Деца от предишна връзка

• 45 109
  • 1 319
  •   1
Отговори
# 1 050
  • София
Ако абитуриента/младоженеца я покани без да пита мама?
И тя вземе, че дойде. Кой ще е тъпия ъгъл?

# 1 051
Да, де, то и за новия мъж важи - какво ще дири той на бала?
Какви тъпотии пишеш? Какво ли ще дири новият, който е живял с това дете, грижил се е за него като баща и дори го обича, колкото и да не схващаш, че това е възможно?
Да, децата и родителите имат история. Но, колкото и да не им се иска на бившите, те създават и история с новите и нерядко тази история е хубава.

# 1 052
  • София
Или без да пита тати?
В общи линии младежът ще е тъпият ъгъл, но точно в момента няма да го е разбрал.

# 1 053
Аз не съм причината за раздялата, ние се запознахме на много по-късен етап (години).
И с двете деца се разбираме, нямали сме драми, нито пък караници.
Има си баща и майка, аз не мога да заемам ничие място.
Само мога да ги приемам като част от ММ и да живеем в разбирателство, така че всички да сме щастливи и спокойни в края на деня.
Виж, обаче доколкото знам и навързах нещата, втората му жена е една от причината за раздяла с първата.

Ако абитуриента/младоженеца я покани без да пита мама?
И тя вземе, че дойде. Кой ще е тъпия ъгъл?
Аз бих отказала като преди това споделя това с таткото.
Признавам си, че нямам самочувствие и на такива събития ще се чувствам много некомфортно.

Мисс, така се случи,  Работата го изискваше и затова отсъства ММ…..

Последна редакция: пн, 15 авг 2022, 18:31 от Анонимен

# 1 054
Аз бих си казала: "Е, може ли такова нещо, защо не искат да уважат детето? Какви са тези демонстрации?" Thinking

# 1 055
Просто си представям майка на абитуриент, която мило моли втория си съпруг да се разкара от вкъщи, защото детето има бал и той не се вписва в пъзела... Освен втори развод, друг ефект няма да има.

# 1 056
  • Paris, France
Понеже си позволи да ме пита и мен директно дали възнамеряваме да имаме деца лично и обясних, че да и кога почват опитите, за да е наясно, че тази с "еди кой си не иска да имате деца" няма да я бъде и да бъде така добра да не ръчка повече конкретно в този змиярник.

Между другото тя е зарязващата в тяхната връзка, не половинката, така че включването и по темата е безкрайно нелепо. Да си е седяла на д-то като има претенции кой колко деца да има

Змиярника си го допуснала ти. Като не тръгна да обяснявам на бивши и бъдещи кога и как ще се забременявам и дали! Защо изобщо си я допуснала да вре нос в отношенията с мъжа ти? Тръгнеш ли в обяснителен режим, всеки ти се качва на главата. Когато това се случи роднини на ММ, казвам момент, сега ще ви го дам. Някои ми казват "Не, аз тебе питам" или "Искам с тебе да говоря". Не, оправят се с него. Мене не ме касае.

Включването е нелепо дори и да не е зарязващата. Нормално е да е зарязващата. Повечето раздели се инициират от жената 🌞.

За мене е ОК родителите ми да дойдат с нови партньори на абитуриентския. Могат и сами да дойдат, а могат и да не дойдат. През оная ми е кой дошъл. Същото със сватби и РД.

# 1 057
Аз пък, като една бивша жена, да изкажа гледна точка - миналата година на Рождения ден на дъщеря ни, съжалих, че не дойде новата приятелка на баща й. Харесвах я много, най-вече заради прекрасното й отношение към дъщеря ми. Те пък взеха, че се разделиха. Жалко 😆
Винаги ме е интересувало единствено отношението към детето, другото си е тяхна работа и не разбирам хората, които се бъркат

# 1 058
Значи за абитуриентски бал първо се гони настоящия мъж, после се кани бившия и с него се говори на таен език, с майтапи от старите времена на предишното фемили Simple Smile

# 1 059
Значи за абитуриентски бал първо се гони настоящия мъж, после се кани бившия и с него се говори на таен език, с майтапи от старите времена на предишното фемили Simple Smile
JoyJoyJoy Ох...

# 1 060
Аз съм раздвоена по казуса. Теоретично е добре да присъстват  родителите на празнуващите индивиди заедно с новите си половинки,  културно е някак.
От друга страна моя близка изобщо не позволява  детето и да контактува с новата на бившия, не и е приятно и толкоз, не го пуска с двамата, казва да си родят дете и да си го гледат, пуска го само, ако бащата е сам.. Но там бащата правеше някакви опити да сприятели новата с детето като дискредитира майка му, изтъквайки новата колко е готина. Та моята приятелка набързо пресече из корен такива попълзновения. В този случай като не са в добри отношения, няма какво новата  да идва по празници. Вторите бащи пък,  често са добри и грижовни, така че и дума не може да става да отсъстват от празника, за сметка на родния баща, на който може да не са му виждали очите от месеци и години. Също така, не виждам какво ще прави бившата на празник на ново дете на бившия си, то те и обикновено не я канят.

Въобще, трябва да се водим от всеки отделен казус

# 1 061
Как не го пуска, като постанови съдът определен режим на контакти, няма "не го пуска", но като е мека Мария мъжът, ще му позволяват или няма да му позволяват за всичко, той права няма да има.

# 1 062
  • София
Съдът ще я задължи за контакти, и какво от това? Нещата няма да станат по-добре, ако той упорства да играе стещу майката. Тя пак няма да дава детето, а той дори насила да го взема, накрая ще съсипят детето и себе си. Нищо добро няма да излезе.

# 1 063
Ами като е съгласен, че е родител второ качество, а не равен на майката, негова работа.

# 1 064
    Е така,  не го пуска, той иска да го води, примерно на екскурзия с новата, тя не го пуска, пуска го да излиза с баща си където и колкото ще, а с новата не го пуска.
    То е голямо, тая година ще бъде в гимназия и понякога  излиза, когато баща му се обажда и иска да го види, понякога не,  или си казва къде иска да отидат с баща си и това не включва новата.

Абе детето си е нейно, откъде накъде ще търпи бащата да презентира някаква жена  като я дава за пример как превъзхождала майката за нещо си. Я у лево.

Общи условия

Активация на акаунт