Деца от предишна връзка

• 45 109
  • 1 319
  •   1
Отговори
# 915
  • София
Нещо хич не може да ми се замъти акъла на тия години. Някоя вечер може би, но на сутринта ставам, виждам децата, пия си кафенце и много ясно си разсъждавам кой и кое ми е първо, второ, трето, кое последно и какви правила бих нарушила на каква цена.

# 916
  • Paris, France
Двама души, които се обичат, винаги постигат повече от сам човек Simple Smile Но ако човек пита тук - по-добре и майката, и децата да си броят стотинките и да се ограничават. Важното е тя да стои сама во веки веков Simple Smile

Това, че двама души се обичат не означава, че трябва да се оженят задължително, напротив 😻.

Естествено, че не е добре майката да брои стотинки, да се ограничава и да стои сама. От стотици разведени жени съм чела и чула, даже в този форум, че финансите им се подобряват след развода. Мъжете, които хвърлят хилядарки по жената и децата и, често врътват кранчето като се оженят за нея и я забременят, а след поява на общо дете променят отношението си към децата и, които не са техни.

Познавам доста жени на 60-90г които са се развели и тези, които не се ожениха повече и не родиха следващи деца имат по-добър, здрав и спокоен живот, а и дертове с по-малко деца.

Предпочитам да вложа времето, което бих вложила в отглеждане на следващо дете в работа, някакъв бизнес, почивка, отколкото временно, някакъв си да ми хвърля кинти, но после да ми излиза през носа още поне 20 години. Ако и той ме напусне или връзката се скофти, ще се върна на броене на стотинки, но вече в памперси, ла*на, биберони, недоспиване и грижи по още едно гърло. Гърло, което децата ми може и да не преглътнат и което със сигурност няма да желаят.

# 917
Аз се занимавам с бизнес и съм го правила сама. Когато сме двама, нещата вървят по-добре Simple Smile Но това не е най-важното. По-важното е, че когато имаш емоционална подкрепа всеки ден, самият ти си по-успешен човек. Тук говоря конкретно за себе си.

А защо да се живее без непълнолетното дете не разбрах. Децата си живеят с повторно омъжените майки навсякъде край мен. Моите също, като си имат добра връзка и с баща си.

# 918
И аз не разбрах това.

Може би майките с деца се натъкват само на злодеи, които изхвърлят децата или ако не, ги мъчат по всякакви начини. Това във въображението на някои хора... Thinking

# 919
B2022, като изключим твоя частен случай, според теб има ли вероятност вторият брак да бъде в ущърб на децата от първия по някавъв начин? Може ли мъж да дели децата - общо и доведено, възможно ли е примерно неговите родители да не го приемат и то да се чувства отхвърлено и излишно, докато бабата и дядото се радват на родното внуче, възможно ли е да има неглижиране вкл. и от майката, която при конфликти винаги да застава на страната на мъжа, възможна ли е сериозна  зависимост и оставане във втория брак, просто защото майката вече с 2-3 деца, съвсем не може да се справи финансово сама? Като има бащи, които  забравят, че имат деца след развода, всички ли жени намират после добрия самарянин, който самоотвержено се грижи за децата им като свои?
Пак ще кажа, съществуват много хармонични нови семейства, но има и много, в които децата не се чувстват добре и поне според мен, майките трябва да са  с широко отворени очи и да не бързат да се женят и раждат бебчета без да са опознали достатъчно човека. Много често след брак и  общо дете, жените всячески се самоубеждаеат как всичко е прекрасно и как първото дете просто проявява "капризи", а дори външен човек може да забележи различно третиране на децата.

Последна редакция: пт, 12 авг 2022, 22:01 от TafTaf

# 920
Всичко е възможно, Таф. Извинявам се, че отговарям вместо Бианка. Но нали затова имаме очи и мозък?

# 921
Това не е моят избор обаче. Аз се борих с всички сили. Но момче на 15 може да избере да е с баща си, дори и да си сама. Това в случай, че не си се сетила.

Освен това, не бих се развела, при неналични други проблеми, само защото 15 годишният син го изисква, тъй като е наговорен от баба, дядо и баща си. Това е бил моят избор и аз съм си понесла последствията от него.

Няма никаква гаранция, че ако се бях поддала на атаката, нещата с детето са щели да бъдат перфектни. Много се радвам, че дадох отпор и живея както аз съм решила. Не може бивши мъж, свекъри  и подобни да ме управляват. Даже и чрез детето не става така.

# 922
Динчо, ние не знаем дали това дете е нямало да отиде при баща си и без Бианка да се омъжи втори път.

# 923
Уиш, така е, но аз имам само едно дете и за мен то е най-важното. Дори не мога да си представя мъж, който може да го замени....не бих платила такава цена.
Не казвам, че съм права, това си е моето мислене.

# 924
И аз, Динчо, но не знаем дали всъщност точно това е казусът на Бианка.

# 925
И аз не знам какъв й е казусът точно, но много се гордее как се е омъжила повторно и родила, дори това да й е струвало връзката със сина й. За мен това е странно, но хора всякакви.

# 926
А трябва ли да бъдат питани дали да имаш още едно дете? Това не е тяхно решение.

Двама души, които се обичат, винаги постигат повече от сам човек Simple Smile Но ако човек пита тук - по-добре и майката, и децата да си броят стотинките и да се ограничават. Важното е тя да стои сама во веки веков Simple Smile

Това, че двама души се обичат не означава, че трябва да се оженят задължително, напротив 😻.

Естествено, че не е добре майката да брои стотинки, да се ограничава и да стои сама. От стотици разведени жени съм чела и чула, даже в този форум, че финансите им се подобряват след развода. Мъжете, които хвърлят хилядарки по жената и децата и, често врътват кранчето като се оженят за нея и я забременят, а след поява на общо дете променят отношението си към децата и, които не са техни.

Познавам доста жени на 60-90г които са се развели и тези, които не се ожениха повече и не родиха следващи деца имат по-добър, здрав и спокоен живот, а и дертове с по-малко деца.

Предпочитам да вложа времето, което бих вложила в отглеждане на следващо дете в работа, някакъв бизнес, почивка, отколкото временно, някакъв си да ми хвърля кинти, но после да ми излиза през носа още поне 20 години. Ако и той ме напусне или връзката се скофти, ще се върна на броене на стотинки, но вече в памперси, ла*на, биберони, недоспиване и грижи по още едно гърло. Гърло, което децата ми може и да не преглътнат и което със сигурност няма да желаят.

# 927
Нищо  не трябват да бъдат питани, айде у лево, щото мама си е намерила нов мъж...И ще си роди нови деца.....

# 928
Всичко е възможно, Таф. Извинявам се, че отговарям вместо Бианка. Но нали затова имаме очи и мозък?
Ама вярно ли с Бианка си пиша тука? Съжалявам, но за мен нейният брак е христоматиен пример за изключително негативно въздействие върху детето. И не, тя не е  виновна за това, нито новият й мъж, но такива са конкретните последици от решението й. И точно Бианка да се прави на неразбираща какви евентуално може да са резултатите от намесването на всички роднини. Еми без коментар съм. Ето тези нейни  постове тук са перфектният пример за отричането на вредите върху децата.

# 929
Децата може да са несъгласни и с раждане на ново бебе в първоначалното семейство. Следва ли родителите да се откажат, ако големите не дават да има малко?
Пак ще са недоволни.

Общи условия

Активация на акаунт