СЕДМИ КЛАС 2021/2022

• 51 628
  • 781
  •   1
Отговори
# 255
Нашата родителска среща беше присъствена. Не бях ходила до училището не помня вече от кога. И отново се започна едно хвалене на класа, колко били умни, възпитани, мислещи и пораснали хора ... Как интересно разсъждавали, как било удоволствие да се работи с тях и т.н. Приятно става на всеки родител да чуе това, дано е вярно.
И аз искам на такава родителска среща. На нашата какво беше - в момента са една идея по-малко ужасни отколкото бяха досега. Вярно е, че си имаме няколко зрънца, които развалят дисциплината у успеха на целия клас, но и класният за три години нищо не направи по въпроса. То пък и какво ли може чак толкова да направи Sad Като има някои деца, които не знаят защо са в училище, а явно и родителите им не вземат мерки.

# 256
Момичета, малко наглост ще проявя, но да попитам? Някой от наборчетата да е правил проект по физика за - съзвездието, тяхната митология, тяхната най - ярка звезда и къде се намира. Без значение за кое ще е, едно по избор. За да може след това да иде в боклука, искат го до петък. Ако има някой, да ми прати. Предварително благодаря. Все пак ще видя и в нета, може и от там нещо да изкочи.

Мога да снимам страници и карти от книгата, но да уточните какво.

Допълвам, пращам на лични произволни страници, защото после съм в движение, ако не е късно, довечера пращам още

Последна редакция: чт, 28 апр 2022, 07:19 от Светкавица

# 257
  • София
Леле, ves, добре че не е станала някаква беля с това ужилване.
Чела съм за доста стряскащи ситуации, ако имаш алергия.
С какво третирахте ухапаното място?
Фенистил-гел и алергозан-хапче, това имаше бабата на село. И добре, че имаше. Щото точно на Великден, малко зор да се намери нещо работещо. Аз бях изключила за такива лекарства, носех за други неща. В нас вече дадох зиртек. И взех едно мазило с масла(pranarom) - моята каза, че от него повече я отпускало и облекчавало отколкото от фенистила.

Снощи голямо хвалене колко хубав клас били.
По два предмета - химия, физика - ако искат повече, тест върху целия материал. Което принципно е ок, и по мое време беше така. Само дето по мое време беше по-различно ксто цяло положението с изпитите... И лично за мен, на фона на нво-лудницата, това ми идва в повече. Моята категорично отказа да се бори по химия. Ще си чете биологията и ще се надява да компенсира.

# 258
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Ves, добре че сте имали нещо под ръка. Аз съм хипер алергична и винаги в себе си имам инжекции.
Vita, знам че е скъпо, но не съм и предполагала, че е толкова много.
Наборчето вчера по биология правил дисекция на жаба в STEM центъра. Изключително е впечатлен от технологиите, да не мислите от самото действие. Днес както казах май ще правят ПИ по МАТ, а РС ще е след като излезнат резултатите от двете ПИ.

# 259
Светкавица, благодаря ти, ще влезне в употреба, макар, че после ще ги метнат в боклука, дори и да ги запазят някои, в един момент пак се озовават там.

Вес, добре е, че сте реагирали и е имало под ръка, също така, че не е направила алергия. Аз знам, че когато няма с какво, може и с кал. Аз съм го пробвала, не че не се подува, но поне облекчава.

Пюрче, много хубаво кадро, благодаря ти. Поразходихме се чрез тях.

Нинка, то едното без другото не може, пък и щом е бил там, защо да изпусне шанса.

Браво на вашите РС, Ханна, и аз искам като ида, да е като на разходка, ама де тоз късмет. При нас е само оплакване, оплакване и пак оплакване. На последната виртуална, помолиха за зратата, някой татко да откликне, ноо, ейто на, за толкова време никой, вчера на една девойка и се закачило якето, и се скъсало. А столовете почти всяка седмица се чупват.

Еее, нашата ваканция се оказва дългичка, ще има да почива, та свят да и се вие.

# 260
Без ампула кортикостероид не ходя никъде, ако  и като цяло /пу-пу/ да не сме алергични.  Баткото като ходи на планина с дружина без аптечка не тръгва, кортизонът е задължителен.
Бахти таксите, "имал бол пари, дал" Laughing
От години питам и разпитвам как се насновава основата на такъв тъкачен стан и никой не знае. Бабите, дето са го знаели и можели, вече ги няма и край.

