СЕДМИ КЛАС 2021/2022

• 51 579
  • 781
  •   1
Отговори
# 360
Почивам днес аз, та и детето покрай мен. Тези три работни дни ми се сториха като 30. Свършшх 1001 неща. Успях да се сдобия и с документите за АК. Имам да ги чета поне 2 дни, та и почивните дни уплътних.
Разбрали сме се от утре да захващаме БЕЛ по-сериозно. И без това там е по-голяма драма. По МАТ ще разредим, че то време не остана, а ние само планове кроим и нищо не изпълняваме от тях. Предполагам и с поредния ни план така ще се случи. Писна ми. Да идват тези НВОта и да се свършва.

# 361
  • София
Имам чувството,че ще се шашна като трябва да редя желанията. Училищата - гнезда за София посочени ли са вече , за Сф? 
Не се настройвай така негативно. Трябват ти елементарни познания за работа с компютър. Няма нищо сложно, а и ние сме тук и ще помагаме, ако имаш въпроси.

# 362
  • София
PureLove, а като чета днес, че сме на предпоследно място в Европа по проява на съчувствие към Украйна и бежанците, както и като видях репортажа за кирката в колата на младата украинка, избягала от войната с детето си ,  съвсем не мога да си представя как се чувства новото ви съучениче😕 в БГ. Дано децата да го приемат нормално, защото възрастните се провалиха:(.  Отчайвам се..не бих искала да цитирам Петко Славеков точно с това, но “Не сме народ, а м..ша.”
По темата да се включа - в понеделник ни е класното по БЕЛ. Струва ми се рано, ама… Щяло да бъде по формАта на първи модул от НВО. Девойката не ми изглежда притеснена. НЕма такова перде!😶

# 363
Днес разбрах, че от 23.05 пак ще е на лагер за седмица. Там поне са само три учебни дни, но седмицата след това е Купа България и пак ще е във Варна. Значи стават две седмици отсъствия. След една седмица училище и следва НВО. Следователно каквото научи до  23.05, това ще е.
Имам решението и на 23-а задача от Веди. Там ползвах помощ от приятел. Нямаше да се сетя сама сигурно. Доста е шизофренична обаче задачата и си е трудна. Направо се чудя дали въобще си струва да мъча младежа с нея. Може би все пак ще пробвам.

# 364
Влизам да докладвам накратко  - тази седмица една петица по физика, една шестица по химия. Това от контролни. И две шестици по БЕЛ от домашни работи. Последните две оценки са малко измислени според мен, ама да не се впускам в подробности. От пробния на Йонова по БЕЛ - 90 точки. На дневен ред трябва да е проектът по история - интервю с близък, живял и двете епохи ( комунистическата и следващата), ама това изобщо не я интересува и го отлага. Да видим докога. Положението с историята е доста сериозно, преподавателят сериозен до педантичен и не мисля че това ѝ отношение към задачата ще доведе до нещо добро. Пък аз се сетих за една наша близка, която наскоро навърши 93 години ( Господ здраве да ѝ дава!), ярка, колоритна дама с остър ум и изключително чувство за хумор, живяла не в две, а в три епохи. Ще ѝ предложа именно нея за интервюто.

# 365
  • София
Да се обознача. И аз вече съм на фаза като Пипи да идва това НВО, да минава и да отпушва живота нататък, надявам се по хубавата му част да е там нататък Smiley  Уморих се да дисциплинирам, организирам и юркам, при това неефективно.
По преминат опит, най тегаво е самите изпити, голям стрес ми е докато текат и после до резултатите. Самото редене и заявлението и класиранията са много леки организацонно-технически, само да е решена подредбата, всичко е улеснено и в самата система, в темата ще си помагаме, а и Дидева, да е жива и здрава, ще бди, има и други мами, които ще се включат в агитката, та споко. Пожелавам на всички тука да редим спокойно и уверено, а дотогава трябва да се оцелява.   
Но наистина нашите кахъри са бели на фона на бежанските неволи.
Ако някой иска да съчетае полезното с благотворителното - състезание с формата на НВО за 7 клас в помощ на Украйна на 08.05, записването е до 06.05 https://sites.google.com/view/charitymath/home
Pepeblue на една школа сме, днес на РС се впечатлих от призива "Не е време за почивка" и към родителите, за яко стягане оставащия месец, ама вече много се пристегнахме, та едвам дишаме Smiley

# 366
  • София
bora, Pepeblue и ние сме в същата школа. Така сме се стегнали, че се чудя от къде да ги захвана препоръките от вчерашната родителска Simple Smile...вероятно едвам ще сместим домашното. Pepeblue като те слушам даже подозирам, че децата ни учат в един клас Simple Smile

# 367
Ето отговорите на първи модул от Веди. Понеже синчето получи същите резултати като моите, приемам, че са верни. Не се наложи да правим арбитражни решения. Сега остава да се надявам и че правилно съм ги преписала.

