Деца от предишна връзка

• 45 194
  • 1 319
  •   1
Отговори
# 675
  • Great Britain
Конфигурацията е следната: мама,тати и аз.Така са го измислили като са сътворили света.Няма в картинката втори ,трети и десети родители.

# 676
Хм, и кой мислител е сътворил света? Между другото, в животинския свят примерите за животни, отглеждащи чужди малки не са един и два, та не знам как с тях ще се оправи "мислителят-творец".

# 677
  • София
Конфигурацията е следната: мама,тати и аз.Така са го измислили като са сътворили света.Няма в картинката втори ,трети и десети родители.
Разбира се. И аз бях твърдо убедена в тоз модел допреди 2 г. После се счупи пред очите ми. И видях, че има десетки други модели на тоя свят и някои от тях работят и то добре.

# 678
  • Great Britain
Хм, и кой мислител е сътворил света? Между другото, в животинския свят примерите за животни, отглеждащи чужди малки не са един и два, та не знам как с тях ще се оправи "мислителят-творец".
Образно казано.Темата не е за мислителя сътворил света.Говорим си за хора,не за животни.Имам пример в детството си как чужди хора отглеждат приятелката ми. Още ме държи в недоумение.

# 679
Мен ми се струва, че тези, които смятат, че когато има деца от предишни връзки, всичко е обречено на провал, по-скоро не им се иска тяхните половинки бивши, настоящи или престоящо да са бивши, да имат такива взаимоотношения някога. Примерно моя бившия ми каза, как докато не станели децата на 18 не можело да имам никой. Нямало някой мухльо да му гледа децата, нито щял да гледа мухльовци (щото видиш ли ние само на неговата издръжка разчитаме). Пък аз направо си мечтая да дойде деня, да си намери някоя било то с деца или без, че да ме остави на мира.

Последна редакция: чт, 16 юни 2022, 09:56 от Teddy_m

# 680
  • София
Не ми говори. Според моя бившия аз живея като Рапунцел в кулата. Седя, бродирам, плета, пера, пея на птичките, гледам децата и това е. 🤣

# 681
Интересно, ако мъжът в правилната конфигурация почине млад, какво е правилно да направи жената?

# 682
  • Great Britain
Интересно, ако мъжът в правилната конфигурация почине млад, какво е правилно да направи жената?
Това вероятно е единственото изключение.Какво да прави? Умно и разумно би трябвало да действа.

# 683
Имам пример в детството си как чужди хора отглеждат приятелката ми. Още ме държи в недоумение.
Разбирам, но нито един пример не е основание за обобщения. Животът ни поднася странни конфигурации и реакцията спрямо всяка от тях е по-скоро индивидуална. От опит, забелязала съм, че изключенията всъщност са много и разнообразни. Едни успешни, други - не.

# 684
  • Столичанин ама не в повече :D
Стереотипно малки деца се тръшкат по пода в магазина. Лично аз отказвам да го приема за нормално и да се съобразявам със случката. Толкоз за стереотипите.
Пуберите съжителстват със съквартирант, колко пък да е трудно с гаджето на майка ти/баща ти.
Хиляда пъти по-трудно, защото съквартирантите обикновено не спят с родителите ти, а това си остава чужд човек и това влияе много негативно на детето, всъщност познавах едно такова семейство, дето дъщерята беше дете именно от първи брак на жената, със следващия мъж си имаха и свое дете, еми това момиче, беше объркано и във връзките си и в отношенията си с мъжете (е като бяхме на по двайсе и нещо не го осъзнавах, но сега връщайки се назад категорично го твърдя), и не баща и да се е държал лошо или нещо от сорта, но просто не беше нейния баща (а и доколкото знам биологичния и не се е интересувал от нея). За мене проблема е, че сегашните жени гледат основно материалността (в друга тема една обясняваше как нямало да забременее от мъж ако не бил финансово стабилен и без собствено жилище ремонтирано и направено и голямата част от днешните жени са такива), а не дали мъжа става за съпруг и баща, защото тея глупости, че раздялата настъпила, щот виидиш ли тоя мъж изведнъж от ангелче се превърнал в дяволче са приказки за наивници. Тегавото е, че винаги го отнасят децата.
Това е съвсем различно, защото тогава детето знае, че е било обичано, но родителя му е отнет от някаква сила над която никой няма власт, докато в другия случай ако мама и тате се разделят, колкото и да му се говори че то няма никаква вина, несъзнателно това винаги ще го гложди отвътре, особено и като в детската градина и в училище вижда другите деца, които си живеят с техните мама и тате.

# 685
Хм, възможно ли е теоретиците без практически опит по някои специфични казуси да не плямпат простотии на тази тема? Написаното за децата с починал родител е уникална тъпотия. Без извинение.

# 686
Тоест ти имаш практически опит като дете на починал млад родител така ли? Ако нямаш тогава бих отговорил със същото "теоретиците без практически опит по някои специфични казуси да не плямпат простотии на тази тема."

# 687
Тоест ти имаш практически опит като дете на починал млад родител така ли? Ако нямаш тогава бих отговорил със същото "теоретиците без практически опит по някои специфични казуси да не плямпат простотии на тази тема."
Имам опит със собствените си деца и починалия им баща. Поради което моля, теоретиците без практически опит по някои специфични казуси да не плямпат простотии на тази тема и твърдя, че написаното от теб относно децата с починал родител е уникална тъпотия.

# 688
Точно като са сътворили света въобще не е било така. Има достатъчно книги по въпроса от сериозни исторически източници.
Децата са се гледали в комуни, където всеки е бил баща, а майката е била най-важна. По това приличаме на маймуните от рода бонобо. При други видове е различно. Ние сме силно сексуални, промискуитетни хомо сапиенс.
Бракът и наследявянето, както и изхранването по време на времената, когато е нужна по-голяма мъжка сила променят нещата в нуклеарно семейство.

# 689
...

Последна редакция: чт, 16 юни 2022, 10:58 от jerami

Общи условия

Активация на акаунт