въобще с каквото ви дойде наум....
Ама нали вече гласувахме, че всички сме съгласни да е така?? Пак ли отначало? Изчерпах се вече да отклонявам темата... Tired

# 153
Здравейте,

Блу, исках да ти напиша нещо успокоително, ама то един с един случаите не са еднакви. Щото и моя мъж от време на време се капичва - и на него са му правили ядрено-магнитен резонанс и какво ли не си е изследвал, ама да чукна на дърво нищо му няма. Просто рязко му пада кръвното /като не са могли друго да измислят, това е Crazy/. Много ти съчувствам, наистина не си мълчи ако нещо трябва да се помага!

Ама ние още си имаме рахит Sick Ще пием калций и по 6 капки вигантол. Свито ми е сърчицето, все надявах да й станала твърда главата Banghead Иначе си расте - 5,700 и 60 см - и тя ще е джобно гадже, сигурно!

# 154
Здравейте мами и от нас! Днес Цветан става на три месеца, за радост на мама и тати, та по този повод, забравете разприте  fight , както е казано : да пием по две бири (някой все още кърмят) и музиката да свири ! cheers  bigdance2

# 155
  • София
  Добър вечер и от нас  Simple Smile
  Първо някой има ли информация за Лъчко ?
  siren честита месечинка на малкия Цветан  и на всички останали които имат повад за празнуване днес
  Влизам само набързо за да не излезе че съм спряла да пиша. Просто напоследък мадамите са кротки и излизаме по два пъти на ден на разходка.
  Вие пишете напоследък толкова много че ми остава време само да ви прочета. Така че тъй като явно аз съм от старите скучни мами ще почна скоро само да чета  Wink Просто освен за малките не ми остава много време за нищо друго. Аз също отдавна си влизам в старите дрехи, но корема ми изглежда ужасно и няма шанс да се оправи...тези гадни стрии..
  Блу надявам се изследванията да са добри и вярвам че таткото ще се справи с гледането на малката.
  Ммария26 надявам се скоро да ви се втвърди главичката и повече да нямате проблеми  Simple Smile
  Бубче мисля че е нормално по-рядко да пишкат но по-повече, нали стават големи хора вече  Simple Smile
  Някой вече да си е купил столче за хранене?

# 156
  • София
Привет от мен! Честито на всички празнуващи!   bouquet
Блу, дано всичко бъде наред! Стискам палци! Като по-малка и аз често припадах, сега не ми се е случвало скоро, слава Богу. Разбирам колко ти е мъчно за Ния, но таткото ще се справи чудесно, все пак е от памагащите бащи, а не като нашия, дето често липсва  Sad
Ние днес бяхме на консултация - шишкото на мама е вече 7.400кг и е 64 см. На ваксината проплака, но общо взето се държа като мъж (за разлика от последните дни, в които е ужасно кисел и непоносим  Tired) Ммария26, и ние имаме същия проблем - мека ни и глевичката, но това разбира се не го забеляза педито ни, а другия д-р при който ходим   Close Ще ни правят изследвания - фосфор, калций, алкална фосфатаза и тогава и спрямо резултатите ще се измисли как де действаме. Само че каза, че високите дози Вигантол размеквали още повече костите  Rolling Eyes

# 157
Момичета, не знам да се притеснявам ли или не. Сега се връщаме от консултация. Маги е наддала 300 гр., а е порастнала с 6 см. Направих пробно кърмене - оказа се че изяде 100мл. Педиатърката каза че е добре. Все пак е с 30 мл. по-малко от това което по принцип трябва да изяжда едно бебе което е на АМ. Но все пак - 300 гр. за един месец newsm78. После сестрата и педиатърката си говориха известно време и направиха обстоен преглед на детенцето. Да чукам на дърво всичко е чудесно. Казаха че изглежда добре като е голичка, има абсолютно здрав вид. Попитаха ме дали е спокойна, как спи, как се държи през деня. Казах им че детето си е съвсем спокойно и весело, спи от 12 до 9 сутринта. И решението беше до следващата консултация ще продължавам на кърма. Ако и тогава не е наддала повече ще се дохранваме. Дай боже да наддаде!!! Praynig Praynig Praynig
Сложиха и втората ваксинка, добре я понесе. Изписка само като я боцнаха. И това беше.
Сега съм купила разни плодове, започвам да цедя сокове и да пия, чая на ХИП съпо е в списъка, и шоколад с лешници....... Дано не стана 200 кг. Тъкмо се зарадвах че съм си върнала старите. А и мога да се похваля - краката ми са по-отслабнали, широки ми са доста дънките и панталоните.
Спирам, да не пиша романи все пак.

