АВГУСТовските слънца,чакат ЛЪЧКО у дома!

• 11 777
  • 312
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте момичета,

Блу, моля се всичко при теб да е наред. Наистина е кофти , че ще оставиш малката Ния за цели 5 денонощия , но е за доброто на мама.   Hug

Дидика
, на нашия татко му се развали бу-то и аз бях много нещастна, защото имах такива планове.... Прости ми, обещавам да се реванширам!!!  Heart Eyes

Бубче, крема ми е на Лирак и  добавям от един на Avon. Не помага... Sad

Относно името : Чавдара е кръстена на баща ми. Много съм му признателна и винаги съм искала, ако имам детенце да е на него. Тъй като мъжът ми наложи запор над мъжките имена единствения вариант беше да е Георги. Но тя се появи госпожица и имах възможност да сбъдна мечтата си.

Хайде, оставям ви и отивам да се съблека, че влизаме от разходка.

# 166
Едвам успях да изчета заключената тема, а вие сте почти изписали тази! Съжалявам, че е заключена и не мога и аз да се изкажа. Моля Мама Иги да ме извини, че ще „оакам” хубавата тема, но искам да напиша няколко реда по почнатата „интрижка”. Наистина тук е мястото, където всеки може да напише каквото му е „на сърцето” и дори да се разтовари от баналното понякога ежедневие. Но понякога ми е било безкрайно безинтересно, когато отворя форума и няма какво да прочета при августинките, защото цялата страница е затрупана само с честитки. И наистина ми бе гадно, когато сред толкова пожелания точно на нашата месечинка нямаше нито едно такова. Е, нали не съм софиянка и лидерка!!! На мамите, които засегнаха темата със захранването искам да ми дадат един истински пример за това, че трябва да започна късно със захранването, а не само някакви „последни изследвания” на някакви държавни чиновници. Защото аз мога да ви дам много примери за ранното. Най-простият, който се сещам съм самата аз. Захранена съм още след 2-я месец със така забранените сокчета и краве мляко. Ето ме вече на 24 години.Жива и здрава и съм постигнала много неща за годините си – почти две висши образования, стабилна работа, прекрасно семейство и невероятен син!!! Т.е и сиво вещество си имам и то нагънато! Ако не ми вярвате, предполагам че и Георги Първанов също е гледан по същият начин и вижте го – вече два пъти е президент!
Благодаря за вниманието!
След малко пак ще се включа и ще напиша нещо интересно или поне за мен е такова

# 167
Здравейте и от нас с Алекса...и нас сигурно сте ни забравили, но редовно ви 4ета мам4ета.
Алекса е добро бебе, много слуша, спи, яде и расте добре. Ве4е сме 7 200 и 68 см от последната консултация в на4алото на ноември. Ваксините понася добре и като цяло е едно слън4ево бебе, което спи супер дълго нощем. Няма да се метне на някой друг я!! И аз и баща и все оби4аме да спим, така 4е .....Друго какво да ви споделя-играе си наща мома с игра4ките, кога в леглото, кога в шезлонга и поради това 4е ми оперираха гърдата след 1 месец кърмене малката не я свикнахме на ръце и това не и липсва. С ндве думи-добро бебе ни дадоха от болницата. $естито на вси4ки, които не съм поздравила, и целувки на мама nanna77 и Калоян.

# 168
  • у нас
Здравейте
включвайте ме и мен в отбора на оплешивяващите smile3511На мен нали ми е и за втори път,та може и съвсем да си остана без коса Weary.
Днес заведох каката на при една доцентка УНГ,която е и алерголог.Прегледаха я и се установи,освен че е алергична,има и крива преграда на нослето(от падане и удар или наследствено) на това се дължи и трудното лекуване на хремата при нея.Освен това има леко изменение на третата сливица,но за сега е малко.Изготвиха ни профилактично лечение за потушаване на алергията и вече смятам да я пускам на градина,че направо ще изпуша  newsm61 tantrum Rage Rage Кой каза че има проблем с килограмите badscale,идвайте у нас.Ще ви оставя каката само и ще влезете във форма за нула време.За циците няма да помогне да се стегнат,косата може да ви окапе доста бързо,но поне ще сте като фиданки newsm62 smile3534
И ако обичате да ме включите и в този отбор  animal085  animal085  animal085че без мен на къде,а пък аз си чернея от време оно-още бременна бях и се зачерних afwitch

# 169
  • у нас
Гледах албумчето - много готини мъжлета се появиха! И защо ги крихте досега?
Я кажи за кое албумче иде реч де,че аз пак нещо не довидях newsm78

# 170
  • Някъде там...
Здравейте мамчета:)

Блу дано всичко е наред Praynig

didika не се притеснявай за килограмите -ние в началото наддавахме малко, но сега си навакса.

