Деца от предишна връзка

• 45 065
  • 1 319
  •   1
Отговори
# 1 065
Е, негово не е явно. Grinning Само нейно.

# 1 066
  • София
Неговата грешка е, че от зор да се перчи пред новата е раздразнил майчинския инстинкт на мечката. Ако се беше ограничил върху своите отношения с детето, щеше да го вижда. Сам е показал кой и какво му е важно и е прецакал всичко. Посял е семето на раздора.

# 1 067
Разбира се. Да не би някой да си е помислил, че бившата се е запецнала, че новата не може да има нещо общо с детето ѝ и на всяка цена трябва да се попречи на какъвто и да е контакт с тях? Най-малкото, новата няма да може да разбере тайния семеен език между бащата и детето и бившата иска да ѝ спести травмите от това преживяване.

# 1 068
# 1 069
Това е същото, като бившият да се изцепи, че не позволява детето да живее с новия мъж на майката. Абсолютно същото.

# 1 070
  • София
Детето си е тяхно и могат да му съсипват психиката както решат. Като им е толкова акълът, кой им е виновен? И после защо децата ставали проблемни в градината или на училище. Ще станат, разбира се!

# 1 071
  • Пловдив
Бащата виновен, няма начин. А дали той има право да иска нов партньор на майката да не се среща с неговото дете, или как може някой да си го помисли?

Една моя съученичка се разведе преди много години, защото мъжът и кръшкаше с друга. След развода се задържа с тая другата, живееше с нея. Съученичката ми първо ме питаше дали може да смени на децата фамилните имена, защото "какъв баща им е той, ако не живее с нас - само биологичен". После съскаше, че при свижданията "не искам оная да ми пипа децата". Накрая си намери и тя друг и се кротнаха нещата. На това ми прилича ситуацията и тук, а другото за опитите да се дискредитира майката може да е вярно, сигурно има елемент на истина и това поведение, разбира се, не е коректно, но прилича най-много на предлог. Не че и в случая на моята съученичка таткото беше идеален, нищо такова. Но опити за дискредитация не е казвала да е правил, и пак...

Последна редакция: пн, 15 авг 2022, 21:36 от Магдена

# 1 072
Е, тя и майката не вярвам, че няма да показва пред детето, че новият й партньор е голям сладур, а бащата... не чак толкова. Sunglasses

# 1 073
  • София
Какво значи - детето си е нейно Rolling Eyes

Боже, колко деца падат жертва на емоционално инфантилни родители, Боже!

# 1 074
Значи, че тя е отговорна и тя решава, както ти си отговорна и ти решаваш за твоето дете. Ти нали не си гледаш децата така както някой ти казва, а според това, което ти мислиш за правилно и най-добро за тях .

В един по добър свят родителите са в прекрасни отношения помежду си, да се чудиш защо да се разделили, към тях се присъединяват нови, още по добри половинки, но в реала понякога  не става така , а съвсем иначе

# 1 075
  • София
И в неидеалните отношения решавам и за детето и за бащата ли?
Бащата, който е неидеален и има права, точно колкото и аз?

# 1 076
Тя НЕ решава за детето си. Тя решава за четкането на своето накърнено его, криейки се зад детето.

# 1 077
  • София
Не е смешно, но, много се смея, честно!
Бившата е рекла, че цял свят ще се върти на петички и че тя определя чуждите животи и тоз на детето.

# 1 078
Не си гледам детето както "някой" ми казва, но бащата не е просто "някой". Все пак, без него детето нямаше да го има. Grinning

# 1 079
Ами как да ви кажа...

Бившата и половинката се разделят преди 7 години, аз се събирам с него преди 6.

За това време тя е живяла на семейни начала с двама, вторият май и той е вече леко пътник, при нас промяна в новия семеен партньор няма.

Та да попитам, кое би било политически коректно, ако моделът се запази. Ако след 6 години на абитуриентската тя е на мъж номер 4, а той още с мен плюс има поне 1 дете:

1. Мъж на мама пореден номер 4 ще присъства ли?
2. Жена поредна 1 ще присъства ли?
3. Дете/ца от баща и жена поредна 1 ще присъства/т ли?
4. Дете/ца от майка и мъж пореден 2-4 ще присъства/т ли?

И още един полит некоректен въпрос.

Братя и сестри ако са от мама повече ли са братя и сестри отколкото от тате?

Пояснение: от майчина страна няма още други деца, но за 6 години кой знае каква ще е конфигурацията...

Общи условия

Активация на акаунт