# 158
  • варненка от София
Докопах се до компютъра и чета, чета, чета........
Днес бяхме на първата ДТК и сме ужасно кисели, ревливи и аз покрай нея. Така съм се разкифлила, че като плаче шушето, проплаквам и аз, не обичам да я боли, става ми мъчно.
Докараха ни новия диван за хола и секцията. Диванът е с объркани посоки, а секцията е на половина Mr. Green Денят просто е чудесен!
Ха, отново плачем!  Отивам, а после ще чета, чета, чета.........

# 159
  • София
didika не се стряскай и притеснявай. Аз бях така преди една седмица когато моята педиатърка изкара Ники че е наддала и тя толко и дори заплаши че щяла да изостане в развитието си...
  Първо кърмените бебета наддават скокообразно, което ще рече че другия месец може да качи над кило. Освен това не може да пораснат много на кг при условие че е станала с 6 см по-висока. Моята проблемна мадама я изкара че е пораснала с 7 см..
  След една седмица се оказа че вече всичко е ок защото е качила още 200 грама и вече нямало проблем..
  Бях се разровила доста във форума и се оказа че доста бебета качват по толко в третия месец и няма проблем. Сега са си едни големи хубави деца вече  Simple Smile
  Все пак може да се опиташ да поправиш някои моменти в кърменето ако има проблем. Освен че трябва да пиеш много течности и да се храниш добре основното е по-честото сучене. Важно е и да няма много големи нощни паузи. Ако има и не ти пречи може да го будиш бебчо допълнително веднъж. Да кажа от опит че хапват на бързо и заспиват и не е голям проблем. Така се стимулира производството на хормона отговорен за количеството кърма защото нивата са му най-високи нощем.
  И така по - често кърмене за твое успокоение въпреки че според мен триста грама след всичко изчетено от мен дотук са си добре.
  Ето един калкулатор за количеството мляко което кърменото бебе трябва да получава на хранене. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=65156.0
За кърмени бебета се води че количеството мляко не се променя между първи и шести месец и средно е 750 милилитра.
  Надявам се да съм ти била полезна и да съм те успокоила. Аз също се бях шашнала много предната седмица  Simple Smile

Последна редакция: вт, 21 ное 2006, 18:19 от Aila

# 160
  • София
Аз ли съм твоя среднощен кошмар Joy
Целодневен!!! Спрях и закуската и обяда! Laughing
Ако се постарая още малко ще спреш и вчерята и ще черпиш за връщането на старите формички(макар че вече може и да си си ги върнала).Съгласна съм с последната поправка в правилника за вътрешния ред Joy
Дидика,много сте дръпнали на дължина,нормално е да е наддала по-малко на тегло.Следващия месец ще е обратното PeaceКалкулатора и на мен ми го прати Айла и много ме успокои.Айла,мерси за успокоението.Аз столче за хранене ще получа около Клед като подарък.
Теди79 и Ммария26,съжалявам за рахита,дано се оправите бързо Heart Eyes

# 161
здравейте,

Понеже досега не съм качвала снимки в албумчето си признавам без бой, че в момента го правя, а незнам какви са правилата.
Направила съм албумче с името на Ивчо, но ако това не е коректно и трябва да кача снимки в някое готово албумче, моля кажете ми...

Честит Празник на Християнското семейство на всички ви!

