Плюсове и минуси на кварталите в София - тема 13

• 45 589
  • 751
  •   1
Отговори
# 600
Статистически тази година има спад на продажбата на жилища в България и забележете,най-голям е в София! Към 1 400 жилища по-малко продадени са в столицата в сравнение с миналата година.
Ами, нормално. Кой луд ще купува сега при положение, че цените са надути с поне 30% над реалната стойност на жилищата. Ние се бяхме засилили, но все повече обмисляме квартира.

# 601
Здравейте, някой от вас живее ли в Малинова долина? Как е кварталът за живеене? Благодаря ви

# 602
  • София
Аз по едно време се бях засилил натам. Капарирах към 1500кв последен етаж, много апартаменти с големи тераси и гледка към планината. Но се отказах в последствие.
Наобикалям го строежа отвреме на време, върви бавничко. Май е близо до акт 14.
Зависи конкретно какво те вълнува. Според мен цените (бяха) са подценени. И можеше да се намери в строеж на много добри цени. Включително и гаражи на много добри цени.
Има 2 основни плюса. Близо е до Витоша и околовръстното, близо е до Студентски град.
Винаги ще намериш една група хора да ти кажат колко е зле, и друга да ти кажат колко е добре. Както за повечето квартали в София.

# 603
Здравейте, някой от вас живее ли в Малинова долина? Как е кварталът за живеене? Благодаря ви
Предходните две страници обсъждаме новите квартали и Малинова долина в частност.

Аз по едно време се бях засилил натам. Капарирах към 1500кв последен етаж, много апартаменти с големи тераси и гледка към планината. Но се отказах в последствие.
Наобикалям го строежа отвреме на време, върви бавничко. Май е близо до акт 14.
Зависи конкретно какво те вълнува. Според мен цените (бяха) са подценени. И можеше да се намери в строеж на много добри цени. Включително и гаражи на много добри цени.
Има 2 основни плюса. Близо е до Витоша и околовръстното, близо е до Студентски град.
Винаги ще намериш една група хора да ти кажат колко е зле, и друга да ти кажат колко е добре. Както за повечето квартали в София.
Това във връзка с кое го пишете?

# 604
  • София
Във връзка с това, че живея на 5 минути от Мал Дол, във формално същия квартал (Студентски Град) и съм прекосявал 100 пъти Мал Дол пеш, говорейки с де що видя човек, живеещ там и съм обсъждал точно зададения въпрос. Т.е. мога да отговоря на 90% от въпросите за квартала, на които живущ би отговорил. А вероятно и той няма да може да отговори на 100%. Написал съм си домашното добре с този квартал.

А от своя страна да запитам, вие в каква връзка ме питате, какво да пиша и какво да не пиша?

# 605
При положение, че България по площ е колкото Масачузетс и Мейн заедно, а като население - само Масачузетс, няма как да сравняваме несравними мащаби.
Защо точно Симеоново, Лозен, Бистрица, Железница, Перник, Владая, Банкя да са за къщи, а Малинова долина, Камбаните - за кооперации? Как да компенсираме собствениците на парцели в така изброените квартали за къщи, че не са могли и те да реализират печалба като за кооперация?
Значи не само аз съм била определяла субективно кои квартали да са къщи, но и подкрепящите обратната теза правят същото, само кварталите се различават.
И какво като от Малинова долина се излизало бързо на Околовръстното и оттам на магистралата? И от Дружба-2 се излиза бързо на Цариградско и на магистралата. Магистралата за ежедневно пътуване ли се ползва или пък всички живущи в полите на Витоша са родом от южна България и трябва да им улесним прибирането всеки уикенд до родните места? Със северната дъга на Околовръстното не е ли почти същото да излезеш на магистралата (предполагам, че Тракия се има предвид)? 5-10 мин. повече ли е примерно по Северната дъга, ако тръгнеш от Обеля-2, да речем?
В събота ми се наложи да ползвам т.нар. булевард Климент Охридски. Този, който е нарекъл тази квартална криволичеща разбита улица (сега даже била по-добре от преди, само дупки, а не кратери) без тротоари булевард, явно и толкова разбира от инфраструктурно строителство. Напомни ми на улица Летоструй, в частта между Ботевградско посока летището (в махалата).
Защо да се компенсират? Точно това е предимството, че тези села са само с къщи.

# 606
Във връзка с това, че живея на 5 минути от Мал Дол, във формално същия квартал (Студентски Град) и съм прекосявал 100 пъти Мал Дол пеш, говорейки с де що видя човек, живеещ там и съм обсъждал точно зададения въпрос. Т.е. мога да отговоря на 90% от въпросите за квартала, на които живущ би отговорил. А вероятно и той няма да може да отговори на 100%. Написал съм си домашното добре с този квартал.

А от своя страна да запитам, вие в каква връзка ме питате, какво да пиша и какво да не пиша?

Не бях разбрала, че пишете за Малинова долина и постът някак ми стана неясен в контекста на кое пишете. По никакъв начин не Ви търся "сметка" за какво и кога и как ще пишете. Иначе чудесно Simple Smile

# 607

Следващ пост-вече от Танграта

И вече след него питаш защо и на кого е отговарял, и то при положение, че ти самата/самият си отговорил на Румка, препратил си я 2-3 страници назад.

# 608
Да, здравейте, прочела съм всичко в темата. Но се обсъждаха по-общи неща, а.аз питах за блоковете, които са някак по-отдалечени, дали се живее лесно в тях. Но, благодаря ви

# 609
  • пустинята Гоби
1500 кв. какво ще рече?

# 610
Цитат
Последното каква екстра се води и защо е плюс?
Предполагам сумата на кв./м.Тоест евтино е било,или по-точно супер изгодно,предвид ''екстрите'' на квартала.

# 611
  • пустинята Гоби
Може би цената на кв.м. е имал предвид потребителя.

# 612
Площта на капарираните имоти. То си пише.

# 613
  • пустинята Гоби
Е колко ще са апартаментите на въпросния етаж, че да е такава квадратурата? Но, ок n апартаменти на последен етаж, 1500 кв. квадратура. Жилищата явно огромни, 3-4 може да се връзват с подобна квадратура с терасите и общите части.

Последна редакция: нд, 16 окт 2022, 11:47 от 🌹 Mimi Rose 🌹

# 614
Каква е тази квадратура 1500? Това си е същински земеделски парцел.

Един четиристаен е около 100 квадрата за сравнение.

Може би човекът е искал да каже, че 1500 лв. или евро е квадратния метър.

Общи условия

Активация на акаунт