Бяхме на консултация и направо много ми е криво-лекарката каза , че имаме признаци на рахитче-отзад на главичката ни било мекичко:(((((((((((((( И нашия бузанчо е качил за този месец 1.540 кг и е станал 6.500 кг , направо се втрещих като ми казаха. Аз си го усещах , че е качил доста, ама чак пък толкова, като се има напредвид , че 1-я месец качи 650гр. , 2-я 700 гр., а сега направо си ги навакса. Увеличиха ни капките на 5.
А пък както влезохме в стаята където е консултацията бебчо си лежеше спокойно и като дойде лекарката и като искаше да го вземе и този нашия като почна да реве, ама рев да видите, пищене голямо. Умника на мама помни , че там го боцкат:(((
Засега нямаме температура, дано и да нямаме, смее се , гука.
Лекарката ни каза да му давам картофено пюре . А аз не съм му дала плодово още.
Да ви кажа и аз не съм привърженичка на късното захранване. Аз съм захранена рано и нямам проблеми, затова  преди малко му дадох плодово пюре от ябълка и морков. И какъв беше смешен Mr. Green първо се намръщи , но после много му се услади:) И сега вече спинка блаженно Grinning

И аз се питам къде са тези мъже в албумчето? Simple Smile)
Lorexa аз съм за вталяване , направо да взема да дойда  newsm78.За сега съм само -3 кг. Но една приятелка ме успокои как и т я била като мене и спряла да кърми след 5-я месец и сега е клечка-48кг. Но то си е до организъм. Е аз съм си слабичка по принцип , дано да си върна килцата Praynig

Еми това е от мен. Лека вечер! Heart Eyes

# 171
  • В ЛЮтеницата
В албума на 3 месечните - има един Ерик - не сме го виждали. Има и едни групови снимки! И всички други момченца - мъжленца много са пораснали!

# 172
  • Канада
Здравейте мили мами, отдавна не съм писала, гледах поне да прочитам, когато мога по нещичко за вас. Heart Eyes Heart Eyes
Имахме една трудна седмица, младежите много капризнечеха, особено яденето беше кошмар.Мисля, че ги сърбят венците.

Изпращам моите най-добри пожелания за Мама Иги и малкия Лъчко.Също така стискам палци на Блуай да са добри резултатите.

Ние вече започнахме захранването, не сме давали сокове, макар/ да поясня /големият ми син е захранен по"старата схема" и ей го на какъв красив стана.Но чета и гледам новите тенденции са към късното захранване  и аз реших да ги спазвам.
Тук препоръчват да се почне с оризова каша, на обяд.Така и започнахме, вече 3 дена я давам.Боби хапва доста, но към 7-8 лъжичка му писва и си иска шишето.Антъни е по-труден, но се надявам да се приучи.След две седмици кашата ще мине след обед, а на обяд почвам със зеленчуково пюре.И така...

Да си кажа и за косата, пада ужасно, на път съм да се клъцна много късо, поради това почнах да пия фолиева и мултивитамини.Циците ми все още са добре, но после  Wink гравитацията ще си каже думата. Laughing Laughing
Килограмите си стоят 10+, но се надявам след Нова година да почна да поотслабвам.Поне нямам стрии, като си помня коремът какъв ми беше Crazy

Ами какво друго?Да си кажа честно не рабрах за какво беше спорът и кой срешу кого беше?Ама карай, другият път ще внимавам повече  Joy

Някой ме беше питал колко тежат бебетата - Боби сигурно е към 6800, а Тони 6100 -6200, в сряда сме на преглед и ще ми кажат с точност.Ще сложа малко снимки в албумчето - в пет месечните.

Сега приключвам, че имам куп задачи, а мъжкият ми фактор е далече в Калгари.

целуФки на всички бебоци

Hug  bouquet

Последна редакция: вт, 21 ное 2006, 21:21 от ema_

# 173
blueeye®, На първо място искам да ти пожелая всички изследвания да ти се окажат перфектни, че това е много лошо. Знам го, защото аз преди  колабирах често, сега слава Богу не ми се е случвало. Но при мен беше от ниското кръвно в един момент съвсем рязко падаше още повече и  аз след него  Sad. Веднъж даже ме шиха, паднала съм на раклата, а аз преди да ми причернее си мислех, че съм се добрала до спалнята, но уви. ..Добре че нямам спомен за болката, само се видях после обляна в кръв...
Така, че ти желая час по скоро да се оправяш и бъди сигурна, че мъжа ти ще се справи с Ния. Гледай в болницата да събереш нови сили за сладурката  Peace

Така, сега на второ място ще цитирам нещо казано от теб, което не мога да се направя, че не съм забелязала. Надявам се да не се обидиш и да ме разбереш  Wink

това, че някой решил да се цупи и казва, а да видим няма пък да пиша в темата, прави се на сърдит, как някой го обидил в прав текст или не точно и тем подобни неща. ама точно като в детската градина - а сега обадения, на другарката!! моля другарко, той ме удари или нещо от сорта!
лично право на всяка една от нас е дали да пише тук или да не пише! дали да се прави на обидена или не! има толкова много места в този форум, където да се пише!!! както и повечето от мамите го правят.

