АВГУСТовските слънца,чакат ЛЪЧКО у дома!

• 11 750
  • 312
  •   1
Отговори
# 225
Хич не ми се мисли за второ....засега.... Ама не се знае знае ли се Sick
   Да се оплача. Сутринта с таткото почнахме да правим нещо и двечките така ревнаха че набързо прекратихме заниманията. Явно не искат братчета  Wink Така че по въпроса за повече деца и да искам явно няма да ми дадат... Аз като знам че изобщо не бях планирала бебе пък то излязоха две, много ме съмнява да се навия за трето. Но никога не казвай никога  Wink
   Като стана въпрос за още бебета, кой какви предпазни средства ползва? Аз преди пиех хапчета, но сега покрай кърменето нестава. Презервативи не понасям.. Да си призная че засега разчитам на кърменето, но от една пусната тема схванах че като нищо скоро ще се похваля че чакам бебе ако продължавам  в същия дух.

То и ние "разчитаме" на кърменето, ама май това ще се окаже като спукан презерватив.... но пък и без това съм все по-девствена, та избягвам напоследък тия занимания

# 226
  • софия
Пепър,наздраве  cheers,сестро и аз си сипах една бира,за вдъхновение ,а пък Найа да се оправя сама  smile3560.Вдигам наздравица за всички малки шушулки да са ни живи и здрави,ама днес Обърквация си има повод да черпи и тя,ще плати сметката  Joy.На мен мъжа ми е еврейче и аз се научих муфта до дупка  smile3532.Спирам вече...

# 227
  • София
Ей,момичета,аз съм живия пример за това как организма се пази сам по време на кърмене.Демек не се пази!!! rotfImao rotfImboДа не стане family4 family6Не че има нещо лошо,де,ама все пак...Аз съм навита на второ и то в скоро време,ама татито се дърпа.

# 228
Абе ние разчитаме на презервативи, щото аз към хапчетата имам предразсъдъци (не знам дали са основателни, ама а де), а и като се знам каква съм разсеяна, силно се съмнявам, че ще бъда редовна с хапчетата. Но честно да си кажа, напоследък съм толкова уморена, че като помириша възглавницата и край, заминавам при сънчо. Мъжът ми не е хич доволен от положението, аз също, ама не мога да си задържа очите отворени и това е. Докато го чакам да си вземе душа вечер и ... ми не го дочаквам.

Didika, случката с мъжа ти ме разсмя много. Той, милият, да те утеши. Моят така ме утешава, че ако умра ще трябва да го преодолее някак и да продължи напред заради Ерик. Пък на мен така ми се иска да чуя как цял живот ще бъде в траур и т.н. Мъже, ни с тях, ни без тях.

За шезлонга, ще потърся на старо, че не ми се инвестират много парички за това.
Къде стоят вашите бебоци през деня. Моят се подмята на дивана, на фотьойла, в количката, на ръцете на мама, после в същия ред... През деня спи в количката, много рядко в кошарата в спалнята.

Bubche, как да не ти скъса сърцето този жален поглед на бебка. Трябва Инчето да даде някой урок на Ерик по стоене по корем, пък той може и да я убеди, че и лежането по гръб не е зле.

Pepper, каква сушилня, без разхищения. А и толкова е освежаващо простирането през зимата на -10 градуса. Пък и толкова ми е кеф да отлепям замръзналите дрехи от простора, хич не ползвам щипки. Laughing Освен това ето ти упражнения за стягане на корема. Навеждаш се към легена, протягаш се към простора...

П.С. И аз ще ви подразня, ама ако знаете какъв кекс с овесени ядки спретнах, така миришееее, пък вие яжте виртуални торти  smile3534

# 229
Обърквация, като си такава майсторка на тортите да направиш и една за посрещането на Лъчко!

Само да се върнат живи и здрави от болницата, не само торта ами и банкет ще им направим!!!

