Есенното слънце топли още, а АПРИЛчето не спи по цели нощи

• 8 828
  • 315
  •   1
Отговори
АПРИЛСКИ СЛАДУРИ 2006

13.03-Рая на jenny_K, 30 г
15.03-Мадлен на Mystic, 27 г., France
19.03  -Маргарита на buble, 29г., София
20.03 - Ина на pegi, 26 г., Г. Оряховица
25.03-Екатерина на snej_7, 25 г., В. Търново
26.03-Тони Чаено момиче, 26г., София
27.03-Георги Dezy, 29г., Варна
28.03- Калоян на desi, 29 г., София 
28.03-Христо на hriskata, София
29.03-Боян на mimi75
29.03- Михаил на MTania, 30г., София
30.03-Калина на DIS_M, 24 г., Русе
31.03- Невена mama meca, 29 г., София
31.03- Христо на ~Цвети~, Асеновград
01.04  -Ана-Мариа на x_diabet_mama
01.04- Матей на Вени*, 35 г., София
01.04  -Станислава на natali_sl, 26 г., София
02.04-Пресил на Филипа, 26 г., Русе 
02.04-Симеон на IKI_79, Силистра
02.04- Христо на Танина, 25г.,  Бургас
02.04-Радослав на зени, 27 г., Варна 
03.04-, Иван на adyto, 30 г., Смолян
03.04 - Ивайло на юл4е, 27 г., Пловдив
03.04- Йоана на ~клио~, 35г.
04.04-Христо и Юлиян на nadiaeuro, 27 г., София
04.04 -Пламен на Катя (Сливен), 28 г. 
04.04 -Сами на kremakula
04.04-Симона на Cherepahova, 27 г., София 
04.04-Реа на ramama, 25 г., София
06.04 - Иван на ladye,31г София
07.04 -Давид на Beauty, 24 г., Русе
07.04- Ивайло на Vaska, 23 г., Благоевград
07.04-Ивайло на nokon2, Варна
07.04–Деница на dibo, 27 г.
09.04- Огнян на silvanka, 27 г., София
10.04. -Виктор на elica s, 22 г., Плевен
10.04-Емил на bobbi, София
10.04-Теодор на mama79, 27 г.
10.04-Гергана на ani80
10.04-Ина на tusana
10.04-Емил на ra4e
11.04-Ивайло на Rossi, 30 г., София
11.04- Даниел  на bubka, USA/Пловдив
12.04- Мадлен на elima, София
12.04- Алекса на missZ
12.04-Явор на Me4o Puh, София
13.04- Александър на sminscho, Варна
13.04-Евелин на elidima01
13.04-Дениз на tsachi, 30 г., Бургас
14.04-Виктория  на g_genova 
14.04-Валентин на amoritka, Германия 
14.04-Деян на musashi
15.04-Християн на yacek bs, София
15.04-Соня на renni79, 26 г., София
16.04- Кристиaн на Misty, 24 г., София
16.04-Милена на Tatjana, 31 г., Германия
16.04-Димитрина  на galiabalq 
16.04-Иван на anna.r, София 
17.04-Станимир на Dan4eto-Kalpazan4e, 26 г., София
17.04-Тони на skarlet#
17.04-Златомир на коко
17.04-Мартин на deninas, 27г., София
18.04- Дея-Мария на Дея, 21 г., Карнобат
18.04-Валентин на renkata, 28 г., София
18.04-Йоана  на Ivka, 24 г., София 
19.04-Ема  flowered, 29 г., София
19.04-Яна  на nuni, 22 г., София
19.04-Радост на furor 
20.04-Александър на petia p p, София
20.04-Йоан на lessy, В.Търново
21.04- Анжела  на мимка   
21.04-Йоана  Pa-pa Las Vegas
22.04- Велизар danislavkova, София
22.04-Мария  Zarka, 33г., USA, NY 
22.04-Стилян на Nadeto, 21 г., София
23.04– Велина на envia на 31 г. & син на 4 г.
23.04   Диляна  на Иленка
26.04–Стилиян на iveta76
27.04–Скарлет-Елизабет на-Rina
27.04-Юлиан  на petrovavania
28,04-Мартин на PetyaP
30.04-Мартин на 6u6i
1.05-Кристиян на zori2005
02.05-Даниел на Chance 
02.05-Илиян на Rossica_G

Нашето албумче: Потребител: Aprilki Парола: 2006 и на новото  aprilkidwe Парола: 2006-2Нещо повече за нас

Предложения за теми!

Последна редакция: ср, 22 ное 2006, 22:30 от Дея

# 1
Да ни е Честита новата темиЧка!

Дея, как би могла да се появи снимката на Евелина в наЧалото на темата  newsm12

# 2
Писах , писах и накрая заключиха. Е добре, че копнах. Та:

Та въпросчето : Колко ясно казват тези думи и викат ли много? Тони когато е много радостен или ядосан ама крещи с пълно гърло. Дали е нормално и има ли смисъл да се притеснявам? Благодаря на всички!!!

Крещи си. Даже започна и да се дере. Отскро научи този вид кряскане.

Мимка, стис стис  Peace.
Килограмите - ами свалих ги (от около 25-27кг), даже бях по-слаба от преди. Но сега нещо пак съм качила 1-2.

И аз бях чела това за ушите, но мъжа ми минава да ги чисти, ако види че аз не го правя. Изобщо той е една ГОЛЯМА свекърва. Само ме проверява и прави забележки - вчера например. Защо съм слагала шапка на детето? Аз не мога 1 седмица да й спра сополите, а той  ще ми казва как да я обличам. Много ме ядосва понякога.

Благодарности на Дея за хубава тема.

# 3
  • София
брррр вярно било гадно да ти заключат под носа
 #Cussing out
scarlet   - Ани,  единственото което е повторила след мен или е казал и има смисъл е hello все оше не крещи но всички минават през този период, споко.

А за ушичките, имат ли видимо ушна кал та искате да ги чистите или просто така профилактично? Ани няма нищо там.
На мъжа ти кажи, че ще докара на детето някое възпаление на вътрешното ухо с това чистене а и шапка може да не сложите но наушници задължително!ааааа как я мисли той, я го дай насам  Joy

ДЕЯ МЕРСИ ЗА ЗИМНАТА ТЕМИЧКА    bouquet с нетърпение чакам да видя с коледната как ще ни зарадваш

# 4
Деичка, супер си Hug

Хайде отчет - боцнаха ни Cry плака милият....сложиха го на кантара, мина 10 кг, но я домързя да ни претегли на другия, така че сме 10+ ама колко + - не се знае, 75 см Peace

днес бебо поиска да пипне котарака, и така го оскуба Shocked нали е персиец, останаха косми в ръцете му Joy hahaha той на свой ред се врътна и скочи.....в количката на бебо дето никога не го е правил и се навря, където му стои главата Shocked #Cussing out не знам как ще се разбират след някой месец

Мимка, мила, с теб сме Hug Peace
ексче, дето говорихме за пюретата - на ХИП били, но са със захар, а за хемоглобина...не знам Rolling Eyes
ушичките ги почиствам 2-3 пъти в седмицата, с бебешки клечки Peace
течности - не знам колко щото сме на кърма Hug

# 5
Ами не, не крещи. Ама той е попринцип по-тих и не говори много-много. Според мен още не могат да овладяват емоциите си, но при всички положения не е повеод за притеснение. Все пак внимавайте да не е отражение на заобикалящото го - много шум , или по-големи бурни деца, ей такива работи.

Ушичките
чистим само след баня, колкото да подсушим. Но ако има малко зацапанко ги чистя, за да не кажат хората, че е мръсен Crazy Не съм знаела, че не трябва да се чистят newsm78

# 6
при нас това с крещенето отмина Hug
а за ушичките да уточня, че не ни се събира кал а сапунче, а ексчето е права за чистенето Peace

Последна редакция: пн, 20 ное 2006, 14:13 от СмиНсЧо

# 7
  • 2 етажа над тавана
Само да се разпиша в новата темичка, че пратих баба и бебе на разходка и ще ходя да домакинствам.

Скарлет, и Маги пищи - и от радост и от яд, то това дето вика мама, баба или там нещо си друго го прави абсолютно несъзнателно, т.е. хич май не й е ясно кой как да нарича, вчера крещеше по дядо си "Ба-ба-ба-ба!"

На Маги на ушичките й се събира ушна кал, та я чистя, но никога не бъркам навътре, само в началото на каналчето, там където е онуй нещо като капаче, ох не знам дали ме разбрахте!

Течности не знам точно, нали сме на кърма, ама си пийва от чайчето на Хип за колики различно - понякога 10-20мл, друг път 100-150мл.
Дея, благодарности за темичката! Ето и още едно предложение за заглавие, докато не съм забравила: На априлските душички вече им купуват шалчета и ръкавички!

# 8
  • София
Честита ни нова темичка!
Благодарско, Дея!   bouquet

А Вальо е само на звуци още (айеее, ааа гуууу, агрррр и т.н.), сричките  все още не ги умеем.

Ама и водичката ли не трябва да се подсушава от ушите?

# 9
                             ех, и на мен ми заключиха темата.
та първо да ви почерпя за 7-мият месец на ЙОАН-КАЛПАЗАН!!!

Two Hearts Two Hearts Two Hearts Two Hearts Two Hearts Two Hearts Two Hearts Two Hearts Two Hearts
        и да честитя на ВСИЧКИ дечица, празнували през последните няколко дни, на набора АЛЕКС и неговата майка- ПЕТЯ, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!!!!!!!!
ВСИЧКИ ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ, МНОГО ДА ЛУДУВАТ И ПО-МАЛКО ДА БОЛЕДУВАТ!!!!!

сега чета темите и си водя записки, за да се включа с адекватни отговори.
                      Мимка, успех на изпита довечераfingerscrossed

Последна редакция: пн, 20 ное 2006, 14:34 от LeSsI

# 10
Здравейте минавам да почерпя за осмия месец на беба   party023. Честито на Алекс, Йоан и на месечковците от изминалите дни  smile3525. Дея много хубава ни е темичката както винаги  Hug. Водичка давам на Девин тя Ина много не пие около 30-40гр. рядко повече  newsm78. Май ни мъчи зъб особено е вкисната нощем е неспокойна и не дава да бутна в устата и че да проверя. Добре дошли и на новите мами и татковци   bouquet
Нямам време да изчета всичко когато успея ще се включа по темите.
Лек ден  Heart Eyes

# 11
Как ми подхожда само новото заглавие... Confused

ЧЕСТИТО НА МЕСЕЧКОВЧЕТАТА НИ СЛАДКИ!!! Hug Heart Eyes Hug

# 12
Рени 79 за сиропа пием Флудитек такъв ни изписа педито много е сладък със вкус на банан и му харесва
за гърнето-имам но още не смятам да го слагам
за водата- преварявам
за викането - викаме си особено вчера сутринта се събудил и като се развика
ушите всяка вечер ги подсушавам с клечките нищо повече

я да ви питам ваште бебоци сърдят ли се като им вземете нещо от ръцете, нашият е много сърдит после като му взема дистанционното което му е любимо и направо се дере

# 13
я да ви питам ваште бебоци сърдят ли се като им вземете нещо от ръцете, нашият е много сърдит после като му взема дистанционното което му е любимо и направо се дере

и още как Thinking и рита и вика, и се сърди, характер от сега ooooh!

# 14
    Дея, благодаря ти за хубавата тема и когато имам повече време ще ти пратя нова снимка на Йоан, засега да си стои тази.
1.По колко пъти се храни детето ви? 5 -6 пъти на ден, но по-малко.
                  Примерното ни меню е следното:
7.00-7.30- редувам различни каши и попара (с 300 зора я яде), така всяка сутрин яде различно
10.00-10.30 – АМ
13.00-14.00 – зеленчуково, месно или готвено от мен пюре, като се стремя 3 дена в седмицата да има месно. През ден започнах да давам по ½ жълтък.
17.00-17.30 – плодово пюре с АМ, или някои от закуските на Хаме.
20.30-21.00 – АМ и е в леглото.

2.Как и по какъв начин стимулирате пълзенето? Единственото, което правя е да му побутвам краката, когато е по корем и се опитва да се движи, като гъсеница. Люси първо проходи, после изяви желание да пълзи.
3. Как и на какво играете с децата? През деня е в паяка или баба му го слага седнал, подпрян с възглавници дрънка му с играчките и му говори, пее, а вечер играят двамата с батко си, или по-скоро Люси играе, а Йоан го гледа и се хили, баща му го подхвърля.
4.Какви играчки купувате? Дрънкалки, музикални играчки, надуваеми, имаме клатещи, коли, камиони.
5.Говорите ли им постоянно ? /знам,че това е много важен фактор за правилното проговаряне/ говорим му мнооого, дори май прекаляваме, но той НЕ Е от приказливите, само крещи, единствената смислена дума, която казва е ТАТИ. Та Чаена, при нас присъствието на по-голямо дете не влияе върху говора на Йо. За сравнение – Люси започна на около 5 месеца да казва мама, тата, баба и други срички.
6.Как се изправят децата в креватчето? Не се изправя още.
7.Могат ли децата ви да стоят изправени сами,бе помощ,само като се подпират или държат за нещо? Като го държа стои прав, като се хване за решетката на леглото също се задържа за 1-2 минути и после огъва краката,иначе сам – не.8.По колко време и на каква височина в проходилката ? цяла сутрин, понякога за малко и следобяд.
9.Давате ли витамини и какви? Вигантол, а понякога и витамин С ампула.
10. Спите ли нощем? НЕ и това е най-големият ми ужас, просто нощем откачам, вече ми се случва и да крещя на стените, сигурно се буди на всеки час, ставам по 100 пъти, преди беше лесно – давам да суче и двамата заспиваме, а сега…. не’ам нерви. То и с Люси положението беше същото, така че вече повече от 2 години не знам какво е това да се наспя спокойно нощем. Е, за 2 г и половина ми се събират около 1 месец спокойни нощи. Татяна, мисля си, че отделяме достатъчно внимание на Йонито, така че май не съм съгласна с професора.[/green]
    Та, Дея моите деца са много различни като характер и като възможности, а са братя. Люси е по-спокоен, говори много, на 6-7 месеца му беше достатъчно да има около него човек (просто да го вижда) и да си играе, докато Йоан е като шило, 5 минути не може да стои на едно място, малко е нервак, нищо не може за дълго да му задържи вниманието, но почти не говори. По отношение на храненето също са различни.
Подарък за Коледа – някаква играчка от този вид, че не можем да разделим кончето на Люс.
А за баткото –
Цачи, прегръщам ви силно и дано никога повече не ви се наложи да ходите там. Честно направо ми се дорева, докато четох и същевременно се ядосах много.
Енвия, ако на батко му количката не се беше счупила, нямаше да купим нова.
Петя, и Йоан е същият – пищи, та чак се дере, когато му вземем нещо, особено пък батко му като му вземе някоя играчка. И дистанционното много го обича.

Общи условия

Активация на акаунт