Деца от предишна връзка

• 45 150
  • 1 319
  •   1
Отговори
# 885
  • София
Толкова -15-16 г, не повече.

# 886
  • София
Това е интересно, Cuckoo. Защо?
Беше в кръга на майтапа, но идеята ми е хората да не дават излишни пари за адвокати, така и така доста бракове се разпадат в този срок. https://bg-mam.ma/p/1398914/44612524

# 887
  • Paris, France
Нямало да допуснат да живееш с пастрок ли, Невена? Какви са тия всевластни хора? Родителите на БНД, бог да ги прости, ако бяха живи, не виждам как щяха да ми се намесят с кого да живея след раздялата със сина им, и въображението ми не стига как щяха да вземат детето. Grinning Като юрист го казвам се пак... Relaxed

Като юрист знаеш, че бащата може да оттегли разрешението за пътуване в чужбина, за живеене в чужбина. Родителите на майката може да откажат да ходят да гледат детето докато тя работи нощна работа, да откажат да го вземат за ваканциите итн. Все пак, юридически, не са длъжни 🌞.

Може да възпитават детето, докато е 2 месеца при тях през ваканциите, че не е ОК да се остава с чужд човек (без родствена връзка) от противоположен пол в жилището Може и да напомнят, че сега му е добре с мама, а ако мама се ожени и роди друго бебе, то ще отиде при тях да живее, защото мама и сега не успява да го гледа праз ваканциите, а какво остава ако има и мъж и друго дете. Може пред детето да се възмущават от жена, оженила се повторно, която настанила новото бебе в стаята на детето и така му попречила да учи. Може да чертаят схеми кой наследник, колко получава при смърт - един апартамент и 10 000 ако детето е само, половин апартамент и 5 000 ако жената има съпруг, стая или кенеф и 3 333 ако има съпруг и друго дете. Нещо такова. Може да му казват, че са му купили 5 панталончета и 7 рокли, но ако имаха и друг внук, щеше да получи 2.5 панталончета и 3.5 рокли, а ако внуците бяха 4 или 5 нищо, защото бюджета за храна щеше да се качи с 27.8%. Представи си това да е всеки ден по веднъж или през ден, при всяка баба, като част от уроци по математика 😇, за цели 2 месеца годишно.

Може да са заявили на майката, че вратата им е затворена за нея ако се ожени и оцвъка друго дете. Тъй де, гледали са я, изучили са я, за жилище помагали или и купили, детето и гледали, какво повече иска? А и вече се е женила. За какво и е дете? Дете вече има. Те сегашните деца много трудно се гледат.

Та, така.

# 888
Всичко може Simple Smile Майката също може много неща и не е буква безгласна. Битките са до време, в някакъв момент всички кротват и нещата се подреждат. А има и майки като мен без помощ от родители, които няма кой с какво да ги манипулира. Ситуации - много Simple Smile Колкото си по-самостоятелен, по-лесно си подреждаш живота всъщност.

# 889
  • София
Слава Богу, нашите ме подкрепят морално. Но само толкова. Майка ми едва се навива да гледа малкия за 1 уикенд 1 път в месеца. И то той е голям, не изисква гледане.
Роднини от страна на бащата вече няма.
Демек - и аз съм си самостоятелна. Подредила съм си.

# 890
Нашите също морално ме подкрепят, но деца са гледали само веднъж за 22 години. Наистина ми помогнаха много тогава, гледаха едното дете за 4 дена някъде, беше извънредна ситуация. Никога друг път.

Rock, твоите деца са големи - какво гледане вече? Като са малки е зор.

# 891
Аз се обърках вече за кои родители говорим - на майката или на бащата? Помощта от всякакви родители е добре дошла, но не е задължителна. Има и платена помощ. Такива намеси в личния живот обосновават незабавно отказване от всички форми на помощ от родителите, та до принуждаването им да си търсят контакт с внуците чрез съда.

А вместо бащата също може да разреши съда, ако някой се е залетял да ходи да живее в чужбина.

# 892
  • София
Е да седи с него вечерта - не друго. Между другото, търсила съм жена за целта, но тъй като ангажиментът е много рядък, не се навиват.

# 893
  • София
Така звучи тук "няма как да ме накарат", че хич не е истина. Могат всичко да те накарат. И най вече да разбият психиката на всички - и твоята, и най вече на децата. Безкрайни дела, искане на доклади, подаване на сигнали, размотаване на децата по институции. И като бонус някои деца много бързо схващат, че са ябълката на раздора и започват да манипулират всички, за да оцелеят и да получат някакви морални и материални облаги. Дори малките захитряват, защото изведнъж всякакви хора им обръщат внимание, подкупват ги. Целта не е печеленето на детето, а съсипването на майката. Дори не си дават сметка, че съсипват и детето, то е колатерална загуба.  А една жена, която е заплетена в такива проблеми е кофти партия за мъж, който не иска да се прави на Рамбо, а да си гледа спокойствието. Накрая имаме една съсипана майка и два пъти съсипано дете. Кой мъж ще иска такъв живот? Е, да, сега ще каже някой, че винаги има доблестни мъже, закрилници, които се борят за любимата и нейните деца. В един момент и на такива им идва до гуша, особено като намесят и тях, защото живеят заедно - и тях ще започнат да ги разтакават по сигнали.

