СЕДМИ КЛАС 2021/2022

• 51 619
  • 781
  •   1
Отговори
# 285
Ааа, Горгонзолче, от тъй бре моме, получих аз нещо си, и аз като Стон, си викам - таз пък от де се взе. Влезнах у фейсу, но до поканите не стигнах, видях само на екран, че нещо ми скача. Ся мъ караш на дърти години да съ ровъ, кат дърта кокошка.

Аз пък да ви съ оплача, кокончето три деня му напомням, да отвори пауъра, ама чуй ли, снощи пък излузна с номера със рестарта. Заканих и се, че ако няма да се стяга, още утре или в неделя ( тоес днес или утре ), ще пиша на класната, както тя, така и другите учители, да и пишат направо двойка за годината. Да повтаря класа. Ма тъй де, щом и лесни хубави оценки не ще, нека да повтаря. Ха познайте дали се трогна, никак даже. То бива мързел, бива, но слабаците, които никак не са малко, ще почнат да я подминават. Направи проекта, рано сабахлен мама и го занесе. Него вече, реши да го претупа и пише за това което си харесала. И защо си правих труда да издирвам, хммм.
Ша съ озоря яко с туй дяте. Ни приема - ни предава, а време не остана.

Някой беше споменал по - назад за това, че учител щял да пише оценката от НВО, туй доколкото знам не може да се прави.

# 286
  • София
В този час преди 14 г. се роди дъщеря ми. Виртуално ви черпя за моята радост.

# 287
  • Пловдив
Аз да се отчета с родителска среща. Мъжът ми беше, макар и да закъснял хванал повече от учителите.
Химия- Нищо не знаят, ама то с химията е така-или я разбираш ли не. Моят предмет не е балообразуващ, така че е без значение.
Биология-не учим нищо кой знае какво, справят се децата.
Физика-подробно и ясно е казала къде се затрудняват и как работят. Какво иска от децата и как се стреми да ги накарат да мислят.
Математика/ било е пълен екшън/. Нищо не знаят, не искат и да учат, затова работя с три деца. Втори модул е четене с разбиране.
Питам аз мъжа ми да не би да бърка с българичката ,не бъркал- нея я е изпуснал. Родителите я попитали защо дава първи модул за 40 мин и децата естествено са с ниски оценки. Била се разбрала да решават и 5 мин от междучасието. Е, пак не прави 60, ама това е положението. Вчера са правили упражнение и в последните 10 минути е предала неравенства в триъгълник.
Пак казвам да са живи и здрави частните учители да ни изучат децата. Добре че има хора с призвание, та да измият очите на образованието.

# 288
  • в очите на дъщеря ми
Да е жива и здрава, рожденичката!

# 289
Жива и здрава да е тийнката на Mrs Jan.

При нас - почивка и мързел днес. Изморена и изтощена съм. Станах в 10 и в 12 легнах пак, та до сега.

По химия продължава да няма оценки. Полудявям направо. Ще се сетят юни месец да ги изпитват.
Правиха пак ПИ по МАТ в училище. Гаден бил. Не е доволен. Ще видим резултатите като излязат.
Не мога да стигна до София тези дни, да взема документите за АК. Изобщо закъсах го на всякакви фронтове с времето. Имаме много работа. Ще правя някакви сложни акробатики, да видим дали ще ми се получат.

# 290
Mrs Jan,Честита да е рожденничката, да сбъдва мечтите, и да ви радва много.
Само да те подсетя, до един месец да извадите ЛК.

Пипи, намеривреме за АК, не изпускайте шанса, щом може да си го позволите, действай. Така поне няма да се потите, докато излезнат резултатите.

Еее, присети се кокончето, направи я таз презентация най накрая, сега ще чакаме резултати, ако изобщо реши да направи нещо по въпроса. Че тя не е от даващите. След тридневна борба, малко сръдня от моя страна, на четвърти ден, вече с резултат. Сега остава да седне и да почете, тогава вече ще съм доволна. Мъка, мъкааа, не е лесно да си тийн.

Рении, ма то доста продуктивна и ползотворна РС, то и бонбони да бяха почерпили.

Последна редакция: нд, 01 май 2022, 10:07 от Тони ♒🍀

# 291
При нас следващата седмица ще правят пробно по БЕЛ, там си се  оправяме, ама Математика ни е сложна.
Ще помоля Ганис или някой,  ако може да ни реши една задача от смес и сплави😊 ....
    [/list]

