Деца от предишна връзка

• 45 139
  • 1 319
  •   1
Отговори
# 765
Но също така, колкото повече участници, толкова повече възможности.

# 766
  • Paris, France
Но също така, колкото повече участници, толкова повече възможности.

основно за конфликти. Поне това съм видяла аз.

# 767
Слава Богу, видяното от един човек не е основание за обобщения. Защото аз съм видяла точно обратното на теб, но не мисля, че е добра идея да го изведа като общовалидно правило.

# 768
  • Пловдив
Не съм казала нищо за моите деца. При нашите деца ние нещата сме ги регулирали още от раждането им - да направим така, че като има за единия да има и за другия според момента и потребностите. Да е честно. Имам предпочитания и към двете си деца.

Еха, минаваме на поезия - който има очи да види късмета!
Е, тогава защо ти можеш да си регулираш нещата да е честно, а хората според теб да не могат да си ги оправят когато има втори бракове и природени деца? Каква е разликата? Защо родителите с природени деца да не могат да са честни и справедливи спрямо всичките деца АПРИОРИ според теб?
Както знаеш - на мен гроздето не ми е кисело, аз имам един мъж, три деца от все същия и други няма намесени в картинката. И за майка ми и баща ми сме само аз и брат ми.

# 769
  • София
Интересите на всеки са различни като имам предвид основно родителите. От двама родители с две техни деца стават поне трима родители, най-често четирима с три типа деца - свои, доведени/заварени, общи. И всички тези родители има свои интереси. Дори при най-добро желание да ги регулират, твърде много стават. Все едно да имаш една компания, в която имаш основни акционери, но има и периферни и уж всички гласуват по съвест и в интерес на компанията, обаче вместо да се изпокарат двама, накрая се карат четирима, защото всеки иска своя дял и той да е по-голям.

# 770
Не е като да няма примери за четирима родители, справящи се значително по-добре и в интерес на децата отколкото двама.

# 771
То да се живее по принцип не е лесно занимание никога. Не съм виждала човек да няма никакви проблеми, ако не е едно, друго ще е. Съдбата ги раздава балансирано.
Всеки иска да му е лесно, но просто не е постижимо да изключиш всички проблеми от живота си. Аз лично харесвам да си живея живота без да треперя какво можело да се обърка.

# 772
Не е като да няма примери за четирима родители, справящи се значително по-добре и в интерес на децата отколкото двама.
Аз такова чудо не съм срещала.  Съдейки от моя опит с баща ми,  този на братовчедка ми(дъщеря на вуйчо ми от първия брак), най-добрата ми приятелка- с баща й и първия и мъж, друга близка, която на скоро си сподели, че таткото не е виждал дъщерите си от почти година, не помага финансово, но гледа синковеца на новата половинка, даже и платил силикона, и не му останали пари за брекети на едната му дъщеря…, и много други примери през годините изобщо не съм фен на тази конфигурация, и ползи никакви, никъде не съм видяла.
Може би само един случай, но мъжът обясни на новата си половинка, че жени много, децата са му най-важни.
И честно казано, ако зависи от мен,  не бих допуснала появата на трети и четвърти човек в живота на децата ми. Самата идея ме потриса.

# 773
А аз съм срещала. Шарено нещо е животът. Какви ли не ситуации предлага.

# 774
Не можете да влияете на бившия партньор да не си намери друг, тоест да не се появи "трети родител". За "четвърти" от Вас зависи, да. Grinning
Макар че не се и съмнявам, че някои правят такива опити.

# 775
  • София
Бившият партньор/ка може и на седмица да си сменя любовта и да представя нещата като "още един родител". Въпросът е дали изобщо мисли какви могат да са ефектите върху детето му. Важи за жените и мъжете. Рано или късно се вижда какви са ефектите, но заекът минал баира.

# 776
И така да е, Анди, как би могла да промениш това?

# 777
Бившият партньор/ка може и на седмица да си сменя любовта и да представя нещата като "още един родител". Въпросът е дали изобщо мисли какви могат да са ефектите върху детето му. Важи за жените и мъжете. Рано или късно се вижда какви са ефектите, но заекът минал баира.
Болднатото с пълна сила важи и за хиляди, дори милиони родителски двойки. So, what?

# 778
  • София
Какво да променям и защо да го променям - хората живеят така, както са преценили към момента. Те си носят ползите и вредите. В моя си живот гледам моите неща да подредя и да живея с чиста съвест.

# 779
И ние това ти обясняваме - хората правят избори, преценяват ползите и вредите и си носят последиците, като не опитват да наложат своя избор като универсален, задължителен и единствен модел.

Общи условия

Активация на акаунт