# 261
Да се запиша и аз следвеликденски ☺

По БЕЛ  правиха накакъв проект, открит урок. Пели "бунтовнически песни" и няколко деца бяха Иван Вазов в различни етапи от живота му. Моя младеж беше "най-стария". Големи вълнения, голямо чудо. Костюм, шапка, мустаци, че и бастун купувах, ама госпожата казала "по-интелектуален да бъде" 😆🤣 Мина де! Успокоихме страстите!
По математика изкарал 6ца на неравенства, че даже и отзив имаше в Школо за отлично представяне. А аз все му казвам, "Ако ти си отличника на класа по математика ... майко мила!" Или аз имам високи изисквания, или критериите на учителката са занижени. Мисля, че е второто.
Иначе младежа май се е стреснал, че наближава времето и дори сам сяда да си прави тестове. Предпочита тези по БЕЛ, а аз го натискам за Математиката.
Аз съм направила списък с училища и сякаш се поуспокойх! В крайна сметка все някъде ще влезе и ще завърши. Няма да си късаме нервите сега!

# 262
  • Разпиляна във въображението
Здравейте! Може ли малко помощ. Имам някакъв смътен спомен при предишната ми дъщеря, че гледах някакви статистики по училища и паралелки с какъв бал се е влизало. Гледам в сайта на нашия град на РУО, но не виждам подобна информация.

Бъркам ли?

# 263
За таксите в АК знаех,че са високи,миналата година бяха 14хил лв. и понеже нямам възможност да плащам такава сума не го изпратих на изпит.Най-добрият му приятел отиде на шега и го приеха,претупа нво-тата и сега пред семейството му е на дневен ред къде да го преместят,защото не успяват с таксата,въпреки отстъпките.Иначе са много доволни от условия,преподаватели,среда и т.н.Просто трябва да си и финансово стабилен за дълъг период.Радвам се на всички имащи възможността да се образоват там и им желая успех.Ние не сме от тези късметлии и ще се потим до последно над бел и мат - дай Боже да сме удовлетворени от класиранията.

# 264
  • София
Здравейте! Може ли малко помощ. Имам някакъв смътен спомен при предишната ми дъщеря, че гледах някакви статистики по училища и паралелки с какъв бал се е влизало. Гледам в сайта на нашия град на РУО, но не виждам подобна информация.

Бъркам ли?

Miriel, не бъркаш. Дидева винаги е насреща.

# 265

Иначе младежа май се е стреснал, че наближава времето и дори сам сяда да си прави тестове. Предпочита тези по БЕЛ, а аз го натискам за Математиката.

Да ги комбинираме с моя младеж, той предпочита Математиката, а аз натискам за БЕЛ:blush:

Затрупана съм с работа и нямам време нито за НВОта, нито за форум, нито за нищо... Май месец ще съм така и докато се усетя - дошли датите за НВОто.
Изморена съм много.
Искам лято, море и да сме здрави. Другото както дойде.

# 266
  • София
Нашият проблем с училищата е, че детето иска да учи математика и нищо друго. Тоест имаме два избора само, сещате се кои са добрите училища с математика и какъв космически бал трябва да имаме. Не ми се мисли.
И моето имаше подобен проблем - само програмиране и нищо друго.
Записах го на добри курсове по химия и физика миналата година и нещата се промениха. След това вече искаше и биология и география и всичко друго му беше интересно. Че и в училището на школите се записа. Оказа се, че в неговото училище (само неговото) има малък проблем с тези науки поне в 5 и 6 клас. И като казвам "неговото" имам предвид само моето дете, не другите деца от класа му, а още по-малко другите деца от училище.

# 267
Браво на децата с хубавия успех, пък дали критерият е висок или нисък, за мен поне е все тая. Няма да останат с основното.

Ра, я виж в тубата, то там поне има какво ли не, все ще има насока някаква.

А сега и аз да попитам, само на мен ли ми се струва, или наистина срока за писане и пращане на желанията е кратък. Ако е така, значи тази година, нашите с проверката ще ги претупат, и в този случай и да има нещо което да е приемливо за отговор, то същото няма да се зачита.

# 268
  • София
Здравейте, при нас младежът иска да учи физика/химия/програмиране и английски (задължително)...Е, няма такова училище. Не иска само езикова гимназия, щяло да му е скучно. Оставила съм го на самотек, без това в училище ги побъркват от контролни.
Хич не са ми на сърце професионалните училища, но наскоро прочетох във форума, че да завършиш професионална паралелка после пречело да учиш в доста университети в чужбина, освен, ако не държиш допълнителна матура по математика....Някой знае ли нещо такова?
Вече и аз се обърках, само се притеснявам за "нероден Петко", да минават тези матури и да се успокояваме всикчи!

# 269
  • София
Момичета - математички,
Моля за помощ с тази задача и по-конкретно с втората й част, в която се търси дали изразът е корен на горното уравнение. Мъчих я и не успях да получа някакво смислено число:(. Съответно не успях да я обясня и на девойката.
Задачата е от втори модул.

Общи условия

Активация на акаунт