# 292
    • София
    Mrs Jan, да е жива и здрава рожденичката, много късмет да има и да е удовлетворена от живота!

При нас тоталното учене тези 3 дни. Другата седмица имат тестове по физика, история и математика. Физиката щял да е на целия раздел, който ѝ е мътен и кървав и ще трябва да седнем двете и да си крещим (така, де, няма да почнем с крещенето вееднага, но неминуемо ще стигнем до него). История - там господинът винаги им дава "отговор на исторически въпрос", а не тест и ще трябва да ми разва нещо (да не я карам да пише). По математика най-накрая приключиха неравенствата и тестът ще е на тях. Та и задачи ще трябва да решаваме. Освен това има 4 (четири!) презентации! По ИТ за някакви фолклорни области, ама с всиките му салтанати - вкарани звуци, видеа, чудеса (отметната). По химия за азот (май), по физика за Млечния път (не е даден срок за нея, обаче) и по история - разказ от някой роднина,баба, дядо - лични спомени от близко и далечно минало. Наборката се е ентусиазирала за историята. Пишат нещо с баба си по телефона (!) Scream за нейната рода, преселници от Егейска Македония по време на балканските войни. Майка ми яко си измисля, според мен, защото се появяват изречения, които никога не съм чувала от устата на моя дядо, а не е като да не ми е разказвал това-онова. Но все тая. А майка ми дори предложила да замъкне в училище сабята на дядо си, с която "се бил на фронта" И пушка има, но много тежала, сабята била по-подходяща! Flushed Подходяща! Само си представих ученичка със сабя в коридора преди часа! Най-бързият начин да влезем в новините Close
    Днес учи и пише текущите домашни, да можем утре да подхващаме ученето за тестовете. И презентациите. А, и по рисуване (!) Как все го забравям това рисуване. Пак нещо има да се предава и по него. А аз съм разпечатала НВО-тата от последните 3 години, уж да ги пробутам, ама...няма да е тоя път.

# 293
    Образно си представих малката Мандаринкапрепасана със сабя дамаскиня как влиза в училище ,🤣🤣🤣
    Младежът се прибра от София. Аз утре няма да съм вкъщи, но съм го инструктирала да научи всички уроци, които е пропуснал през седмицата. Едва ли ще го направи, ако поне успее да разбере какво е пропуснал, ще е постижение.

# 294
    • Пловдив
    Във вторник имат контролно по история. Раздела е комунизъм. Няма как учителката да не усети моята намеса. Изобщо не ме интересува колко ще има. От две седмици намилам как комунизма е най-голямото зло на света. Разказала съм всичко от Скравена до Белене. Разказах как идваха вкъщи и мен ме затваряха в хола и убеждаваха баща ми да се разведе с майка ми, защото не е член на БКП, а баща й е умрял като ятак, когато е била на 2г. Биеха печат на краката на майка ми, защото е с къса пола. Така съм я подковала ,че ако учителката има дори лек комунистически уклон девойката ще има 2. За да оправдаят изнасилване на бригада от председателя на ДКМС в Плевен се опитаха да ме изключат от комсомола и нямаше да имам право да кандидатствам. А аз дори не присъствах там. Мразя ги от дъното на душата си. Баба ми която е вдовица от 25 годишна и е била тогава с деца на 2 и 1 години, казваше "Те не се бореха, за да цицат държавата". Никога няма да забравя думите й. Извинявам се за емоцията, но за мен е много лично.

# 295
    • София
    Девойката яко се е издънила на пи по бел, който прави в школата.
    Опитах да я оставя сама да учи, обаче явно няма да стане. Ще минавам граматиката с нея пак.
    Лошото е, че и по мат прави грешки. Но от невнимание, не от незнание. Дано се събере юни месец, иначе драмите и сълзите са сигурни.

# 296
    • София
    При нас следващата седмица ще правят пробно по БЕЛ, там си се  оправяме, ама Математика ни е сложна.
    Ще помоля Ганис или някой,  ако може да ни реши една задача от смес и сплави😊 ....
      [/list]

# 297
      Мандаринка, туй много неща при мандаринчето, леле -мале. Но тя ще се справи, с малко помощ и от теб.
      Поне не е като кокончето ми, дет се чуди как да си изправи къдриците и щръкналия бретон, все се питам защо го подстрига и него.

Рени, Рени, пусти комунизъм, както тогава, така и сега, никак не е било лесно, за най - малкото нещо вкарваха в Белене, сегаго няма, но пък страдаме от други неща.

От тази седмица започват мъките, очертават се около 14 - 15 уч. дена при нас, после юни още около 7 дена, и НВО - то дошло, докато се обърнем, и желанията трябва да се наредят, започва се веселбата. Време е веселяците, да почват с пиенето, хем да потренирате. Аз ще си го карам на студена вода, може и сладоледче да включа.

# 298
      • София
      Да ви кажа омръзна ми това ранно ставане. Цяла седмица щерката става в 6, синът си поспива до 8. Събота и неделя той става за курсове в 6, тя си поспива до 10. А ние с ММ, ежедневно на пангара. То добре, че зимата в студа курсовете бяха дистанционно, ама все пак взе да ми дотяга.

Mrs Jan, да ти е жива и здрава рожденичката (малко със закъснение)

Рени, ти си случила на дете, което да те слуша.

# 299
      Ганис, едно огромнооо благодаря!!!:heart:

Общи условия

Активация на акаунт