За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 28 827
  • 739
  •   1
Отговори
# 720
  • Мнения: 2 654
Имам 3 забравени опаковки маскарпоне. Какво мога да направя с тях? Да е просто, лесно, може и децата да го правят. Може сладко, може и солено Simple Smile

Благодаря.

# 721
  • Мнения: 5 780
Най-простото (макар да не е по мой вкус) е да го омешаш с малко какао и натрошени бисквити Simple Smile
Това за мен е по-добрия вариант - с кисело мляко, мед и пак бисквити, плодчета, ядки, каквото имате под ръка Simple Smile https://youtu.be/5GFGNB3GVKk

# 722
  • софия
  • Мнения: 30 348
Най-лесно е да се разбие с пудра захар и да се добавят сезонни плодове. Може и малко цедено кисело мляко. Ако има бишкоти, може да се сложат на пластове и да стане импровизирано тирамису.

# 723
  • Мнения: 1 983
Аз много харесвам маскарпоне в паста или като застройка на супа. Може и някаква разядка с печени тиквички, копър и чесън.

# 724
  • Русе
  • Мнения: 6 147
Скрит текст:
Имам 3 забравени опаковки маскарпоне. Какво мога да направя с тях? Да е просто, лесно, може и децата да го правят. Може сладко, може и солено Simple Smile

Благодаря.

https://ipeychev9.blogspot.com/2016/07/blog-post_17.html

# 725
  • Мнения: 9 453
На котлона докато изври водата която ти е излишна, няма как иначе. Ако искам да изпаря по-бързо, бих сложила в по-широк съд дори и да не е голямо количеството, за да е на по-голяма площ и да става по-бързо. По-скоро тенджера а не нещо плитко че иначе много цветно става като вземе да бълбука Grinning
Така си правя доматен сос, когато ми свърши летния https://pep-4o.blogspot.com/2013/09/blog-post_5.html?m=0 да изври водата, подправки и готово

# 726
  • София
  • Мнения: 12 219
Как да съхраня лозови листа за зимата - в буркани, в камерата? Досега съм купувала, когато се налага, но не ми харесват.
Зимата много ползвам листа за сарми и винаги приготвям, моите са от вилата и са много свежи, но това не е важно. Измивам листо по листо, отцеждам, навивам на пура около 10  - 15 броя листа и ги слагам в найлонови пликчета, до колкото мога изкарвам въздуха и прибирам във фризера. Така приготвям около 600 - 800 бройки листа, може и повече. Не е необходимо предварително да се бланшират в гореща вода, защото след като се размразят листата все едно са били бланширани, а ако са бланширани предварително изобщо няма да може да ги ползваш, накъсват се жестоко. Тази грешка с бланширането една година я направих и си съсипах листата, но всеки както си иска.

# 727
  • Мнения: 563
Добро утро, донесоха ми корени от магданоз. За първи път виждам как изглеждат. Как да го почистя и мога ли да ги замразя? Чувала съм, че се слагат в супа и после се вадят. Благодаря.

# 728
  • In transit
  • Мнения: 14 199
Добро утро, донесоха ми корени от магданоз. За първи път виждам как изглеждат. Как да го почистя и мога ли да ги замразя? Чувала съм, че се слагат в супа и после се вадят. Благодаря.
Да, измий ги с четка, както се мият морковите. Да им падне калта, след това ги нарязваш в супа. Придават чудесен аромат. Не съм замразявала и не мога да кажа как са после. Предполагам, че няма да има проблем. Но в торбичка в отделението за зеленчуци могат да изкарат доста, ако са добре подсушени преди това.

# 729
  • Велико Търново
  • Мнения: 8 247
Как да приготвя ципура на скара?
С нещо мажа ли я преди да я метна върху скарата или директно мятам и чакам да сеопече?

# 730
  • Мнения: 3 872
Ципурата само я посоляваш отвън и отвътре.
Скарата трябва да се намаже с мазнина, защото рибата ще залепне. Най-добре със сланина или някаква друга животинска мазнина (вкусът не се усеща). Ако няма - с зехтин или олио.

След изпичането може да се полее с този гръцки лимонов сос https://www.mycookingbookblog.com/ladolemono-ili-sos-ot-limonov- … 6d#comment-191440
Много е подходящ сосът, защото съдържа и зехтин, а ципурата е суха риба.

# 731
  • Велико Търново
  • Мнения: 8 247
Благодаря, ГГ_БГ Simple Smile

# 732
  • Мнения: 5 624
Съществува ли десерт или крем с козе сирене?

# 733
  • Мнения: 5 780
Какво е сиренето? Твърдо или такова, което се маже?
С мекичко, почти като крема сирене, ама не съвсем, правих френски макарони - отстрани на макарончето сирене и посредата малко смокиново сладко.
Можеш и да го запечеш на кубчета със сладко на фурна.
Потърсих из Гугъл дали може да се направи чийзкейк и ми излязоха не една и две рецепти Simple Smile https://www.delish.com/cooking/g1375/goat-cheese-dessert-recipes/

# 734
  • Мнения: 5 624
Какво е сиренето? Твърдо или такова, което се маже?
С мекичко, почти като крема сирене, ама не съвсем, правих френски макарони - отстрани на макарончето сирене и посредата малко смокиново сладко.
Можеш и да го запечеш на кубчета със сладко на фурна.
Потърсих из Гугъл дали може да се направи чийзкейк и ми излязоха не една и две рецепти Simple Smile https://www.delish.com/cooking/g1375/goat-cheese-dessert-recipes/
                                              Много благодаря!🌺     Сиренето е твърдо. Ще го обезсоля, за да е подходящо.

Общи условия

Активация на акаунт