Деца от предишна връзка

• 45 122
  • 1 319
  •   1
Отговори
# 1 035
  • София
Ако си съпричастен с неговото израстване, ако си участвал в живота му, имате връзка и ако сте едни нормални зрели хора - аз бих се радвала точно толкова, колкото и биологичните му родители.

# 1 036
В подобна ситуация е добре да се вземат в предвид и други фактори напр. кой е отглеждащият родител , колко дълга е връзката и т.н. В моя случай понеже отгледах тийновете на ММ и празненствата за абитуриентската аз ги организирах дали съм питала мога ли да отида?! Майка им плати разходите по облеклото + вечерята с класа и се появи от чужбина на деня , ама седнахме на една маса ядохме пихме като културни хора.

# 1 037
  • София
Е, да, от няма накъде ще ме изтърпят да им споделя празника. Защо трябва това дете да се поставя в конфликт на лоялност и изобщо да се създава някакво напрежение? Хората не са тъпи, много добре усещат и разбират, че има ситуации и празници, във и на които е по-добре да не присъстват,  защото не са част точно от тези събития. Там са като част от друг пъзел, която се опитва да се намести само защото е със сходна шарка.

Последна редакция: пн, 15 авг 2022, 17:24 от Andariel

# 1 038
  • София
Това само у твоята глава.

# 1 039
Е, да, от няма накъде ще ме изтърпят да им споделя празника.
Множественото число е излишно. Новата ще я изтърпи (в единствено число) само бившата, която още не е преглътнала, че е зарязана и държи да заяви на новата, че тя има монопол над една частица от живота на зарязалия я мъж, при която новата да не е посмяла да припари. Приказките за това кой къде е излишен и къде му е мястото са просто прикритие на тоя отчаян писък на бившата.

# 1 040
Новата жена точно каква ще го играе в един бал на дете, което не е нейно? Ще му полива вода за добър път ли? Същото важи и за нов мъж, бивш и т.н. в конфигурацията от двама родители и двама нови. Те работа там нямат, за какво ще се натискат да присъстват и да участват? За да развалят празника на хората? Защото друго няма как да се получи като ефект.

Бившата с детето за бал, ако се омъжила, къде да натири мъжа си докато мине тупурдията? Щото той какъв е да се мота покрай детето ...

# 1 041
  • София
Като бях на 15-16, брата на най- добрата ми приятелка се зажени и му изтупаха чисто нов за мен баща от Варна, когото никога не бях виждала.
Човекът, който го е отгледал от двугодишен, изучил, пратил в казарма - пратиха на вилата.
Тези събития ярък отпечатък носят в пуберската ми глава. Неправда, ама някъв криворазбран морал братче.

Да речем са се врътнали 20 год, това в наши дни не знам как ще стане, щото “на какво ще кажат хората” вече никой не се връзва.

# 1 042
Андариел,

Мястото на бившите партньори е в миналото и единствената пресечна точка са децата. Когато става дума за деца от предишен брак/връзка да си говорят и всеки ден, ако се налага обективно (болница, предстоящи изпити и т.н) И дотам. Нямат никакво участие в уравнението къде и с кой ще живее бившият/та, дали да имат деца и прочее - това са решения на новото семейство и те не подлежат на дискусия и одобрение от бившите партньори. А децата страдат, защото интригите винаги в тях рефлектират. Вместо да им се помогне да се адаптират към промените, а да се правят опити за тяхното възпрепятстване дори е една доза жестоко. При разделени родители няма как животът да остане същият.

Невена,

Така и не разбрах, защото пометнах в 4 месец. Имах предишна бременност, която загубих също. При второто помятане се оказа, че имам тромбофилия, така че третият опит ще е на лекарства. Понеже си позволи да ме пита и мен директно дали възнамеряваме да имаме деца лично и обясних, че да и кога почват опитите, за да е наясно, че тази с "еди кой си не иска да имате деца" няма да я бъде и да бъде така добра да не ръчка повече конкретно в този змиярник.

Между другото тя е зарязващата в тяхната връзка, не половинката, така че включването и по темата е безкрайно нелепо. Да си е седяла на д-то като има претенции кой колко деца да има.

Анонимен,

Как се прави едно дете бившо?

Невена, никаква двойка не си оставате до гроб когато семейството се разпада. Не може бивша половинка да влияе на решенията, които ще взима за детето си другият партньор след развод/раздяла, особено ако има ново семейство.

