СЕДМИ КЛАС 2021/2022

• 51 546
  • 781
  •   1
Отговори
# 465
Каквото е искал да каже авторът, казал го е Simple Smile)))))))))).

# 466
  • Пловдив
Каквото е искал да каже авторът, казал го е Simple Smile)))))))))).
Тъй е, ама 4 точки минус.  Евала на децата ,които го могат. Помня ,че в 8 клас искам, не искам се научих, щото като кажа какво мисля - 2, като изпея анализа - 6. Надявах се ,че малко са се попроменили нещата, ама фантазирам си .

# 467
Ами то си зависи от учителя. Навремето моята учителка по литература в гимназията за изпят анализ пишеше три, защото все пак някакъв труд е положен. За шест трябваше да се постараеш повече и да кажеш ти какво мислиш, като същевременно си защитиш мислите. Никога обаче не съм кандидатствала с литература.

# 468
За тезата изобщо не тормозя. Другите неща да направи що годе. Тук две смислени изречения за 2-3 т и така.

# 469
Регистрацията за изпита на НПМГ щяла да е отворена на 13, петъка. Такова писмо са ни пратили в школото от училище.

# 470
За тезите-пише си ги,хваща 5-6т.,цар е на краткото и неразтегливо писане.В у-ще имат по 3-4тези седмично за домашно и явно дава резултат.Забравил е еднородните части и никога не успява да открие 14те грешки,максимум 9-10😑.Преразказите върти около 26-29т.
Малко остана,доста усилия вложиха децата,дано имат късмет.

# 471
  • София
А за тезата колко е максималния брой точки? При нас нещо не знам защо писането на теза като че ли са го пропуснали...

# 472
А за тезата колко е максималния брой точки? При нас нещо не знам защо писането на теза като че ли са го пропуснали...

6 точки е тезата

# 473
На мойта като и даде таз да пишат някакви тези вкъщи, я питам, написа ли я, а тя отговаря - откъде да знам какво да пиша, пък аз - ми каквото ти хрумне, чети и пиши какво е искал да каже, а тя - ми нали вече го е написал и казал, защо и аз да пиша същото. Прасни там няколко реда, казва готова съм, а аз, и само това, а тя, ми да какво ще и пиша, да си го чете, нали си има книги, там го пише. В крайна сметка пиши, но за оценки мисля, че не им е слагала, точки в началото, ако не се лъжа, им слагаше, сега просто пишат. Беше ги накарала преди седмица две, да правят презентация, която да и я пратят в тиймса, и те си седят там, нито отваряно, нито погледнато.
Колкото повече наближава сублимният момент, толкова по - зле става преподаването, ако изобщо може да се каже, че им преподават.
За 7 уч. години, така и не ги научиха, да мислят, да се аргументират, да расъждават, обясняват и т. н., което е един огромен минус за тях. Никога не са разказвали урок, не знаят дори как и от къде да го захванат, пълен кошмар са. А изискванията им са от тук до небето, точно на тези учители.
На кокончето и казах, преди да ида на РС, ще изпия 3 аналгина, за да не ме боли главата, и ще ги насмета едно хубаво, пък нека ми намразят дятето. Вчера и таз по АЕ, взела да им говори за униформата, обърнала се към коконата с въпроса, къде ти е, а тя и казала - горнището изпрано, блузата за пране, а таз ги изкомандорила - от утре всички с униформа. Добре, че днес нямат при нея, за сметка на това пък, имат при другата омразна, дет ги кара да бягат, да правят упражнения, и после всички с мускулна треска. Таз наистина не я слуша тиквата, гледа, че дете има проблем с крак или ръка, а тя го кара да прави всичко, и с наглост казва - нищо ти няма, само се преструваш, за да не правиш това което съм казала.
Оххх, оплаках се малко, или много. Дано там където иде,да е по - добре от тук, че още5 години определено няма да издържим.

Последна редакция: чт, 12 май 2022, 20:48 от Тони ♒🍀

# 474
Някой знае ли дали 26 и 27 май (дните за НВО за IV клас) , ще са неучебни за останалите ученици? Нямам спомен от миналата година как е било. Класната ни нищо не знае, както винаги.

# 475
  • София
Май са си учебни.

# 476
  • Sofia
При нас са учебни, но мисля, че и винаги са били. Тази сутрин наборката сподели за промените от 17.05 до 25.05 и каза, че от 26 до края на учебната година - всичко ще протича нормално.

# 477
НВО за четвърти клас не касае никого. Всички си учат нормално, дори и за самите четвъртокласници си е почти нормален учебен ден.
Аз не помня с 19.05 какво беше положението. Дните на ДЗИ са неучебни, а денят между тях?
През моите ученически години всички тези изпити се провеждаха в неделя и не касаеха никого. Сега има един куп неучебни дни за какво ли не. Мен малко ме притеснява историята. Имат два часа блок в петък. Имаше доста неучебни петъци, другата седмица пак има такъв. Отделно младежът изпусна два заради лагери, ще изпусне още два за лагер и състезание и не знам какви ще ги мъдрим там. Една тройка има само дотук.

# 478
  • София
19.05 си е учебен.

# 479
  • София
На нас класната ни беше казала, че деня преди ДЗИ-тата часовете ще бъдат намалени. Имало организация по подготовката на стаите за изпитите.

Иначе, в школо цъфна 4-ка по химия. Три пъти учи за това контролно, ама явно толкова е научил. На един от въпросите, явно госпожата е счела, че не е достатъчно и му е взела 4 от 5 т., пък като прочетох в учебника, не пишеше нещо кой знае колко по различно. Както и да е! Дано успее да "върже" 5 за годината. Днес ще правят контролно по география. Нещо ми се струва, че хубавото време много му влияе - хич не му се учи, по нищо извън БЕЛ и МАТ. Само да не си помислите, че там е преучил Simple Smile Всеки ден повтаря "Само да минат матурите и няма нищо да отворя до края на учебната година". Милият! Stuck Out Tongue  Опитвам се да му обясня, че може би ще ги оформят след матурите, ама той си знае неговото. Simple Smile

Момичета, издирвам пробни тестове по математика от миналата 2021 година от месец април и май. Ако може да са с отговорите. Благодаря, предварително!

Общи условия

Активация на акаунт