В този ред на мисли, искам виртуално да ви пусна една песен.
Тя е на "Артисти от любов към живота" , сборна формация за кампанията на Avon  с/у рака на гърдата.
Песента се казва
УТРЕ

Днес се събудих до теб и денят ми беше странно усмихнат и лек
пожелах си на ум и утре да съм тук
Светът ми се мени всеки миг ,  всяко вдишване - живот,
всеки страх - път на зад и импулс и утре да съм тук
Днес се събудих до теб и се сетих колко чаках за този момент
ще има ли друг? И утре да съм тук
Светът ми се мени всеки миг, всеки час
често гледам от страни, нямам сили крещя,
но  без звук и утре да съм тук
Чуй ме, с теб сме скрили толкова любов,
и за кого я крием, за кога я пазим?
Чуй ме, всичко друго е безсмислено
Няма грешен път, всичко е простимо.
Утре, светът  ще се върти и без мене
ще гледа към звездите и пак ще руши стени
Но без аз и ти този свят няма смисъл въобще да се върти
Утре, светът  ще се върти и без мене
ще търси стари истини и нови идоли
На всичко на пук, обещавам на теб
и утре да съм тук!
Утре... Болката е сила!
Всеки ден неволно уча това
Но бях тук и съм тук и утре пак ще бъда тук!
Чуй ме! Слушам те, слънчице!
Със теб сме скрили толкова любов
Защо ли? И за кого я крием , за кога я пазим.
Чуй ме, всичко друго е безсмислено,
Няма грешен път всичко е простимо!
Но без аз и ти , този свеят няма смисъл въобще да се върти!
На всичко на пук, обещавам на теб и утре да съм тук!

Може да я свалите от ТУК 

# 230
  • Sofia
Обърквация, да беше пратила поне едно парче торта по леля Люси за здравето на Дари - да е много щастлива и да не ядосва мами и тати!
Днес мно-о-о-ого ме мързи. Бях решила да оправя една презентация, че ще трябва да я изнасям на семинар във вторник, обаче, пуст мързел. А тъкмо в тоя скапан дъжд, както няма да извеждам и Димана - време колкото искаш, ама..Сега като я нахраня ще се стегна или поне се надявам.
Момичета, внимавайте, да не се включите отново в "очакващи бебета през август". Преди месец бях на преглед и док ми каза, че нещо си се избистряла и скоро може да съм в овулация и от тогава взех засилени мерки, щото на Димана и е рано за братче или сестриче.  
Преди малко бях писала за килограмите и като реших да го изпратя ме се появи онова гадно съобщение  TEMPORARILY....... с две думи не съм мръднала - 55 кг. Кога ще ги свалям тези 5 кг. не ми е ясно, а още по-малко - кога ще спра да ям като ламя.
Да взе и аз като dani777k да изпия една биричка - за кърмица, не за друго..
Хайде, стига глупости повече.
А, Обърквация, я кажи какъв ти е шезлонга и откъде го взе, че аз съм в чуденка, дали да купуваме.

# 231
  • софия
Гле'ам,че на дневен ред е "Как да се предпазим от нежелана бременност?'.
Аз като му кажа на моя мъж,че трябва да внимаваме и да се пазим,той се обръща жално,жално към мен и ми предлага веднага алтернатива -"Ами,'айде ако искаш за по-сигурно отзад" Joy Joy  Joy.Все едно от него да мине  hahaha.Днес направо ви сразих,а?

# 232
Ехеееееее здравейтеееее, Laughing Laughing Laughing
Много весело и раздвиженко станало в нашата темичка. Много ми харесва така. Радвам се, че толкова много мами пишат в момента.  Wink
Докато четях старата тема и новата ми беше много весело. Как ме е яд, че съм пропуснала  Close,  а така ми се искаше и аз да се включа и да захапа тук там.  Twisted Evil Mr. Green Направо ме засърбя докато чета..ама то вече късно...вие вече почти сте постигнали примирие.  Hug
Pepper, благодаря че направи тази “тиха революция” и се поосвежи настроението във форума.

