За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 29 651
  • 739
  •   1
Отговори
# 480
  • Sofia
Ми то и течен да е, пак в чаша си е най-добре (всеки крем), виж в еклер ило друго подобно няма да стои. Simple Smile

# 481
Докато ядях сладки неща, най-много ми харесваше в чаша крем Парадайз. Дори му прибавях накрая по малко заквасена сметана, много облагородява вкуса.

# 482
  • Бургас
Лелеее, Морена, ти си за Хелс Китчън! Има на какво да научиш шеф Ангелов! 😄

# 483
Ми де да знам. Досега само нишестета и желета съм правила в чаши. Викам си, че може да стане много течно в чашата. Ми ще добавя повечко брашно, мхм..

не го прави това с повечето брашно. има си пропорции, спазвай си ги. и аз го обичам класическия крем за еклери.

# 484
Скоро питах за мусака с гъби-направих я като стандартна, но вместо картофи-печурки
Скрит текст:

# 485
Денил, много добре изглежда мусаката. С какви подправки я овкуси? Предполагам чубрицата е заменена с друго.И спойката с какво я постигна? Като липсва скорбялата на картофите няма ли да се разпадат парчетата?

# 486
  • Sofia
И чубрицата си е добре на гъбите, но мащерката... Simple Smile

# 487
  • In transit
И чубрицата си е добре на гъбите, но мащерката... Simple Smile
Мащерката си е класика за гъбите. Simple Smile

# 488
Krotinia, благодаря за милите думи! Не бих казала, че има спойка-нищо друго не съм слагала извън това, което се вижда. Подправките са : мащерка,  лют червен пипер( много го ползвам), кимион и от сместа за "бифтеки" от Лидл.

# 489
Денил, благодаря за отговора и идеята.Ще приготвя и предполагам че ще се хареса у дома

# 490
  • София
Предложете ми, моля рецепта за кекс с кондензирано мляко
В нета намерих това но ми се струва че ще е мноооог сладко

# 491
  • Sofia
Не слагай захарта.

# 492
  • в сърцата на децата <3
Кондензирано мляко има и неподсладено. Може би в рецептата е такова

# 493
  • София
Моето е такова

# 494
  • In transit
Станислава, ето ти изпитана рецепта за кекс с кондензирано мляко: https://www.mycookingcreations.com/2022/04/plumcake-al-latte-condensato.html
и шоколадов с кондензирано мляко: https://www.mycookingcreations.com/2022/04/torta-al-latte-conden … e-cioccolato.html

Общи условия

Активация на акаунт