Тя и при нас майката се опита да обясни на мъжа ми, че не трябва да имаме дете, защото синът му не искал, но установи, че няма как да стане тази работа. Остави другото, но даже му го беше казала в момент, когато бях бременна и детето вече знаеше за това.

Какво се очакваше от мен да направя? Да абортирам, защото детето и бившата така искат?

Бившите жени трябва да си знаят мястото, иначе драмата е за децата.

Къде им е мястото на бившите? Това прозвуча почти като заплаха - ако не слушаш, детето ти ще страда, защото сега аз съм с бившия ти мъж и аз го командвам, а щом аз го командвам, значи ако искам, твоето дете ще страда.
МолИ се мъжът ти да държи за детето си от предишния брак, защото не държи ли на него, същата съдба някой ден ще постигне и твоето. Ай така, както ти си мислиш, че владееш ситуацията, можеш много бързо да се окажеш в ситуацията някоя друга да владее ситуацията, ако е толкова поддаващ се на алгоритмуване този твой мъж. Палачинката може лесно да се обърне, недей да бъдеш толкова сигурна в триумфа си.

Последна редакция: пн, 15 авг 2022, 18:08 от Io, La Piovra

# 1 043
Анди, това твоето не е нормално.
Брата на булката да си доведе приятелката, казваш, а мама и тате- не може?
И изобщо какво е това делене на чужди и свои, каква е тая омраза към "новата", не било семейство тяхното, триумфирала била.. То в турски сериал няма толкоз драма, камо ли в живота на обикновените хора.

# 1 044
  • София
Аз много се кефя на хората, които се разбират. Помня, на един РД на новия /наш приятел/ бяха поканили и стария. Човекът си седеше, пиеше си питието, говореше си с дъщеря си и други хора. Въобще - супер чил.

# 1 045
  • София
Да, де, то и за новия мъж важи - какво ще дири той на бала? Има неща, които засягат само родителите и техните деца. Иначе става все едно някой да им свети. Родители и деца имат история, която споделят, която ги свързва, имат език, на който разговарят помежду си. А на другите не знам какъв им е толкова зорът да присъстват и да вземат участие - за да изядат една пържола и да са на общата снимка? Нито са част от историята, нито от този особен език с контекст, който само родителите и децата си знаят,, имат свои жестове, шеги и всичко. Това са неща, които се включват автоматично между тях. По-скоро е присламчване към чужда снимка, към чужда история.
Малко далечно сравнение, но за да дам пример за атмосферата - среща на бойни другари от казармата  - те си имат истории за разказване, свой език, а жените им се оказват излишни, доскучава им, защото те не са участвали в случките от казармата, не могат да споделят емоцията.

# 1 046
Разбирам донякъде Андариел.

Аз съм омъжена от три  години с мъж, който има две деца, от две различни жени.
Едното беше абитуриент тази година, но баща му не присъства, тъй като работи в друга държава.
Ако беше тук, той, разбира се, че ще отиде, но аз също не бих отишла на празненството.
С дъщеря му сме в добри отношения, разбираме се, но аз не бих се чувствала комфортно да отида на бала.
Доколкото знам (предвид че мъжът ми не ми споделя дали бившата му съпруга има нов мъж) това е тяхното семейство (майка, баща и дете), дори и разделени родителите, те си остават семейство.
Аз нямам място на масата. Не познавам жената, само от ММ малко информация.

Според вас бившите необходимо ли е да се познават с настоящите?
Аз не се познавам с нито една от тях, не е ставало и повод да се случва.
 За синът му има още няколко години, но отново смятам че ще поддържам същата теза.

Не искам цяла вечер да бъда сочена и обсъждана, а още по-малко представяна- новата жена на Гошо, дошла на бал на детето ми от бившата жена, Пенка.

# 1 047
Ако новият обаче е отглеждал детето едно десетина години, смяташ ли за редно да присъства, Анди?

# 1 048
  • София
Е, Анонимна, ти и с мъжа си време не прекарваш, кво остава с децата му.

# 1 049
  • Варна
Ако настоящата.настоящият е причина за раздялата - няма да се получи присъствието им на бала/сватбата. Не неловко, грозно ще е, но пък там детето следва да покани... Виж, ако след раздялата страните са имали повече от една връзка и новите са се сприятелили с децата, къде е проблемът?

Общи условия

Активация на акаунт