Блу, много съжалявам че се налага да влезнеш в болница и да оставиш Ния само с тати. Той със сигурност ще се справи поне според това, което си споделяла за него. Дано всичко мине бързо и най-вече твоите резултати да са добри и да се въстановиш бързо.
Лорекса, дано Кари се оправя а и гоялмата принцеса също да престане да се разболява.
Бубче, радвам се че сте по-добре. Само така
Didika, браво че при теб не се е оказало нещо сериозно
Сега да се отчета за Йоана, ние сме 5850 и 61 см., все още сме само на кърма и никакво захранване. Педиатъра и мен ме кара вече да давам пюрета, ама май трябва да почна да го лъжа вече че давам, че да миряса, че миналия път като му казах че искам да захранвам по-късно се поядоса и каза “не задължително започвай да даваш..” Ние също сложихме 2ри прием на Пентаксим, тя не е имала никакви странични реакции дори втория път не се и зачерви крачето. Акаме по 1 път на ден, а понякога и пррез ден, и най-лошото продължаваме да си повръщаме, вярно че по-малко но все пак...Иначе гукаме много, понякога така пее и с такива извивки, а ръчичките не спира да си ги яде дори си цока палеца и залъгалката не я признава.
Исках да отговора и за други неща, ама в моментса ми се изпари за какво четох цял ден и на кого исках да отговора...
Оставам с надеждата, че ще има добри новини от Иги за малкото Лъченце и скоро и тя ще се включи от вкъщи.
Икакто казва Обърквация да спретнем един пир за тях

# 233
  • София
Обърквация,песента е страхотна.Момичета,изтеглете я,заслужава си Peace
Хъни,аз съм за уроците,а по повод домашно приготвените сладкиши,аз почвам да правя торта,че другото ми дете(мъжа ми) утре има рожден ден. Mr. GreenА на хапчетата и аз съм противник.
dani777k,ама ти днес наистина ни разбиваш,интересен начин на предпазване Sunglasses
Айла,заспаха ли сладките мадами най-после Hug

# 234
  • софия
Обърквация,благодаря ти за песента  Heart Eyes.Искам и аз да споделя едно любимо мое стхотворение.Ама да не видя нещо,а  Embarassed.

Рокля                                                                                                               

Чудото се случи много рано
     тя недоумяваше сама
      просто се огледа в герана
      и разбра,че вече е мома.

И сънува рокля с пеперуди,
      колко хубав беше този сън
      но баща и рано я събуди,
      че овцете чакаха навън.

Рокличка детето не получи,
      рокля и девойката не взе,
      младостта проплака като ручей
      и опали босите нозе.

След година влезе в чужда къща
      в плитките и пламна есента,
      а в душата все една и съща
      тлееше моминската мечта.

Но тогава трябваше да вземе
      на сина тетрадка и молив,
      а за рокля все ще дойде време
      нека само той да и е жив.

Колко пъти връзва и развързва
     възелчето с белите пари,
     а на дните хукналия бързей
     с вадички лицето и покри.

Колко пъти щъркелите горе
    на комина свиха си гнездо,
    но синът изучи и наскоро
    с рокля я зарадва от града.

Цяла от уплаха премаляла
   тя понечи да направи кръст,
   и за първи път пред огледало
   се изправи с целия си ръст.

Взря се в потъмнялото си чело
   в шията с дълбоките бразди,
   в оня кладенец край село
   тях ли беше виждала преди?

Кожа потъмняла,като угар,
  а по нея роклята цъфти
   с  нежни закъснели теменуги
  Боже колко скъпо я плати.

Нещо я удари безпощадно
   образа се люшна и разби
   сякаш в кладенеца беше паднал
   лист от разлюлените върби.

И си спомни не живяна младост
  и разбра през кипналата жал,
  че денят на тая тиха радост
  страшно много беше закъснял....

Надявам се да ви е харесало bouquet!

# 235
  • София
Здравейте, мами!
Разчувствахте ме с тези песни и стихове  Cry Много са красиви! Песента я знаех, но това стихче не го бях чувала - кой го е писал? Много тъжно ми звучи всичко свързано със старостта. Май ме е страх, че времето минава, че няма връщане назад. Вчера чух "Детство мое" и щях да ревна.
Дали съм така от времето навън?  Rolling Eyes
Ивчо е веселушко, все едно тая ваксина му оправи насторението  hahaha
Аз също имам телефона на мама Иги, но и на мен ми е неудобно да я притеснявам. Може все пак да й звънна по някое време.
дани777к, историите ти ме забавляват страшно много!  Peace
Да не забравя - честито на всички пораснали бебчета! Да са щастливи, здрави и умнички!   bouquet
Чао от мен и до скоро!
П.П. Тези дни форума е ужасно натоварен и едва успявам да прочета написаното  #2gunfire