# 368
  • Пловдив
Погледнах теста. Определено няма да го дам сега. В училище са до неравенства. На уроците тепърва взимат успоредници.
С тази учителка не може да очакваме повече в училище. Последните два часа са правили упражнение на неравенства, а преди това имаше контролно на тях. Все си мисля, че първо се прави упражнение и после контролно, но все пак не съм преподавател. Упражненията също са леко странни. Учителката казва на коя страница да отворят и да се упражняват. Кой какво упражнява или е решил не е ясно. Задачи на дъската не се решават ,не се обсъждат. Часът свършва и тя си тръгва. Просто чудно. Като сметнем ,че каката беше в МГ от 5 до 7 и имам поне бегъл поглед над преподаване, тази жена е провал за децата.

# 369
  • София
Добре, че дадох първо теста на регалия по мат. Сега ще ползвам отговорите на ston наготово Smiling Imp

Гадинката без бой се предаде и решава задачи. Но и аз успях да убедя мъжа да вземе брат й и сестра й с него на работа и да му помагат да направи ограда за градинката до блока. Да де, повече ще пречат отколкото помагат, но поне няма да се пречкат в нас.

# 370
При нас обучението по математика може да се опише с една дума - "трагично". Помагам колко ми са знанията и възможностите.
Сега дадох теста, да видя как се справя наборката.

# 371
Ето и геометричната задача от теста на Веди. Ползвах малко помощ от приятел за допълнителното построение. Бих казала, че задачата е доста трудна. Аз използвах цветни моливи и еднакви ъгли и страни се забелязват по-лесно. Ако е само с графит, аз лично бих се омотала здраво. Не знам възможно ли е по-елегантно решение. При решена подточка а), подточка б) става елементарна. Честно казано доста си поиграх с тази задача. Сигурна съм, че синковецът не би успял да я реши. Ще я погледнем все пак заедно.
Надявам се всичко да се вижда ясно, уж се постарах да пиша по-прегледно.

# 372
  • София
Първо реших да цитирам bora, защото е изразила моето отношение от последните дни:
...И аз вече съм на фаза като Пипи да идва това НВО, да минава и да отпушва живота нататък...
После се оказа, че се оприличих и в още едно мнение:
При нас обучението по математика може да се опише с една дума - "трагично".
Та, това е положението. Ще я накарам да направи някое старо НВО по БЕЛ, за мат ще добутаме положенито донякъде. Върнали им пробния в училище по мат - 28т, като на 2 модул има 0. Ако изкара толкова и на самото НВО ще е постижение. След 2 години уроци и всекидневна работа в къщи, с мен, няма какво друго да се заключи освен "да минава, че не мога повече". Види ли триъгълник или каквато и да е геометрична фигура и пълен блокаж. Решава само уравнения/неравенства, нещо с "бакалски сметки". Това е положението, аз бих се примирила, ако не беше толкова "уче-определящо".
Рени, какво стана с вашата история, госпожата от кой модел се оказа (че имаше притеснения)? Аз мога да кажа, че моите деца са случили на учители точно по история. За другата седмица има да изгледа филма "Второто "Освобождение"" (казал им как да го намерят в youtube) и да отговорят на въпроси от сорта "защо "освобождение" е в кавички, какво всъщност се случва" и подобни. Снощи се наредихме четиримата на дивана и си го пуснахме. Изгледахме го безмълвно, то няма какво да кажеш. Наборката беше втрещена. 

Честит имен ден на всички празнуващи днес! Бъдете смели, бъдете победители!

# 373
  • София
Пюр, категорично не се плаши от реденето! Има достатъчно време, системата е лесна, ще се справиш. Разбира се може да отидеш и в училище гнездо, но там трябва да разчиташ, че някой друг ще ти свърши работата толкова добре, колкото ти би си я свършила сама. Просто те плаши неизвестността.

Аз запазих всички ПИ и отговори, въпросът е, че днес наборът ме центрира с твърдението, че съм била обещала ако влезе в АК да не ходи повече на курсове. Винаги съм твърдяла, че с възрастта взех наистина да забравям, но мога да обещая неща коитро са реални.

И накрая да ви почерпя виртуално с една ягодова торта (моята стана много по разцентрована), че имам юбилей днес. И честит имен ден на празнуващите!

# 374
  • София
Честит рожден ден!

И благодаря на Стон за решенията!

Общи условия

Активация на акаунт