СЕДМИ КЛАС 2021/2022

• 51 625
  • 781
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Момичета - математички,
Моля за помощ с тази задача и по-конкретно с втората й част, в която се търси дали изразът е корен на горното уравнение. Мъчих я и не успях да получа някакво смислено число:(. Съответно не успях да я обясня и на девойката.
Задачата е от втори модул.

Виж може би е така

# 271
  • София
Мерси много, открих си грешката (3 на трета съм написала, че е 9 вместо 27 -ужас - страшен заплес съм станала. Има на кого да прилича детето😳)
В първата част на задачата получавам отг. 3.

Последна редакция: чт, 28 апр 2022, 19:04 от Skiorche

# 272
  • София
Мерси много, открих си грешката (3 на трета съм написала, че е 9 вместо 27 -ужас - страшен заплес съм станала. Има на кого да прилича детето😳)
В първата част на задачата получавам отг. 3.
Сега ако ми пратиш решението напървата част да видя аз къде греша,хаха. ...то грешките все най-тъпите ги правим...и дъщеря ми така ...

# 273
  • София
Грешката идва от втори ред. Забравила си да умножиш и “х”-а.
Трябва да е 5х/4 (Дано да обясних разбираемо)😂

# 274
  • София
Грешката идва от втори ред. Забравила си да умножиш и “х”-а.
Трябва да е 5х/4 (Дано да обясних разбираемо)😂
Ахааа...ето поредната глупост🤣...както казвам и на щерката....решава,решава и на края се ос.ра.🤣

# 275
  • Разпиляна във въображението
Здравейте! Може ли малко помощ. Имам някакъв смътен спомен при предишната ми дъщеря, че гледах някакви статистики по училища и паралелки с какъв бал се е влизало. Гледам в сайта на нашия град на РУО, но не виждам подобна информация.

Бъркам ли?

Miriel, не бъркаш. Дидева винаги е насреща.

Благодаря! Разгледах сайта на Дидева, но и там не съм се насочила правилно Simple Smile

# 276
Ха, че на мен много често ми се случва да напиша, че 3 на 3-а е 9 или нещо подобно 🤣 или 2х на следващия ред се преобразува в 3х 🙃
Наборчето по-рядко прави такива грешки и обикновено, когато решаваме заедно, той ме поправя като види какви глупости пиша.

# 277
  • София
Скрит текст:
Здравейте! Може ли малко помощ. Имам някакъв смътен спомен при предишната ми дъщеря, че гледах някакви статистики по училища и паралелки с какъв бал се е влизало. Гледам в сайта на нашия град на РУО, но не виждам подобна информация.

Бъркам ли?

Благодаря! Разгледах сайта на Дидева, но и там не съм се насочила правилно Simple Smile

Мисля си, че те разбирам, но може и само да си мисля...Thinking А и нещо не се справям с линк към конкретната таблица.
От тук избираш годината и класирането и се отварят екселски таблици. Отдолу на таблицата са областите, намираш твоята и виждаш баловете.

Първо класиране 2021 г.
Скрит текст:

# 278
  • София
Баба ви Горгонзола вчера разцъка ФБ и попадна на темата ни от миналата година. Нещо не съм я видяла тогава (или съм имала работа - не помня). Ама пратих няколко покани за приятелства - да не се чудите Joy

И аз искам да сме от касметлиите, които могат да си позволят таксите в АК - стиснете палци! Като се разхождаме с ММ из планината той току ми показва коприва, шипки, глог, трън, диви ябълки и допълва: "Ето ще има какво да ядем" Stuck Out Tongue Winking Eye

# 279
  • София
Gorg0nzola, стискам ви силно палци. Не съм се интересувала от училището и не зная как решават, но за две деца се надявам да ви направят сериозна отстъпка и да не стигате до трънките. Satisfied

# 280
Ха, получих аз снощи покана във фейса, обаче беше непознато име, никакви общи приятели и не я приех 😀 Викам си "Тая пък къде ме намери баш мене и к'во ли иска" 🤣
Горгонзола, ако си била ти, дори, дет' се вика.
Ма пишете бе хора - аз съм един си кой от мамата.

# 281
  • София
Като се разхождаме с ММ из планината той току ми показва коприва, шипки, глог, трън, диви ябълки и допълва: "Ето ще има какво да ядем" Stuck Out Tongue Winking Eye
Че аз и без да имам дете в ЧУ най-редовно си ги бера и претворявам с храна/чай Stuck Out Tongue Winking Eye
По Великден набрахме голям плик коприва, правя страОтна салата от попарена коприва, пасирана в блендера с пресен чесън, много орехи, зехтин и лимон. А чай от билки винаги има на котлона.
Сега сериозно - много стискам палци на всички в темата да получат добри отстъпки (дори и да могат да си позволят таксите, пак не е нужно да са чак максималните Sunglasses). Всяко дете да намери среда и приятели, с които да се чувства добре. Всички имаме приятели/съученици, с които поддържаме връзка от ученическите си години, дано и децата ни си създадат собствени такива. Истински, искрени, скрепени с много взаимопощ в тежката битка с есето по литература, теста по физика или проекта по гражданско образование Joy. Сега даже е много по-лесно "да не си губят дирите".

# 282
  • Разпиляна във въображението
Скрит текст:

Бъркам ли?

Мисля си, че те разбирам, но може и само да си мисля...Thinking А и нещо не се справям с линк към конкретната таблица.
От тук избираш годината и класирането и се отварят екселски таблици. Отдолу на таблицата са областите, намираш твоята и виждаш баловете.

Първо класиране 2021 г.
Скрит текст:

Не, няма проблем Simple Smile Не съм се изразила правилно. Преди да попитам тук бях разгледала сайта на Дидева, но не бях открила това, което трябва.

# 283
На сайта на РУО София е публикувн държавният план-прием в 8 клас по профили и професии....... за нашите наборчета.

https://ruo-sofia-grad.com/wp-content/uploads/2022/04/8_kl_dnevn … _utv_DPP_2022.pdf

Обаче няма информация за минималните и максималните балове от приема през предишната година (както го публикуват в справочника)

Има приема и за спортните училища, към Министерство на културата, духовните училища, за вечерна и задочна форма на обучение.

https://ruo-sofia-grad.com/priem-viii-klas-2022-2023/

Последна редакция: сб, 30 апр 2022, 10:01 от PELINDA

# 284
  • Майничка
Справката за минимален и максимален бал сигурно е някъде в архива, тя излиза през август.
За хлапетата от Пловдив, които не са на школа - "Образователни технологии" имат присъствени пробни и за "външни" деца на 7-8 и 28-29.05.

Общи условия

Активация на акаунт