Деца от предишна връзка

• 45 903
  • 1 319
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Звучи ми като любов, въпреки голямата разлика. В крайна сметка роди дете от него щом го обичаш. Ако и с теб не е дорасъл да те задържи, поне ще знаеш, че детето е направено с любов. Не му мисли, времето лети за всички. Няма гаранции кой с кого ше остане или раздели.

# 391
Любовта особено споделената е чуство , което всеки може да изпита и за което няма възраст.
Аз лично също съм предубедена за връзки с голяма разлика защото смятам , че там има поколенчески различия в манталитет, възпитание и т.н. но все пак не са невъзможни ако връзката е основана предимно на интелектуално ниво.
В случая това , което мен ме притеснява, че мъжът прехвърля цялата отговорност за решението за деца на анонимната т.е.  хайде от мен да мине,  ако го искаш и аз съм съгласен.
Другото , което ме притеснява е че две жени след раждане на децата е изоставил и причината е абсурдна( били се променили🤔) , но за наивната авторка явно няма проблем. Извинявай , но жена която да не се е променила след раждане на деца не познавам- светът вече е различен😊
Анонимна моят съвет е да изчакаш поне година с отворени очи и уши, щом сега се замисляш явно нещо подсъзнателно те човърка - дай си време.

# 392
Четейки във форума, често се чудя, дали някой помни, че понякога хората се влюбват и не мислят коя възможност е най-добрата.
Много добре казано. Това и в други теми в СО би било на място...

# 393
Ако е влюбена и загубена, няма да се допита тук Simple Smile

# 394
Мъжо, тичай бързо, че твоето и моето бият нашето...

# 395
  • София
Четейки във форума, често се чудя, дали някой помни, че понякога хората се влюбват и не мислят коя възможност е най-добрата.
Влюбена е, иска деца точно от този мъж. Около нея може да има и 10 ергена на 30, които са по-подходящи, но какво и помага това, ако не ги ще?

Влюбена, хубаво, но явно си задава въпроси и интуитивно някакви неща й се струват не съвсем наред, за да е както му е редът, така да се каже. Щом нещо я човърка, явно нещо не е съвсем както вътрешно знае, че трябва да бъде, за да й е спокойно и хубаво. Да, от любов човек може да си затвори очите за много неща, но това не е завинаги. Да, в повечето случаи хората съвсем закономерно не мислят, когато правят деца, защото природата така е измислила нещата, на инстинктивно ниво, да има поколение, пък все някак това поколение ще оцелее. Следващата стъпка е да мисли коя сделка приема и какви компромиси е готова жената да направи и за какво да си затвори очите.

Авторката на питането е млада, влюбена, но все пак не чак толкова наивна, за да не се усеща, че може да бъде и другояче. Той се дърпа, такива приказки за замразяване, пък него като го нямало да бременее, пък дали щях да го отгледа във всякакви вариации ще ги говори. Като в онази приказка е - който иска прави, а който не иска си намира оправдания. Мъжът й деца има, вече големи и очевидно не му се занимава повече, но й го поднася по подсладен начин. Дистанциран е по този въпрос, но не смее да го каже съвсем направо, че не иска повече деца, мотае я. Авторката изброи пет неща, които са добре, но има едно "но", което разваля картинката и тя го усеща. Докога така?

# 396
Абе това много хубаво, но на тоя лошото ще му е, че имал деца от предишни връзки, на следващия ще е нещо друго, и след 10 години авторката ще пише тук: "Няма свестни мъже, от кого да забременея?"
Който иска, го прави, както писа някой, другият си намира оправдания, че любимият измрънкал нещо, че той можело да си отиде млад и т. н. Доколкото разбрах, мъжът е казал - да действаме поне сега, ако ще действаме (до две - три години), да не ме караш след още 5 - 10 да правим бебе тогава (разумно). Т. е. ако искаш, сега му е времето.

# 397
Та да взема и да забременява от когото там се е случило без оглед на това дали е подходящ, дали има дългосрочни перспективи за връзка и отглеждане на новото дете? Да не говорим за караниците за наследство евентуално. Или за това как след десет години ще водят сексуалния живот, който би искала една жена в разцвета си, но ще имам мъж на прага на старостта.
Винаги съм била твърдо против сляпото хвърляне в брак и в правенето на деца само заради едната любов. Любовта е хубаво нещо и нека се изживее, но сама по себе си не стига за семейство.

Иначе от тази тема за авторката едва ли има полза. Хората искат съвети или за да не ги последват, или за да има после на кого да хвърлят вината Simple Smile

# 398
Има ли жени, които мислят за наследството на Нероден Петко Simple Smile Това е най-малкия проблем Simple Smile

# 399
На мен много ми говори това, че родителите й го харесват. За нея, за него. Знам от собствен опит как протестират при голяма възрастова разлика във връзката. А тук са ок. Значи имат предвид нещо.

# 400
  • София
Мъжът деца не иска повече, затова е оставил избора на нея. Той евентуално прави компромис или е безразличен. А тя да си направи сметката в какъв риск се вкарва. Рискът е той да постъпи като с другите две жени и деца - да си тръгне. Може и да остане, но да не проявява особена грижа и внимание към дете, което се е появило без особен него ентусиазъм. Едва ли един родител е много ентусиазиран, че дъщеря му има връзка с два пъти разведен мъж с две деца от две различни жени, децата му през половината време живеят с баща си и дъщеря им, а на практика те са й чужди, той е хъката-мъката щом толкова искаш раждай. Нека си го кажем - едва ли са във възторг от такива объркани отношения още от самото начало. Може да се държат добре, но вероятно като родители предпочитат дъщеря им да има съвсем обикновена, традиционна връзка с млад мъж на нейната или по-голяма възраст, необременен с предишни жени и деца и за двамата едно дете да е първо дете и да вървят нещата поне без утежняващо минало.

И всички алармиращи знаци пет пари не струват пред "той не е такъв, няма с мен да постъпи по същия начин, аз съм по-добра от бившите му жени и нашето дете ще е по-по-най".

Последна редакция: пт, 10 юни 2022, 07:19 от Andariel

# 401
Сигурно е заможен, а за родителите това е важно. Иначе не виждам  какво да му одобрят.

И това, че е грижовен баща ми идва в повече, та той се разделя с майките и това не е чак най-голямата грижа на света за децата.

# 402
Аз съм грижовна майка, а напуснах БНД. Какво общо има едното с другото?

Анди, те може да предпочитат, но по някаква причина да смятат, че дъщеря им не може да си намери (лесно) такъв мъж, какъвто те предпочитат. Просто предположение де.

# 403
Има една голяма истина, че бащата, ако обича майката, обича и детето.
Ако този мъж обича момичето, няма да я остави без дете, даже по принцип на мъже на тази възраст това им е коронния номер. Как иначе мъж на 50 ще задържи младо гадже? Дори и да има пари, да не би да е единствен?

# 404
Самият факт, че този мъж не хвърля някаква издръжка, когато му скимне, а се грижи за детето две седмици в месеца, говори достатъчно.
На 48 е по-нормално да е предпазлив по темата с децата, отколкото да се хвърля без никаква мисъл. И аз ги слушах тези чудесии как може да умре, как не е на 30, но и се сгодихме, и опити за бебе правим, а нашата разлика е дори по-голяма.

Общи условия

Активация на акаунт