# 162
Здравейте, мамчета! Simple Smile
Честит празник на Християнското семейство на всички!
Толкова много сте изписали, че май няма да успея да напиша всичко, което мислех, докато ви четях... Ама наистина става по-интересно така. Както казах по-рано, точно тук е мястото всеки да си изкаже мъката ли, болката ли, пък дори и някоя глупост, дето го е развеселила през деня. Нали затова е ФОРУМ! Дори няма нужда да се чака някой да ти отговори. Просто знаеш, че има с кой да споделиш. Аз честно да си кажа преди не намирах и кой знае какво да пиша.. Както каза Обърквация, бебето беше добре, детето също и смятах, че просто няма кой знае какво интересно да пиша, че да ви занимавам и вас. А то си има, нали сме си жени все пак...
Та да си дойдем на думата...
blueeye® , стискам палци всичко да е фалшива тревога и просто да си малко поизнервена! Но дори да не е така, довери се на лекарите! А Ния ще се справи с тате, не се притеснявай!
bubcheto15, радвам се, че Ина е по-добре! От сега започват тревогите, да знаеш!
Лорекса, ние също изкарахме едно двойно разболяване /малкия и бебчо/ и знам какво ти е било!
Пепър, имаш моя глас За сушилнята! Даже два ги брой, с двете ръце! Купихме пералня със сушилня преди първото бебе и съм много доволна! Той си е почти зимно бебе и дрехите му съм сушила най-вече там. Излизат по-меки, не съм забелязала никакво захабяване. Повечето ползвам и сега, защото са като нови. Само проблема е с другите ни дрехи, ако ги пресуша и след това гладенето е ад. А моя мъж с неговите ризи...
За боята за коса - мен си ме хвана, а и кърмя. Но аз се боядисвам черна. Щях да пиша пак и за ампулите на Лореал, дето ме спасиха първия път от оплешивяване, но съм затрила някъде името им и не се сещам точно как се казваха.
ДТК-то и нашето е от държавното, доктора ни разубеди да купуваме друга. Няма нищо общо м/у ваксината и здравната каса, няма връзка с това дали плащаш или не осигуровки, просто държавата те задължава да си ваксинираш детето и ти осигурява ваксината за това. Бият ни я в ръчичката, това в гърба е остарял метод и май се отрича вече.
Ние с името на детето процедирахме така: Първото беше кръстено на свекър ми - Димитър. Второто решихме като е пак момче, да е на баща ми - казва се Васил и мъжа ми искаше така да се казва, не просто с "В", но тъй като термина ми беше около 15-ти, ако се роди тогава, да се казва Марио или Мариян /на Богородица/. Е, роди се точно тогава и го кръстихме Мариян. Сега ми е малко криво, че не е на баща ми. Не, че ми харесва името, дори се сдърпахме малко с мъжа ми, че не трябваше да се съобразяваме, а да си кръстим децата както ни харесва, за да не се сърди никой, но щом едното е на единия, трянваше другото деа е на другия. Абе криво ми е малко. Както и да е, но сега не можем да решим как да му викаме галено. И като чуя свекърва ми да му казва по 100 пъти Мариянееее..... И да ме пита: Той дали си знае вече името? Ще се обърне ли така като му викам??? Просто ми завира отвътре! Та, моля ви, кажете как според вас се вика галено на Мариян, щото не можем да се разберем тука нещо...
Ох, ще спра до тук, че малкия мрънка нещо.. А и пак едни романи...
Чао до по-късно!
А, Дидика, не се притеснявай, мила! Айла точно ти е обяснила. И това с пробното кърмене е голяма глупост! Бебето може да изяде, както се казва и 2 и 200, т.е. и 10, и 100, и повече мл. Както му е кеф в момента. Просто му давай да суче когато видиш, че е кисело, че си лапа упорито юмручетата, че плаче. Вслушвай се в неговите нужди и ще видиш, че няма да има проблем.
tedi79, моля те пиши после повече за тези изследвания, че и ние с тези темпове на наддаване ни чака сигурно малко рахитец..
Хайде, ставам вече!

# 163
  • Марс
Здравейте и от мен, сигурно вече сте ме забравили, но толкоз сме лоши и ревливи, че нямам и минута спокойствие. Първо чаках един месец да минели коликите, то минаха цели три и пак нищо по въпроса все си се свиваме и плачкаме нон-стоп. Но иначе си растем І месец-1,450кг. 52см. ІІмесец-1,250кг. 56см. сега чакаме ІІІ-да се отчетем.

Много поздрави и целувки на всички  bouquet

# 164
siren честита ви месечинка и мерси за почерпката!  Hug
Aaa, ev4o помним те, помним те.  Hug
didika внимавай много с шоколада докато кърмиш, защото е алергенен. Хапвай си бял. А от ядките може да ядеш бадеми и орехи но сурови. Разни фъстъци и други ядки са противопоказни пак заради алергии.

Общи условия

Активация на акаунт