Правилно си го казала, че всеки сам си решава дали да пише или да не пише тук. Аз съм тая дето се цупи (само дето не си го казвам точно така: "а да видим няма пък да пиша в темата"  Laughing) не защото някой ме е обидил или засегнал,  просто МРАЗЯ и се АФЕКТИРАМ от изказвания или нападки отправени към някоя съфорумка.  Направо като прочета нещо подобно ми се скапва настроението, а от там нататъка деня, явно съм слаба натура винаги ми се е искало да сме ПО-ДОБРИ  Heart Eyes.....по тоя повод се сещам че Ал.  Константинов много хубаво го беше казал в ,,Разни хора, разни идеали” и явно всички трябва да си го припомним Wink

Ама ще речеш: безобразия се вършат; нека се вършат, теб какво ти е? Мъ-ъ-ълчи си, па си гледай кефа. Защото и да дрънкаш - все едно, няма да оправиш света. Не е ли тъй?... Е защо тогава да дразниш и да се смразяваш със силните хора? Аз се чудя как ти досега не си разбрал тази филисофия! Ти видял ли си досега някого да прокопса с опозиция, а? И как не ти омръзна бре, синко, що чудо си изхабил... и за какво! За вятър...

Никой няма право да съди другия, все пак всички сме равни и играем в един отбор – отбора на АВГУСТИНКИТЕ !!!
Айде целувам ви  Heart Eyes

# 174
Момичета, благодаря за успокоението. Дано Маги наддаде добре следващия месец.
След боцкането на ваксината днес, детето си е спокойно и се надявам да я понесе както миналия път - без проблеми.
Купих си кестенява боя. Спирам да съм руса.
Отивам да си гледам малкото момиченце, защото нещо си мрънка.
Целувки за всички бебенца сладички.

# 175
  • София
В албума на 3 месечните - има един Ерик - не сме го виждали. Има и едни групови снимки! И всички други момченца - мъжленца много са пораснали!
Едното от мъжленцата е моето лъвче, да осведомя мамите с девойки, че отсега се заглеждаме Joy
Боболинче получихме целувките, да ги върнеш на Али!
Хайде лека нощ от мен! Тази вечер сме сами, тати е нощна смяна и Калоян заспа вече, та ми е време и на мен да отморя  bouquet

# 176
Здравейте,
тези дни нямам много възможност да ви чета, така че моля да ме извините предварително ако пропускам нещо и някой.
То вече деня си мина ама Честит ви празник на християнското семейство. Пожелавам на всички много топлота, обич и спокойствие у дома Hug
Имате ли някаква информация за Лъчко?
Блу, прочетох за твоите проблеми и ме притесни. Надявам се, че това което ще диагностират  няма да е нещо сериозно и бързо ще се оправиш. Все пак добре е, че ще знаеш каква е причината за тези неразположения. С теб съм, не се тревожи, всичко ще се оправи и скоро ще се гледкате с Ния здравички и спокойни Peace Heart Eyes
Бубче, много се радвам, че Инчето оздравява. Дано нямате проблеми вече с тия лекарства и ваксини.
Айла, браво на мадамите, че са се укротили. Ама те напоследък са много примерни, пу-пу-пу и надявам се все така да продължават.
Марги, не си писала как е Еличка и затова приемам, че всичко при вас е ОК.
Сега за нас. Като за първи дни връщането ми на работа мина безпроблемно Simple Smile Молбата ми за 2-та часа отпуска дневно беше удовлетворена, така че ще ходя на работа от 10 до 17 часа. Цедя се три пъти в офиса, като успявам да изцедя 300 мл за трите хранения за следващия ден на Ники. Но се замислям дали всеки път едно цедене ще ми отнема 30 минути или мога някакси да се подобря. Можете ли да ми помогнете със съвет как да си разширя млечните каналчета? Мисля, че тогава кърмата ще върви по-бързо. А Малък много слушка баба и тате (Голям Ники си взе отпуск тази седмица за голямо мое успокоение) Папка си порядъчно каквото му оставя, разхождат го навън и е спокоен. Като се прибера в къщи първата ми работа е да го взема, да си го нагушкам и нацелувам.
Изненадана съм от качеството на замразената ми кърма, която ползвахме вчера. Тя беше от коластреното ми време, седяла е във фризера точно 3 месеца (колкото и препоръчват да се държи като краен срок) Имаше вкус и мирис на граниво. Ужасно граниво. Все съм чувала, че замразената кърма мирише лошо и не е същата като прясната, ама чак пък толкоз.  Но нищо Ники си я изпапал без проблем. Имам замразени още 400 мл и сега се чудя какво да ги правя - дали да му ги дам или да ги хвърля като миришат така newsm78.
Много дълго стана и ще взема да се спирам... пък и много ми спи вече.
Спокойна нощ Heart Eyes

