Ти какво сготви? Снимай, покажи! 138-ма тема

• 90 640
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
Пържени картофки със сирене,бъркани яйца с кашкавал,салата и ледена бира

Приятни почивни дни!

# 616
Снощи - кебапчета на новия ми грил тиган подарък от свеки. Кебапчетата станаха супер - хем сочни, хем със златист загар, без пушеци и задимяване.

Тази сутрин - диетична закуска от английски сандвичи с краставица.
Хлебче от овесени ядки без брашно, обезмаслено крем сирене за мазане и свежа краставица сорт "Гергана" :

# 617
# 618
Снощи вечерята беше печено пиле в хартия:

Тази сутрин - домашна гранола и закуска с нея в кисело мляко:

И още една закуска: традиционната за неделя - Принцеси с кайма и кашкавал за Джастев:

Последна редакция: нд, 24 юли 2022, 11:32 от Джаста Праста

# 619
Солена палачинкова торта Simple Smile

# 620
Бърз домашен течен шоколад с фъстъчено масло:

# 621
Пълнени тиквички с кайма и кашкавал

Бъркани яйца и салата

Задушени тиквички

Салата със сирене

Шишчета от свинска плешка

Ябълков сок със замразени ягоди

Пълнена пиперка със сирене,розов домат и кашкавал

# 622
Бети от къде намираш бяло френско грозде?

От мен : Бърза и хрупкава пица с тиквички

# 623
Бърз домашен течен шоколад с фъстъчено масло:
Ще може ли рецепта?
Благодаря предварително Simple Smile

Последна редакция: пн, 25 юли 2022, 18:56 от bubanka

# 624
Табуле с киноа и кюфтета на грил тиган:

Пп Емили, да, разбира се:
Скрит текст:
То моето е силно казано рецепта, но да речем, че е. Всичко е на око. Продуктите са: около 250гр. сухо мляко, 2с.л. какао, 2с.л. фъстъчено масло, 2с.л. подсладено кондензирано мляко от това в металните кутийки, гъстото, около 1 и 1/2ч.ч. прясно мляко(и млякото ми беше на око, чашата ми не беше от големите чаени чаши, а по малка и добавях докато получа желаната гъстота), 1 ванилия, 1к.л. подсладител. Сухите съставки се смесват добре, добавя се част от добре загрятото до горещо прясно мляко, бърка се енергично(може с тел за разбиване или направо с миксер, аз действах с миксера на ниска степен) за да се хомогенизира сместа, докато е още горещо се добавят кондензираното мляко, мекото(на стайна температура) фъстъчено масло и другата част от горещото мляко и отново се разбива сместа тоя път с миксер много добре до гладка и пухкава консистенция. Опитвате и ако не ви е сладко добавяте подсладителя. Ако сместа е гъста добавяте още малко прясно мляко. След като получите желаната консистенция слагате в бурканчета и съхранявате в хладилник. Пп Фъстъчено масло ми дойде силно и превзе вкуса на шоколада.
Пп Рецептата по която го правих беше с краве масло, захар и вода. Водата се загрява заедно със захарта и маслото и след като захарта се стопи се налива при сухите съставки и се разбива добре с миксер. Пп За количеството на сухото мляко не съм съвсем сигурна, просто изсипах на око и реших, че е достатъчно.

# 625
Кухня в гората

# 626
# 627
Хлебче от овесени ядки без брашно...
Мога ли да помоля за рецептата за хлебчето от овесените ядки?Simple Smile

Последна редакция: вт, 26 юли 2022, 17:25 от bubanka

# 628
"Ризото" с гъби, киноа, поръска от пармезан и капки трюфелово олио:

Рецепта за хляб с овесени ядки и микс от семена:
Скрит текст:
Ползвах тази рецепта:
Хляб с овесени ядки
Продукти (измерени с чаша 250 мл):
1 чаша гъсто кисело мляко/заквасена сметана (250 г)
2 яйца
3 чаши овесени ядки (280 г), аз сложих от едрите, но може и фини или смлени, добавих и малко овесени трици
1 пакетче бакпулвер (15 г)
1 щипка сол
1 шепа орехи (аз сложих микс от семена - ленено, сусамово, тиквено и слънчогледово)
добавих и 2с.л. зехтин.

Разбих яйцата, добавих к.мляко, разбърках добре и добавих останалите съставки, като отново разбърках добре до хомогенност. Поставих сместа в малка правоъгълна кексова форма покрита с хартия за печене и леко намазнена с зехтин, поръсих с микса от семена и изпекох във фурната на 170С на горно и долно печене за около 45-50 мин. или до златист загар и лесно отлепяне от хартията. След изпичане извадете хляба и след като поизстине го сложете върху решетка да се доохлади.
Пп На мен не ми хареса с к.мляко, млякото се усеща и хляба става влажен. Добре е да престои половин до един ден и така влагата значително се редуцира.
Другия път мисля да пропусна к.мляко и да увелича броя на яйцата разбити на пухкав крем, а ако сместа е много гъста ще добавя малко прясно мляко, но не и кисело.

# 629
Тестото стана дебело и меко, точно както го обичам.

Общи условия

Активация на акаунт