# 894
  • София
А вместо бащата също може да разреши съда, ако някой се е залетял да ходи да живее в чужбина.
Пред моя позната споменах нещо за Турция и тя сподели, че мъжът й не само че не иска да отиде там, но директно я предупредил, че няма да подпише документ, ако тя реши да отиде с детето. Нито ще се развеждат, нито от страх, че ще остане там. Странна птица, но доста по-млад и тя си го слуша.

Последна редакция: пт, 12 авг 2022, 17:14 от Cuckoo

# 895
Така звучи тук "няма как да ме накарат", че хич не е истина. Могат всичко да те накарат. И най вече да разбият психиката на всички - и твоята, и най вече на децата. Безкрайни дела, искане на доклади, подаване на сигнали, размотаване на децата по институции. И като бонус някои деца много бързо схващат, че са ябълката на раздора и започват да манипулират всички, за да оцелеят и да получат някакви морални и материални облаги. Дори малките захитряват, защото изведнъж всякакви хора им обръщат внимание, подкупват ги. Целта не е печеленето на детето, а съсипването на майката. Дори не си дават сметка, че съсипват и детето, то е колатерална загуба.  А една жена, която е заплетена в такива проблеми е кофти партия за мъж, който не иска да се прави на Рамбо, а да си гледа спокойствието. Накрая имаме една съсипана майка и два пъти съсипано дете. Кой мъж ще иска такъв живот? Е, да, сега ще каже някой, че винаги има доблестни мъже, закрилници, които се борят за любимата и нейните деца. В един момент и на такива им идва до гуша, особено като намесят и тях, защото живеят заедно - и тях ще започнат да ги разтакават по сигнали.
Ти описваш някаква апокалиптична ситуация, която може да се случи, но често в реалния живот тя не се случва. Написаното от теб е нещо като откъс от учебник, който да представи в съкратен вид най-черния сценарий. Извън учебника, в реалния живот, има много повече възможности. Та, отново да припомним за разликата между теорията и практиката.
А каква теза обслужва изолирането на един единствен краен сценарий, който да подмени всички останали възможности, ти си знаеш. Ние можем само да се досещаме.

# 896
  • София
Между другото, чух за случай в който бащата на БНД и бабата /майка на жената/ на детето са се захванали с БНД и го правят на луд. През месец - два е по дела и сигнали.

# 897
Пред моя позната споменах нещо за Турция и тя сподели, че мъжът й не само че не иска да отиде там, но директно я предупредил, че няма да подпише документ, ако тя реши да отиде с детето. Не е от страх, че ще остане там, има си някакви претенции. Странна птица, но доста по-млад и тя си го слуша.
Той е настоящ мъж, там трябва да се правят компромиси. Grinning

# 898
  • София
Той е настоящ мъж, там трябва да се правят компромиси. Grinning
Абе аз бих го засилила накъм родното му място, че и жилище му е осигурила, ама...
И не, не завиждам, този точно не бих взела и даром, колкото и да е по-млад

Между другото, чух за случай в който бащата на БНД и бабата /майка на жената/ на детето са се захванали с БНД и го правят на луд. През месец - два е по дела и сигнали.
Бащата на БНД от какъв зор тормози собствения си син?

# 899
  • Paris, France
Аз се обърках вече за кои родители говорим - на майката или на бащата? Помощта от всякакви родители е добре дошла, но не е задължителна. Има и платена помощ. Такива намеси в личния живот обосновават незабавно отказване от всички форми на помощ от родителите, та до принуждаването им да си търсят контакт с внуците чрез съда.

И за двата комплекта родители говорим - тези на майката + тези на бащата. Детето общува с всичките, разбира се.

Старите хора ставаме егоисти, точно като децата. Много родители предпочитат децата им да са по-свободни за да им пазаруват и подгъзурват, вместо да гледат ново семейство и деца.

Има платена помощ, да. Точно такава ползваше майка ми. Ваканциите нали рева за баби и тате, а и те за мене.

Ох, да се не стига до съд!

Пропускаш възможността майката да не иска нов съпруг и други деца 🤐 Нещо като 60% от жените в България имат по едно дете и им е предостатъчно.

Общи условия

Активация на акаунт