# 177
  • варненка от София
Хайде да споделя и аз моето мнение по косопада, растежа на бебетата и ваксините.
След днешната консултация се оказа, че вече тежим 7.450 и сме 62 см, един вид набита мадамка. Цял ден плака и беше кисела, но като си дойде баща й, грейна и започна да се хили и говори и разказва усилено какво става, въпреки лошото настроение и температурата. Аз пък мога да се похваля, че почти елиминирах АМ-то от менюто на Стефаначето, вече че почти само на кърма. Заради пустото акане давам Физивом, но ефект нулев, от петък не сме пълнили папмерса, но пък като пръцне бягаме в другите стаи. Не ми го побира в акъла такова малко човече с такива лоши миризми, къде ги побира  ooooh! newsm78
Ние наместихме новите мебели и вече сме с чисто нов хол, направо неузнаваем, сякаш не е нашата къща. Хайде черпя по едно пиене, пък като сефтосаме дивана ще се похваля  Embarassed
За косопада какво да кажа, китеникът от космите ми вече почти е изтъкан. Преди седмица открих косъм в акото на шушката, детето е опитало от косите на мама, това го включвам към ранното захранване, преди плодовите и зиленчуковите пюрета, преди кашите дори. В ръчичките си винаги носи по няколко косъма за всеки случай, ако настане глад да може да реагира, ще оцелява един вид.
Взех си ампули на Фито, но седят подредени в банята, утре ще си мия косата и ще наплескам едната. За 5 лева ампулката барем ми помогне си викам аз Thinking.
Утре оставаме самички, таткото ни заминава на мача Левски Барселона, хич не ми се остава сама във Варна, но ме грее мисълта, че ще си дойдем в София за Коледа и Нова година, за сега си налягаме парцалките.

# 178
Здравейте,
ние днес станахме на 3месеца,та по случая да почерпя по биричка beer :mrgreen:Blue дано всичко мине добре! Нашата ваксина я слагат в ръката,а за боята аз се боядисвам с loreal всеки месец и винаги ме хваща,и сме само на кърма,но се боядисвам черна от 4 години може би за това.Marulka като изпробваш ампулите кажи дали си струва,че да не се набутваме и ние Mr. Green ако не съм оплешивяла дотогава.По темата за циците  аз моите много си ги харесвах преди да родя,и сега не са увиснали,но са по меки и по големи,надявам се като спра да кърмя да си останат такива PraynigАз проблеми с кг не съм имала качих 10 и като излязох от родилното бях точно с 10 по малко,и стрии нямам дано и с второто да съм така.А за името,нашия тати е наполовина италианец наполовина колумбиец,и тати е Марио и дядо е Марио и прадядо също и да не разваляме традицията го кръстихме Марио ако беше момиче незнам newsm78Мен всъщност ми харесва,само че на галено няма как да му викам,ама какво да се прави.Айде чао че се улях Mr. Green

# 179
Блу стискам палци дано вси4ко мине добре PeaceИ аз преди да забременея иамх топ4е в еднаат гарда(киста),сега ходих на изследвания и ми казаха 4е имам две по 5 мм да не се тревожа.Благодаря за пожеланията много е хубав буса(не е кола),6те сложа снимка Simple SmileБяьме се сабрали в4ера две близна4ета балгар4ета и ние ,а моя един 6и6о Grinning.Дано де4ицата с рахит оздравеят барзо Praynig,и аз така се притеснявам за моя сладр тук сме наконсултация 4ак а 13 дек.Моля ви кажете признаците за Рахит PraynigНаистина стана интересно в на6ата тема ,много се радвам 4е Лорекса,Вал,Мимсс отново пи6ат Heart EyesИ аз сам на мнение 4е трябва да се обсаждат и венски работи нали см вени все пак Peace.Като се саберат много жени на едно мястоо и винаги става така Peace,но важното 4е сме един отбор Heart Eyes,и мноо ви  Heart EyesМамажени тук захрнването е от 4 месец,вси4ки фирми имат продукти пурета,сокове никои не ми е казал кога да ги по4ваме,просто аз си ги по4нах.Ами това е много целувки на сладкит бебоци Hug  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт