ДЕКЕМВРИйската мама докладва, бебенце щом я зарадва!

• 19 634
  • 284
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте на всички!
Честито бебе Екатерина на мама Eli4ka! Да са живи и здрави и двете и много да си се радват! baby
Добре дошли на новите мами!  bouquet
Sarra, благодаря ти за милите думи и аз ще се радвам да се запознаем визуално  Laughing Аз съм на линия за утрешната лекция и искрено ще се радвам ако можеш да дойдеш.
Кажете само как ще се познаем?
...А сега са налага да ви напусна  Confused. Отивам на среща с ...... доктора Laughing
Приятен ден, момичета!

# 136

Аз съм на крак от 3.30 тази сутрин, когато телефона неистово зазвъня, докато се усетим той спря, но за сметка на това се оказа че от бойлера ни се изливат потоци гореща вода отвсякъде. .....

ClanG, според мен са били комшиите от долния етаж на телефона и са искали да сигнализират , че тавана им е прокапал.....  Joy Joy Joy
...нашите така правят..... Wink

p.s.....това на шега разбира се (просто не се сдържах като те прочетох) , иначе: много е гадно, дано се оправят нещата бързо.... Peace thumbsup
Не били комшиите както се оказа, а бил моя по голям син, който спи при баба си в съседния апартамент заради ремонта. Сънувал нещо човека и се събудил решил че е време за училище и звъннал на татко си да го кара.... ама като не му вдигнал никой видял колко е часа и си легнал. Да де ама през ноща в 3.30, че даже нали ви казах че спря телефона и никой повече не се обади, затова помислих че са комшиите. Добре че беше повредата в бойлера да си мисля че са те, иначе щях да се побъркам кой ли е бил....
Въобще - радвайте им се докато са малки че като влязат в пуберитета стават абсолютно непознати хора при това на моменти си мисля - не съвсем със всичкия си. Той вече ходи един път в 5 часа на училище, и няколко пъти тръгва къмто 4.30 добре че го излавям та го връщам. Това заради несверени часовници, а малкия му човърка ГСМ-а и му променя часа няколко пъти.
Бе, в цирка да бяхме щеше да ми е по спокойно! Да  съм звероукротителка само че млада, тъничка и красива...че то сега съм само звероукротителка, Ех, мечти!

Последна редакция: ср, 22 ное 2006, 16:26 от ClanG

# 137
Честита дъщеричка на Еличка!
Имам 1 питане към мамите с опит: тапата как пада по-точно? Трябва ли да падне в 1 ден и наведнъж? От вчера нещо като кафеникаво течение имам, ама много малко. Днес пак. Дали е тая прословута тапа, или тя пада на големи "парчета"?

# 138
Честито бебче на мама Еличка! Да е здравичко и да слушка много, а на мама бързо възстановяване!

Момичета, аз сега се връщам от преглед. Измериха ми по-високо кръвно и искаха да ме оставят в болница още днес. Накрая акушерката се смили над мен и ме вика утре в 08:00 ч. да ме приемат с багажчето и да ми следят кръвното Sad Cry Все пак направи запис на тоновете на бебчо и всичко, както и миналата седмица си беше о.к., ама както каза, взимаме те за всеки случай, та дано да е за кратко.
А пък аз как се бях нагласила да гладя изпраните бебешки дрешки утре, а то какво стана #Crazy

# 139
Здранейте мами! Съжалявам за объркването, което създах - няма мама Миличка - това съм аз - просто днес бях на гости на една жена, която съвсем скоро е забременяла и ползва това име, аз пък съвсем не погледнах и изпратих съобщението - та  Миличка и elielibg в случая са едно и също лице.
Въпрос към Lia25 от колко часа са тези лекции в Мис Каприз и ако можеш да ми кажеш къде точно е - тази на Дондуков ли - имам голямо желание да дойда - gsm ми е 0885 643 384 - Ели.
Nikki_Ivanova харесва ми твоето чувство за хумор - знаеш ли че с теб се познаваме, макар и само по физиономия, поне аз теб - учили сме заедно в Свищов и имаме общ приятели - ако запалих любопитството ти ще се радвам.....

# 140

Sarra, ...аз съм на линия за утрешната лекция и искрено ще се радвам ако можеш да дойдеш.
Кажете само как ще се познаем?

Здравейте, форумки! Аз още се назландисвам за утре - не за друго, ами пустия му транспорт, адски ми е неудобен. Тази лекция ще ми излезе най-скъпа май. Трябва да взема метро, после трамвай до Попа, оттам с тролей - до университета, а оттам ...тагадък-тагадък... пеша...в студа... до въпросната Мис Каприз пицария. И всичко това, трябва да стане в периода между 8 и 9 часа, т.е. най-сладкия ми сън сутринта, трябва да го пропусна. Не мисля, че ще мога. Много ме е яд, защото тази тема е може би най-важната от всички досега.

danielad, какво стана с твоето търсене на педиатърка? Намери ли в квартала? Моля те, препоръчай ми име!?!?   costumed050

Видричка, гледай по коремите - може пък да се познаем. Ако дойде dideto...мисля, че тя се е пейстнала в нашето албумче (на първа страница тук има линк към фотоалбумчето ни). Иначе във вторниците се изчакваме отпред към 9-9.10, ама аз едва ли ще успея толкова рано да цъфна, ако въобще дойда.

Последна редакция: ср, 22 ное 2006, 17:31 от Sarra

# 141
  • София
Привет на всички Simple Smile

И честито на новата мама  bouquet

Днес бяхме във Фемина при Врангелова, много мила беше, а в кабинета беше и Карагьозова та и двете коментираха и гледаха и беше много гот Simple Smile
Нашата девойка е с главичката надолу и сме тежки вече 3200 Laughing Успокоих се малко като ме гледаха днес, че не помня откога не съм си виждала бебока  newsm78

Да ви питам знаете ли какво значат тези съкращения когато мерят бебетата - OFD, HC, TAD, AC, FTA и FL? Само за BPD знам че е обиколката на главичката, но за другите  newsm78

# 142
Verolina, колко струва това гледане във Фемина? Защото аз когато бях в 19-та седмица, платих 80 лв . фетална морфология, 3D и доплер.

danielad, аз все пак се надявам, че ще ми дадеш име за педиатър... Praynig

# 143
Elitza при мен тапата изглеждаше като слуз, примесена с кървави жилки, не голяма по количество. Чувала съм че при някои жени може и да си е направо кървава и моят Д-р ми е казал веднага да му се обадя. Съветвам те да не гадаеш какво е а да се свържеш с лекар, че току виж си се обебила между другото  thumbsup Tedy_mishka дано всичко да е наред при вас с бебето, пък дрешките ще се намери кой да изглади, гледай да си спокойна  Wink

# 144
Verolina,   ей тук има част от съкращенията, за които питаш, но не всички.
http://babymed.com/pregnancy%2Dtools/ultrasound%2Dtools/
Sarra, за Сорбифера да ти споделя моя личен опит- води до запек, затова исках да ми го сменят и ми предписаха Малтофер. Дано при теб няма проблеми, но за всеки случай да знаеш, че има и други варианти за приемане на желязо.
Зарибихте ме и мен с тези прегледи и ей сега се записах и аз във Фемина, нямам търпение Simple Smile

# 145
  • София
Verolina, колко струва това гледане във Фемина? Защото аз когато бях в 19-та седмица, платих 80 лв . фетална морфология, 3D и доплер.
Sarra, днес ми взеха 50 лв - доста обстоен преглед, доплер, незнам още какво прави (т.е. как се нарича), но доста време гледа и слуша някакви основни артерии, изобщо доволна съм. А и на мен ми пуснаха 3D и ми дадоха няколко снимки, но това не ми го таксуваха, защото те с другата лекарка от любопитство да видят на този апарат как е 3D-то, затова го пуснаха, аз не съм искала.

tini-mini
, мерси Simple Smile Сега ще ги разгледам bowuu

# 146
elielibg мис каприз се намира при свадбения дом на Лиляна Димитрова до английската гимназия.
Аз ще гледам да съм там до 9.30ч., който иска да се чакаме отпред пред входа. Но кажете със сигурност дали ще дойдете.

# 147
А някой знае ли кои маршрутки стигат до Университета...?
Или въобще с каква маршрутка може да се стигне до пустата пицария утре Rolling Eyes

# 148
Ето ме отново. 
За съжаление лекарката ми беше болна, та само се разходих до кабинета и си преместих часа за петък сутринта. Чувам че почти всички  сте се записали за запис на тонове, а на мен до сега такова нещо не са ми правили, а пък вече от няколко дена съм в 9-ти месец. От кога се започва с тази процедура?

За утре ще гледам да съм към 9-9.10 пред входа на пицарията. С дълга тъмна коса съм и ще нося зеленикав клоширан панталон и тъмно кафяво яке.
Колкото до маршрутките за Sarra и всички други мами, които се интересуват покрай пицарията минават Nr. 17,18 и 28, доста минават и покрай Университета:
1 - Младост- Цариградско шосе - Люлин 5
2 - Дружба 2 - Цариградско шосе - Обеля
3 - Младост 4 - Цариградско шосе - Люлин 1,2
4 - Западен парк - Цариградско шосе - Младост 3....
за повече информация
http://www.sofiadnes.com/modules.php?m=guide&cat=82&sp=1
До скоро!

# 149
  • София
Здравейте, мацки,

Днес ми е много криво, но едно въпросче ще позволите, че нали си приготвям багажа.

Нали в родилното е добре да си носим помпа за кърма, както и залъгалка за бебето и примерно силиконови зърна...та значи тези неща нали трябва да са стерилизирани преди ползване - как да стане тая работа!! Защото аз сега и да ги стерилизирам и да ги сложа в багажа файда никаква...

Мъжлето като видя чантите каза, че все едно на почивка ще ходя....трябва да извадя нещо Thinking

Общи условия

Активация на акаунт