СЕДМИ КЛАС 2021/2022

• 51 592
  • 781
  •   1
Отговори
# 300
  • Пловдив
Gorg0nzola , права си. Всички ми го казват. Девойката е изключително послушна, не противоречи, няма хормонални изблици и си прави каквото си иска.
Вчера й обяснявам за арсена-как са тровили навремето династии, и как лекарите са се научили да го откриват и лесно да го доказват. Тогава обаче са започнали да го слагат в обувките -резорбира се бавно ,с години и по-трудно се доказва. Прибира се баща й и пита какво правим. Е ,учим по химия и мама обяснява за арсена. Човека от куртоазия пита какво е разбрала. А тя най-спокойно му отговаря " Жив си, защото не са минали достатъчно години". Полудях. Той има същото отвратително английско чувство за хумор Двамата се хилят, аз бясна им заявявам ,че никога няма да им направя днк тест. Малкото ме поглежда сериозно и ми заявява, че не е лошо да направя на себе си. Просто ще лудна с тях.
Да питам някой от тук да се казва Миа и да ми е пратил покана във фейса? Имам над 25 покани от украинци и затова питам.

# 301
Здравейте, има ли някой тестовете към Live Beat?

# 302
  • София
Момичета, отново моля за помощ със задача. Съвсем зациклих…😳😳😳

# 303
Ето ти задачата.
Трябва да имаш предвид, че водата, която се изпарява е с някакво тегло и със 100 процента влажност.

# 304
  • София
Ston, ще черпя! Мноого благодаря!💐

# 305
Точно тази същата задача я решавахме преди 2-3 седмици със синчето. Той не можа да я реши сам и ме привика на помощ. Трябва да подчертая, че смесите са ми принципно леко неприятни, та известно време и аз я гледах умно, драсках глупости и се чудех какво по дяволите пропускам 🤣 В един момент се светнах, че ми трябва изпарената вода. Това е, което пропускам. В природата нищо не се губи нали. Закон за запазване на масите. Силно се надявам, че и в главата на наследника влезе закона и ще го помни.

# 306
  • София
Скиорче, ако имате абонамент за уча.се, смесите и сплавите са добре обяснени с примери. Ако не бъркам, три основни типа задачи са.

Иначе, хубава задача. Сега ще я метна на мързеланата.

# 307
  • Варна
Здравейте, момичета! Не съм писала отдавна, но следя какво споделяте в темите. Съвсем скоро всеки ден, по няколко пъти на ден, ще отварям тази тема.
Нашият седмокласник продължава с уроците, чакаме резултат от пробен изпит по математика. По БЕЛ до тук е под нивото, което самият той очакваше. Не знам колко ще успее да донаучи през последния месец. По принцип е над нещата, обръща всичко на майтап, но го виждам как напоследък се вълнува повече, отколкото би искал да покаже. 10 пъти вчера попита дали няма резултати от ПИ, как да има, като пише 5 работни дни? Ще почакаме поне до утре.
И аз благодаря на учителите от уроците. Знам, че има училища и учители в тях, които дават най-доброто от себе си и учениците им се справят с лекота с материала. Ние просто не попаднахме на такива. Една година с уроци по БЕЛ и 2 по математика дотук са му необходими, за да се справя отлично в училище. По другите предмети е твърдо 4

# 308
  • София
Реши задачката на Скиорчето. Биват нещата по мат, горе-долу.
Но по бел...
Дадох едно старо нво - не знае какво е преизказно време и как се образува. Имаше и още нещо. Кога ще го научи/преговори - не е ясно. И не се трогва.
Няма лошо - като не иска, не иска. Ама да беше казала и да си бях спестила нервите и парите за курсове.

# 309
Аз поне съм спокойна, че не съм дала и стотинка за уроци.
Тази сутрин направи един първи модул по БЕЛ, без тезата. Вика, така и така нея не можем да я проверим, защо да я пиша 🤣
Следобед беше на тренировки.
Вечерта реши един първи модул по математика. Баща му го видя и го пита пак ли с математика се занимава, а той му отговаря, че няма избор, мама го карала да решава.
Според думите му вчера си е научил идеално всичко за утре. Аз съм скептична. Очакват се изпитвания и утре със страх ще отварям Школо при известие.

# 310
  • София
Ves, браво на детето. Моето седеше безпомощно пред задачата и я гледаше както индианец пишеща машина. 😬 Ама лошото, че и майка му така. 😂
По БЕЛ мъката също е голяма. Бунтарският й мозък отказва да  мисли и анализира “какво е искал да каже авторът”. От изучените произведения одобрява само По жътва, По жицата и Една българка - другото й е пълна абстракция.
 Не ми се мисли…Вече само си мечтая да преглътна по-бързо и леко тази боза, наречена НВО…
Не е абонирана за Уча се. И да беше - нямаше да го отвори. Sad
Вчера пак имахме малка радост - девойката се качи отново на колело и предпазливо покара 5 км. Накрая каза: “Ейй бях забравила, че колелото може и да се движи” (до сега въртеше само на рехабилитациите).

# 311
Здравейте! Може ли някъде да се види колко седмокласници ще се явяват на матури и да се сравни бройката им с предходни години?

# 312
  • София
Имаше някъде назад информация, че са +800 спрямо предходната.

# 313
  • в очите на дъщеря ми
Наборът 2008 и 2009 и 2010 година са най-големи, като статистика, растат от 2008 година.  За София, по специално разликата  2007/2008 г. е  885 деца.

# 314
  • София
Мамзел, това не звучи оптимистично😂

Общи условия

Активация на акаунт