# 236
майчета, здравейте!
днес вече карам сериозна настинка и вдигнах ръце, ща не ща викнах свеки, барем да сготви и почисти малко! та сега пак седнах да ви почета!
стиви днес е доста по-добре, разтройството и температурата утихнаха, кашлицата също! и всичко заради тая ваксина! в съчетание с мойта и на таткото настинката стана голямо мазало! вчера беше се предал милия!
а, та по повод захранването....(днес му пускахме кръв и урина(заради многото вода дето пие) и)......хемоглобина му 108..... и какво се изказа докторката: еми като не захранваш, така е?! а сега де, кво да и отговоря?
сега като му помине смятам да започна с малко морковче, то поне не дразни толкова стомаха!
еее, така се гледкаме ние! вярно е, че не всичко е само детски усмивки, има и трудни моменти и ще трябва да се научим да се справяме с тях!
Честит имен ден на всички Алескандри и Алескандровци! Да сте живи и здрави и много щастливи, пък и всички покрай вас!
без целувки от нас този път, защото са грипави, само поздрави и добри пожелания!

# 237
Здравейте!  Hug
ЧЕСТИТА МЕСЕЧИНКА НА ЧАВДАРА НА Обърквация!
Какъв як купон се вихри днес тук, а?  Hug Ами то в това дъждовно време освен да висим пред компютрите друго какво да правим.
Ваксината я понесохме много добре. Сега чакаме с  нетърпение банята, нали снощи я изпуснахме.

Момичета прочетох че Лъчко и Иги са се прибрали.  Hug Дано скоро успее да си почине малко и да се включи.  Praynig Така че Обърквация стягай банкета.  Laughing

За второто бебе много са ми противоречиви желанията. От една страна искам сега докато съм още деформирана, че после като започна да инвестирам в отслабващи процедури да знам, че така ще си остана. От друга пък не искам защото и аз човек и ми се ходи на работа, а няма кой да го гледа сега пък като станат две... #Crazy А пък и незнам докато се наканим за второ ще стана на 32 и дали изобщо ще ми се забременява. Така като се замислих сега да вземем да си осиновим второто - хем ще е мома, хем няма да бременувам (че да си кажа честно на мен мноого ми тежеше Embarassed).

Утер ще ходя на фризьор - боя и подстрижка. Пък дано хване. Използвам докато бабата е тук, че и нашия татко в събота има РД и искам да му обърна по специално внимание.  Embarassed

Хайде лека и спокойна, пък аз ще ходя да си припомня що е туй светски живот и има ли почва у нашето семейство!  Laughing

# 238

Рокля                                                                                                               

dani777 тези редове са страхотни - трогна ме до сълзи - Благодаря ти!

# 239
  • София
   Относно хемоглобина съм попадала на тази статия за нормалните му нива в отделните месеци http://www.kellymom.com/nutrition/vitamins/iron.html
   В нея е показано от 2 до 6 месеца нормални граници от 95-140 , въпреки че при нас се използват показатели които са доста по-завишени.
   Съвсем нормално точно 6 месец когато се правят изследванията хемоглобина е най-нисък именно защото запасите натрупани в черния дроб на малките по време на бременноста се изчерпват тогава. В повечето други страни се прави изследване едва към годинката. Тук в БГ едва ли не всяко второ дете го изкарват анемично. Ранното захранване по-рано почти не решава проблема защото усвояемостта на желязото от всичко друго освен от кърмата е в съвсем малки проценти а количествата които бебето може да приеме са недостатъчни. Именно затова и АМ е обогатено с доста желязо защото от него се усвоява едва 3-12% а от кърмата 50-70 %. В кърмата все пак количеството желязо е наистина малко, но се усвоява доста по - добре. Благодарение на запасите в черния дроб до шестия месец бебчо има допълнителни запаси. Може да съществува проблем обаче при преждевременно родени бебета, защото запасите се натрупват едва последните седмици от бременността. Именно затова се препоръчва захранване между 4 -6 месец, но тъй като аз и по време на бременността бях с висок хемоглобин за тогава 120 се надявам малките също да нямат проблем с хемоглобина и ще изчакам колкото се може до по-късно преди да захраня. Просто така ми е най-лесно  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт